reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko dzieki. Do lekarza wlasnie sie umowilam na 15go. Juz bedzie 6tc lecial wiec bedzie widac czy wszystko gra jak nalezy;-)Wtedy troche odetchne bo teraz to ciagle sie jednak zastanawiam czy na pewno sie udalo, czy bedzie pecherzyk pelny i z pikajaca kropeczka.
Co do odczuc to na razie tylko tyle ,że kawy nie moge pic nawet slabiutkiej bo starsznie mi po niej niedobrze:dry: Reszta jeszcze w normie. Pewnie po 6tc sie zacznie z mldlosciami tak jak przy poprzednich ciazach:cool2:

reklama
Beatko a co to ta metoda selnas?

wiecie co?... ja jakis czas temu znalazalam przypadkowo to forum i zaczelam czytac, ale nie od poczatku. wciagnelo mnie bo bylam ciekawa czy dziewczynom sie udalo i niestety jak potem popatrzylam na suwaczki to prawie wszystkie doczekaly sie chlopcow a nie dziewczyn- zupelnie odwrotnie niz chcialy:szok: no i sobie pomyslalam ze te metody dzialaja zupenie odwrotnie:baffled: no i postanowilam nie czytac tego wiecej...... No ale teraz znowu wrocilam na ten wątek i nawet sie udzielam i nawet mam zamiar zastosowac te metody.....:confused:

dzien dobry....

nocka u nas "mocno-srednia"- starszy synek ma angine (na szczescie w poczatkowej fazie) i dostal juz leki...w nocy spal , za to młodszy cala noc sie krecil i wstal z gilem......oby na gilu sie skonczylo!!!!!!!

u nas dziś 31 stopni- chyba bedziemy w domu siedziec do 16:00....no i burze zapowiadają!!!!
jak dla mnie moglo by byc kilka dni bez słonca....

tak Aneczka jest w szfce schowany bo zrobie go za 2 tyg
bo on jest najpewniejszy po 10 tyg
po nim juz bede bardziej pewna

?
beatko jestem przekonana ze potwierdzą sie wczesniejsze testy!!!!!!!
nie ma innej opcji....
15_5_2v.gif

dzieki czarodziejka

kosmopolitan wygoogluj sobie metoda selans tam ci wszystko wyjdzie
to jest taki kalendarz co ci ukladaja wg ciebie np twoich danych
za to sie placi ja placilam 32f miesiecznie
bo czasami jest tak ze robisz dziewczynke przed O a w O masz przyciaganie na chlopca
i jajo odpycha czekajace damskie ~o i przyciaga meskie
dlatego niektore maja chlopca przed O bo jajo odpychalo damskie
u mnie akurat w tym cyklu co zaszlam byly neutralne dni czyli nie bylo przyciagania danej plci

nie wiem czy wierzyc w to czy nie
ale wydaje mi sie ze cos w tym jest

Ostatnia edycja:
ja już po komunii jestem:-)
padnięta na maksa i teraz sprzatam i sprzatam

u mnie no nie wiem, cycuchy miekkie, tempka wysoka, ze spadkiem w sobote i wzrostem w niedzielę

wolałabym nie w tym miesiacu , bo wiadomo te moje planowanie w tym cyklu diabli wzieli:cool:

Beatko ja robilam Selnas ale ten z allegro za 9,9 i nie pokrywa mi się owulacja z owulacją faktyczna tzn teraz mialam owu z tego selnas owu wychodzila mi 7 maja i 17 czerwca a mialam 28-29 maj, w okolo owulacji te dni byly zaznaczone dziewczynkowo albo na chlopca a reszta biale czyli co 50 na 50 %

reklama
monico ten jonasa a selnas to nie to samo
tu masz wzor selnas
Example of a Double Gender Selection Calendar

a moj w kwietniu w miesiacu co zaszlam tak wygladal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

caly kwiecien byl neutralny tylko te 3 dni byly na chlopca wlasnie kiedy zaszlam
24 zakonczylismy byl to moj 11dc czyli centralnie w chlopca
ale tu sie liczy tylko w owulke a w owulke mialam neutralne czyli 50/50
bo O byla 27 lub 28

dlatego ja nie jestem bardzo pewna ze sie udalo
i dlatego tak nie dowierzam tym moim testom
i mam malo wiary
ale z drugiej strony nic nie jest na 100%
tym bardziej ze ta metoda selnas ostnio osiagnela tylko 82% skutecznosci albo az, a wiem ze kiedys miala 92%
i dokonca nie mozna jej zaufac
tymbardziej ze znam babki a amyrykanskiego forum ktorym urodzily sie dzieci z przeciwna plcia co do kalendarza
i jeszcze moj M mi mowi ze nie mozemy bys dokonca pewni czy ten kalendarz to nie sciema i naciaganie kasy
czy to napewno na podstawie tego doktorka

jestem zla na siebie
bo prawie rok kupowalam ten kalendarz i robilismy tak zeby nie robic w chlopca dni
i wlasnie w kwietniu nie kupilam
bo mowie ze caly miesiac neutralne (bo mimo ze nie placisz a zarejestrujesz sie to tam wam wychodzi ile dni na chlopaka macie a ile na dziewczyne w danym miesiacu tylko nie wiadomo dokladnie ktore dni jesli nie kupicie) i tylko 3 dni na chlopca to przeciez nie moge miec pecha zeby w O je trafic
i bach zaszlismy wlasnie w kwietniu
strach mnie ogarnal
i kupilam
i zobaczylam ze te dni sa zaraz przy O

http://babybygender.com/

zarejstrujcie sie
duzo wam to powie
a nic nie musicie kupowac

Ostatnia edycja:
Do góry