witam z rana i dziękuje za miłe przyjęcie!
co do imion to dla pierwszego maleństwa mieliśmy tylko męskie Kacper i się udało, a nie wiedzieliśmy jakiej płci będzie, miała być to niespodzianka,

co do drugiego, to chcielibyśmy dziewczynke i na chwilę obecną mamy tylko dla dziewczynki Martynka, a na efekty poczekamy i zobaczymy

bo wogóle to podobają nam się imiona proste, z którymi nie można za dużo wydziwiać w ich zmianie, zmniękczaniu, tak żeby Kacper zawsze był Kacprem a nie niewiadomo Kim( tak jest np. z moją kuzynką Bogusią, a wołają na nią Bogusia, Gusia, Guśka), dlatego wydaje mi się,że te proste imiona są najlepsze;
a co do Waszych testów to można się wiele nauczyć, ale i troszkę"zgłupieć" od nawału tej wiedzy, więc chyba jak przyjdzie już mój czas to będę się radziła na bieżąco, bo co do tych testów owul. to cały czas się zastanawiam, może nie od pierszego cyklu starań ale jak chociaż troszkę będzie chciało się pomóc dziewczynce to warto się w nie zaopatrzyć, choć sytuacja NiaNi pokazuje,że ......, a czy komuś te testy się sprawdziły i udało się faktycznie z nimi zaplanowac płeć???
a za wszystkie testujące trzymam kciuki i mocno Wam kubicuję :-):-):-)