reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam i melduję się że jestem i wszystko ok :happy:
Jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie :/

Dziś moja bratowa pojechała do szpitala z polecenia gin, bo dziś ma termin porodu z OM a tu nic...ciekawe czy ją przyjmą :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki

reklama
Paula Ty masz jeszcze czas więc trzymaj sie dzielnie i kibucujemy bratowej. Fajnie bedziecie miec dzieciaczki w tym samym wieku:-)

nie wiem która dziewczyna ( chyba Dzastina) podsuneła mi pomysł z koktajlem z truskawek :-) dziekuje. Takie zaciemnienie u mnie...juz wypiłam tego troszku :-) a swoja droga 10zł za kg to jeszcze drogo jak za truskawki:eek:

no i co jeszcze bo skleroza :-)..no nic zegnam sie do wieczorka, jade na działkę tylko Kubencja jeszcze śpi :sorry: musze głośniej po domu pochodzić bo nie lubi jak sie go budzi bezpośrednio :sorry::-p ma juz swoje zdanie

miłego...

Bershka koktajl z truskawek mmm..pycha ja często robię :tak: albo gotuje makaron i jemy z tym koktajlem na obiad :-) ja lubię też truskawki rozgniecione widelcem z jogurtem albo ze śmietaną jak nie są zmiksowane na papkę :tak: właśnie muszę zrobić jakieś ciasto z truskawkami i chyba zrobię najprostsze czyli biszkopt z truskawkami i galaretką :-) a....u nas truskawki kosztowały już 8zł łubianka czyli 2kg :tak: teraz nie wiem ile kosztują bo na działce mamy trochę i do pojedzenia nam wystarcza :tak:

Paula Ty masz jeszcze czas więc trzymaj sie dzielnie i kibucujemy bratowej. Fajnie bedziecie miec dzieciaczki w tym samym wieku:-)

nie wiem która dziewczyna ( chyba Dzastina) podsuneła mi pomysł z koktajlem z truskawek :-) dziekuje. Takie zaciemnienie u mnie...juz wypiłam tego troszku :-) a swoja droga 10zł za kg to jeszcze drogo jak za truskawki:eek:

no i co jeszcze bo skleroza :-)..no nic zegnam sie do wieczorka, jade na działkę tylko Kubencja jeszcze śpi :sorry: musze głośniej po domu pochodzić bo nie lubi jak sie go budzi bezpośrednio :sorry::-p ma juz swoje zdanie

miłego...
Jolu to ja pisalam o koktajlu z truskawek:p:p:p...strasznie drogo masz truskawki u nas po 5zl:-)
Maja poleciala dzis z ciotka do zoo ogladac jak to ona powiedziala"swojekuzynki malpy,kolegow gorylow i kolegow hiopotamow " hehe

WITAM:-)
Pół dnia w mieście i teraz nogi w doopke wchodza:-p

Jolu to ja pisalam o koktajlu z truskawek:p:p:p...strasznie drogo masz truskawki u nas po 5zl:-)
Maja poleciala dzis z ciotka do zoo ogladac jak to ona powiedziala"swojekuzynki malpy,kolegow gorylow i kolegow hiopotamow " hehe
ooo jak tanio u nas gdzie niegdzie po 10 zł:szok:pychotka truskaweczki tylko tym razem sobie odmawiam bo boję się ze alergii synek dostanie:sorry:
Witam i melduję się że jestem i wszystko ok :happy:
Jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie :/

Dziś moja bratowa pojechała do szpitala z polecenia gin, bo dziś ma termin porodu z OM a tu nic...ciekawe czy ją przyjmą :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki
ooo to kciukaksi:-)

Czesc kobietki :)
Ja troche od rana pobuszowalam w kuchni-musialam jeszcze raz zmiksowac zupki ddla Alana bo nie chcial jesc. mam nadzieje, ze teraz mu pojdzie. Od godzinki prawie drzemie. Biedulek moj, bo wczoraj popoludniu calego go wysypalo w krosteczki :((( Mysle, ze to od czegos co on bezposrednio zjadl(ale pewnosci nie mam czy nie odd moejej diety bo znowu zgrzeszylam), bo jak ja zjadalam cos nie tak, to jemu po prostu sie skaza powiekszala, a teraz caly jest w wysypce :((( Wlasciwie juz we wtorek mial na glowce ale myslalam, ze to potowki...Teraz podaje mu wapno, 2x zyrtex po kropelce(ale nie chce lykac, wiec na smocza mu wykapuje i zlizuje chcac nie chcac)i czekam az zejdzie. Dzis jest ciut mnie...ajajajaa, wykoncze sie.

Dobrego dnia kobietki!
ojejku biedaczek:sorry:pewnie coś zjadł...

Czarodziejko, dziekuje;-)

a co do ząbkowania to znosi bardzo dobrze, nawet nie wiem kiedy wychodzą,nie ma żadnych objawów ani goraczki, ani marudzenia. Dzisiaj szukałam dwójki na górze a znalazłam na dole :-) jakoś tak mu nie po kolei wychodzą no ale są:-) Oli tez znosił dobrze, wiec moze to rodzinne :sorry:
gratuluje ząbka:-)
Ja również się dołączam z życzonkami dla chłopców... wszystkiego najlepszego nasze robaczki:)::) rośnijcie zdrowo i nie za szybko żeby rodzice mogli się jeszcze wami pocieszyć.. zanm wyfruniecie z rodzinnego gniazdka:):):)

My byliśmy z Czarkiem dziś w przedszkolu.... to był koszmar!! Az się wstydzę wam opowiadać co on tam wyprawiał... płakał, krzyczał i uciekał... na dodatek chciał ugryść koleżankę w rączkę.. Boże jak mi bylo głupio... w końcu zrobił taką atmosferę że wszystkim dzieciakom się chciało płakać i pojechaliśmy do domu... Chryste,,, co za wstyd. Wypuściłam dzika do ludzi i się zachować nie potrafił...
Oczywiście pani Przedszkolanka mnie pocieszała i mówiła że dzieci tak często reagują zwłaszcza te które nie mają kontaktu z rówieśnikami... o matko!!!
nie martw się to normalne że tak mógł się zachowac:tak:z dnia na dzień będzie lepiej;-)mój synek nieoszczedza dzieciaczki i niejedno juz przez niego płakało(nawet 8-latek no ale to już ...:eek:)

Witam:happy::happy::happy:

Paula trzymam kciuki za bratową:-D:-D:-D

Ja po wczorajszym dniu i nocce jestem padnięta -> najpierw Bartuś mnie mega obrzygał rano, że i ja i On do przebrania, potem byliśmy w Gliwicach i było nawet spoko, a wieczorem -> do kąpania super, po kąpaniu mleczko i zaś Bartuś i mnie i siebie obrzygał, więc Go przebrałam i poszedł spać:tak::tak::tak: o 22:00 przebudził się z wielkim płaczem, że nie dało się Go uspokoić, biorę Go na ręce i zaś wielki rzyg:szok::szok::szok: jak Go przebierałam to strasznie płakał i się prężył, ale potem jak Go położyłam na naszym łóżku od razu zasnął:eek::eek::eek: próbowałam Go chyba z 10 razy przenosić do łóżeczka, ale za każdym razem był mega płacz, więc dziś spał z nami w łóżku:sorry::sorry::sorry: ehhh nie wiem od czego to, ale dziś nie dam mu kaszki i zobaczymy czy to od niej:sorry::sorry::sorry:

Buziaczki za miłego dnia:-D:-D:-D

witam sie z ranka..u nas piekna pogoda idziemy z kumpelami i dziecmi na basen..jutro ma byc juz chlodno..

paula i co u bratowaj..dzidzia juz jest?

jolu gratuluje zabka v4 u kubulki..moja dercia dalej przy 2..tulam was mocno.

dzastina moje tez zawsze plakaly w przedszkolu az dwa tyg a potem juz bylo dobrze..

gioesko jak dzieciaczki dodaj fotki dzieciaczkow..

pyszczku jak sebulek..

royanna to ma e twoj alanek niech uczulenie mu szybko zejdzie..sliczne foteczki z chrzcin..jaki duzy juz alanek..fajne foteczki super rodzinka..

mama sowka i jak bartusßciekawe co mu jest...

czarodziejko co u was?pozdrawiam

Paula jak tam twoja bratowa??? 3mam kciuki:)
Dzastina nie przejmuj się wiem że pewnie było ci troszkę wstyd i wogóle dziwnie ale na pewno bedzie lepiej z każdym dniem w przedszkolu. On sie zaklimatyzuje zobaczysz:* :tak:

Witam dziewczynki.

My już po drugiej ospie:tak:
W zeszłą srodę pisałam wam że mała nie załapała i właśnie wieczorem dojrzeliśmy pierwsze krostki.
Na poczatku nie było tak źle, nie miała dużo krostek ani temperatury, ale z dnia na dzień sypała ją coraz bardziej i jeszcze ten upał. W sobotę gorączkowała, nie chciała jeśc, drapała się strasznie i była mega marudna. Zakupiłam kropelki fenistil w aptece i stał się cud dziecko jak nowo narodzone. Ogólnie wysyp był bardzo duży, dużo większy niż u synka i smarowanie tych krostek to jeden wielki koszmar u takiego maleństwa. Nikt mi nie wmówi że im mniejsze dziecko tym łagodniej przechodzi. Teraz się cieszę że mamy już ospę z głowy ale co przeżyliśmy to jeden wielki koszmar. Wczoraj byliśmy na kontroli u lekarza i wszystko jest ok ładnie zagojone. mała zbadana od stóp do głów. Po moich przeżyciach radzę podwójnym mamuśkom szczególnie dzieci przedszkolnych, jeżeli nie miały ospy wasze pociechy to pomyślcie o szczepieniu , bo pielęgnacja takiego maluszka z ospą to jest masakra. Jeszcze te upały tak nam dały popalić przy tej ospie że szkoda gadać.
Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
:-);-)moja dercia z dzieciaczkami przed domkiem rysuja kreda:tak::-D;-):-)

Załączniki

• SDC11805.jpg
    SDC11805.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 46
  • SDC11809.jpg
    SDC11809.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 46
  • SDC11806.jpg
    SDC11806.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 51
  • SDC11803.jpg
    SDC11803.jpg