reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jak rozpoznać dzień owulacji?

Do podstawowych sygnałów wysyłanych przez organizm kobiety w czasie owulacji jest wahanie stężenia hormonalnego. Głównie hormonów płciowych progesteronu i estrogenów. Powoduje to wystąpienie wiele zmian fizycznych i emocjonalnych. Kobieta w tym czasie może zauważyć zmiany trądzikowe.

Wzrost hormonów jest odpowiedzialny, również za zmianę temperatury ciała. Tuż po owulacji następuje wzrosty temperatury ciała. U niektórych kobiet po miesiączce temperatura wynosi 36,3 ° C lub 36, 7° C zaś przy owulacji 36, 7° C lub nawet 37,7° C. Żeby to jednak zauważyć ważne jest mierzenie temperatury regularnie. To pozwoli po kilku miesiącach zobaczyć pewną prawidłowość i przewidzieć, w którym dniu cyklu jesteś. Problem z temperaturą może być taki, że w trakcie zmian chorobowych odczyt będzie nieprawidłowy, co może zmylić kobietę.

reklama
dziewczyny ale ja dziś "beton" jestem....niewyspana....w nocy p~~ieprzone komary ganialam....mimo moskitier w oknach powpadaly nam drzwiami wejsciowymi (bo chwilowo mamy zdjete drzwi w wiatrolapie) i komarzyska z dołu przylecialy do sypialni na gorze!!!!!!!!!!!!!!!!nie cierpie tego badziewia!!!!!!!

dzieki czarodziejka czyli u mnie bylo raczej dwa dni przed O
oj kiepsko to widze

slyszalam ze macie plage komarow w PL
i cieszko je wytepic

dlatego wlasnie ciezko jest ta O wypatrzyc co do dnia
i zawsze beda jakies niedociagniecia

ryba w takim razie twoj musi miec mega mocne plemniczki
ze 3 dni przed O jest chlopczyk

Bershka - dziekuje za info:)

2sweet ja czulam odrazu ze jestem
bo 3 dni po O co dziwne piersi mi urosly
pozatym jakos inaczej sie czulam

3 dni od owulacji? powaznie? wow to jestemw szoku, bo myslalam ze pierwsze objawy pojawiaja sie najwczesniej tydzien po..
w poniedzialek popoludniu test mi pokazal ciemna kreske (nie tak ciemna jak kontrolna ale dzien wczesniej i tez nastepnego dnia byla jasniejsza) wiec domyslam sie ze to bylo 24h przed owu.. w poniedzialek czulam tez bol jajnikow i skurcze w brzuchu.. wiec wychodzi na to ze dzis 2 dzien po O.. a ja nic nie czuje :(
jedyne co mnei martwi to to ze jestem bardzo wyraznie oslabiona, nie czuje ciezaru swoich rak piszac na klawiaturze, mam takie dziwne uczucie jakby byly bardzo lekkie, czasem lekkie mroczki przed oczami a przed chwial jadac autem tez mi dosyc slabo bylo.. ale podpinam to albo pod pozne sniadanie albo pod zmiany pogody (wczoraj lalo, dzis sucho i slonce..) albo klimatyzacje w pracy bo troche mi zimno..
nie chce sobie wmawiac objawow :( na piersi chyba nie mam co liczyc bo ja nigdy nie odczuwalam ich bolu nawet przed @ , zreszta ja nigdy zadnych objawow nie mialam .. jedyne co to tylko w dniu dostania @ bolal mnie brzuch i to bylo tyle
no ciekawe jak sie sprawy potocza :)

a powiedzcie, czy bierzecie jakies witaminki, od kiedy zaczelyscie i co jest najodpowiedniejsze?

2sweet kazdy sie dziwil i myslal ze wymyslam
ale 3 dni po O poszlam sobie kupic stanik
i bardzo sie zdziwilam jak przymierzylam B i byla za mala
a C w sam raz
i to mi dalo do myslenia
pozatym zrobily mi sie ciemne zylki na oo a nie mialam wczesniej
pozatym innych objawow nie mialam
nawet sikac mi sie nie chcialo
tylko te oo

ja pol roku przed bralam kwas foliowy
wlasnie go przestalam brac i biore witaminy dla ciezarnych

Czarodziejko Raid do kontaktu, chwila i komarow nie ma!! My juz od lat tego uzywamy i skonczyly sie wieczorne akcje z zabijaniem..
Jagienko a nie mowilam, zebys laptopa wziela?! zawsze w szpitalu jest net. Ja bym w zyciu tyle w szpitalu nie wysiedziala, przeciez na wszystkie badania mozna przyjezdzac, w zyciu bym sie nie zgodzila na lezenie...
Ja dzis bylam na poloznictwie u dr prywatnie na badaniu i od razu dowiedzialam sie, ze od niedawna u nas znieczulenie zzo jest za darmo a jeszcze niedawno kosztowalo 300zl, a porod rodzinny tylko 84zl kosztuje. Nic tylko rodzic!
Jak jest u Was? placi sie?
w ie jest wszystko za darmo i zzo dostaje kazda pacjentka:) i maz tez obowiazkowo jest przy porodzie, nawet jak nie chce;)

Hej!
mam wspaniałe wieści od Jagienki:-) Robili jej dziś usg i mała przybrała 400gr. Lekarz mówi ,że prawdopodobnie mała będzie drobna po mamusi i tyle. Jeszcze ma rozmawiać z jakimś profesorem ale na razie same dobre wieści:-):-):-)
Ollena myślę ,że każda kobieta powinna mieć prawo do zzo ale o tym czy może je dostac powinien decydować tez lekarz. Nie zawsze jest ono dobre bo u niektórych kobiet znacznie spowalnia akcje porodową i czasem kończy się przez to cc co jak dla mnie jest fatalnym wyjściem. Ja przy pierwszym porodzie nie dostalam a bardzo chciałam(choć wtedy na bank skonczyło by się cc) a przy drugim nie było mi potrzebne po lekach , które dostałam (dożylnie)
Co do szpitala i leżenia w nim to ja dla dzidzi wszystko zniosę a na usg owszem można przyjechać ale już na ktg kilka razy dziennie i w nocy to już nie za bardzo.
Beatka ty przestań dumać tylko czekaj spokojnie na usg. Teraz już nic nie zmienisz a miejmy nadzieję ,że w brzuszku siedzi Hania.
2sweet z witamin to koniecznie trzeba brać kwas foliowy.Jesli do tej pory nie brałaś to kup i łykaj po dwie dziennie przez tydzień a potem po jednej cały czas do zajścia w ciążę i potem do 2 trymestru.

Ostatnia edycja:
reklama
Czarodziejko Raid do kontaktu, chwila i komarow nie ma!! My juz od lat tego uzywamy i skonczyly sie wieczorne akcje z zabijaniem..
no juz któras osoba mówi o tym raidzie...tyle ze to jednak chemia , którą sie oddycha!!!!:sorry:
gdyby były drzwi w wiatrołapie nie bylo by komarów bo w oknach moskitiery...ale moze chociaz gdzies na dole wsadze w kontakt?!

Do góry