reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Tak, normalnie w 3 miesiącu miałam taki jak z Domkiem w 6.....
I tejmojej kolezance co teraz jest w ciązy z córą tez szybciutko rosnie- moze coś w tym jest :)

Paajka a tak a propo napisalas wg wszystkiego możliwego miała być córa tzn wg czego sprawdzalas??

wiem, że płeć nie powinna być ważna i napewno potem nie bedzie, ale tak bardzo chcemy miec córy, że narazie nasz temat kreci się wogół tego a potem... napewno zejdzie, na karmienie, kaszki itp

Kurcze dziewczyny tak mi wywala brzuch ze szok, a po jedzeniu nie wspomnę, bluzeczki robia sie przykrótkie opierając się na nim:baffled: chyba juz niedługo moja tajemnica wyjdzie :-) sama na jaw

ja mialam parcie na córke a staralismy sie. 2 lata... a potem przestało miec to znaczenie... bo p takim czasie czlowiek modli się, zeby w ogóle mieć dziecko...

monico a mowilam ci
ze bedzie szybko brzuchol rosl hihi
ja to juz dawno nie moglam ukryc brzucha
ale pocieszam sie tym
ze z mojego wywiadu
znajomym ktore maja corki
wlasnie przy corkach tak brzuch szybko wyszedl
i tyly wiecej niz z chlopcami

Pajkaa wlasnie wg czego sprawdzalas ze ma byc corka
byl monitoring testy itp
bo ten kalendarz Selnas to tez wazna rzecz
ja przy drugim to nawet nie myslalam ze bedzie corka
odrazu postawilam na synka
ale z 4 chlopami w domu moge oszalec dlatego modle sie o corke
i teraz staralismy sie rok
marne szanse byly na zajscie
cykle dlugie i bezowulacyjne
podejrzewali pco i oslabione nasienie
i nie stracilam nadzieji na corke
i mimo ze gin kazal mi w O celowac ja nie konczylam 4 dni przed O
i po roku sie udalo
a moj gin mial takie oczy :szok:
i powiedzial ze te najsilniejsze przetrwaly
na 80 % powinna byc dziewczynka teoretycznie
a co jest to sie zobaczy
narazie sie tym nie martwie jak wczesniej pisalam
ale wiem ze wiara czyni cuda

miałam montoring 12 cykli do tego testy owulacyjne, miałam stymulację clo, mielismy problemy z zajsciem w ciąże, M miał mega słabe nasienie bo tylko 1% żywych plemników, do tego samoobserwacje tzn obserwację śluzu+szyjki+mierzenie tempki przez 2 lata... także swój organizm znam od podszewki:) ale cieszę się, ze mam syna:) jest najducowniejszy i nie zamieniłabym go na córkę :) dlatego też nie mam parcia na córkę chociaż moze bym i chciała, ale boję się swojej reakcji tak jak bylo wtedy, gdy dowiedziałam się, ze bedzie syn. Bo podświadomie juz wyobrażałam sobie, ze będę miała córkę.
No z 4 facetami to będziesz miała :) ale życzę Ci upragnionej córeczki:) ja się decyduję tylko na dwójeczkę :) także bedę się cieszyła i z synka i z córeczki jednakowo:)

dlatego też uważam, ze dużo zależy od nasienia męskiego... czytałam wiele artykułów na ten temat własnie wyedy jak załamałam się, ze bedzie syn... teraz wiem,z e byłam głupia...:) no, ale czlowiek uczy się na swoich błędach:)

Pajkaa a u ciebie napeno bylo 3 dni przed O
czy dzialaliscie jeszce pozniej?

kurde ja to mam stracha
niby dziecko to dziecko plec nie powinna byc taka wazna
ale ja mam straszne parcie na corke

Pajkaa a u ciebie napeno bylo 3 dni przed O
czy dzialaliscie jeszce pozniej?

kurde ja to mam stracha
niby dziecko to dziecko plec nie powinna byc taka wazna
ale ja mam straszne parcie na corke

u nas to ogólnie było smiesznie...
bo tak kochalismy sie w sobotę :) no i w poniedziałek jechalam na monitoring cyklu lekarka powiedziała, ze w srode powinna byc owu, ze mamy sie wstrzymac i tak zrobilismy pojechałam w srode wieczorem a ona mi powiedziała, ze juz jest po owu, ze prawdopodobnie byla we wtorek.. :) takze nie ma innego wyjscia:)
a nie boisz sie, ze bedzie kolejny syn? nie bedziesz rozczarowana?? bo ja sie tego boje :( no i jeszcze wiem, ze gdybym miała córke to tesciowa by ją faworyzowała... niestety co byloby złe dla Sebka...

jasne ze sie boje i to nie wiesz jak
czasami az mi niedobrze od tego
ale co mam zrobic
zdecydowalam sie na trzecie
i bralam pod uwage ze moze byc syn
i bede musiala wychowac
i traktowac jak swoje ;-)

a moze u ciebie bylo wlasnie przyciaganie na chlopca
i nie moglo byc inaczej

jak czytam takie przypadki jak twoj to bardzo sie boje

kurcze jeszcze wyczytalam ze jak lewa piers w ciazy jest wieksza to dziewczynka
a prawa to chlopczyk
u mnie wlasnie prawa jest wieksza czyli chlopczyk :wściekła/y:
i to znacznie

a pisalam ci ze ja tez z Dabrowy dokladnie Mydlice?

Ostatnia edycja:
witam was

tak podczytuję was troszkę i dziwie się troszkę... widzę że była dyskusja pomiedzy jagienką a pajeczką
coś pajkaa cięta ostatnio jesteś i to nie tylko tutaj... :rolleyes2: hormony czy o co kaman ?

a wogóle na zamkniety też lipa..... :\ nie macie co żałować że was tam nie ma

jasne ze sie boje i to nie wiesz jak
czasami az mi niedobrze od tego
ale co mam zrobic
zdecydowalam sie na trzecie
i bralam pod uwage ze moze byc syn
i bede musiala wychowac
i traktowac jak swoje ;-)

a moze u ciebie bylo wlasnie przyciaganie na chlopca
i nie moglo byc inaczej

jak czytam takie przypadki jak twoj to bardzo sie boje

kurcze jeszcze wyczytalam ze jak lewa piers w ciazy jest wieksza to dziewczynka
a prawa to chlopczyk
u mnie wlasnie prawa jest wieksza czyli chlopczyk :wściekła/y:
i to znacznie

a pisalam ci ze ja tez z Dabrowy dokladnie Mydlice?

no u nas jeszcze lekarz jeden powiedział, ze M ma tak słabe plemniki a na syna trzeba miec mega silne :) u nas było wszystko na opak:) dlatego ja do planowania podchodzę specyficznie moze dlatego, ze nam się nie udało:) ale nie żałuję moze inaczej bym się czuła gdybym była w drugiej bądź w trzeciej ciąży :)

witam was

tak podczytuję was troszkę i dziwie się troszkę... widzę że była dyskusja pomiedzy jagienką a pajeczką
coś pajkaa cięta ostatnio jesteś i to nie tylko tutaj... :rolleyes2: hormony czy o co kaman ?

a wogóle na zamkniety też lipa..... :\ nie macie co żałować że was tam nie ma

Kinga
ponieważ niektórych dziewczyn nie ma na zamkniętym to po co w ogóle tutaj wspominać o nim?? trochę to nie fair... moim zdaniem...
i niepotrzebnie rozpoczynasz temat, który jest już zakończony :)
i nie jestem a nikogo cięta wyrażam swoją opinie...

Beatka no i powiem Ci, ze moim marzeniem jest mieć trojkę dzieci :) ale moj mąż chce mieć tylko jedno więc poszlismy na kompromis ze będzie dwójka :) i ostatnia moja nadzieja w blizniakach :D ja mieszkam na Manhatanie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
spokoj ale to juz

tak milo tu bylo
zylam tym watkiem
a teraz widze ze moje dziewczynki sie nie odzywaja
chyba sie zniechecily
mam na dzieje ze po wekendzie sie odezwa

ja jak okaze sie ze to syn nr 3
kupie sobie suczke shar pei
i cala milosc na nia wyleje
bo wiecej dzieci nie chce