reklama
Piranha
Fanka BB :)
MissBella, on mógł być pozytywny już kilka godzin wcześniej, owulkę już prawdopodobnie miałaś. Faktycznie ginka wprowadziła Ciebie w błąd :-(, aż dziwne, że tak Ciebie zmyliła skoro znała wielkość pęcherzyka w 10 dc (a dodając te 2 mm/dobę wychodzi owulka w okolicy 12 dc), najlepiej się starać w przeddzień owulacji (w dniu pozytywnego testu) oraz w dniu owulacji. Starajcie się jednak dziś wieczorkiem, może jak raz wypali "O+12" i będzie z tego śliczna Zuzia! :-) A jak nie to MUSI się udać w kolejnym cyklu - jesteś już bogatsza o nowe doświadczenia i na pewno robiąc testy i wykres nie pominiesz już owulki (warto też iść ocenić wielkość pęcherzyka np. znów w 10 dc), dobrze, że odczuwasz też ból owulacyjny, zawsze to dodatkowy wskaźnik ...no i wiesz też, że owulację masz mniej więcej 24h po pozytywnym teście - mając te wszystkie wskazówki na pewno w przyszłym cyklu wcelujecie się idealnie!
Gal
Pirnha- nasza ekspertko od wszystkiego, każda się zwraca do Ciebie! Co mu byśmy bez Ciebie zrobiły?
Dzwoniłam do luxmedu- teraz pani mi powiedziała, że dają jedną tabletkę metoklopramidu i nie ma jak dawka, więc chyba mają te 10 mg.
Dziękuję jeszcze raz i nie będę Cię już dzisiaj zamęczać, obiecuję na pewno dzisiaj, bo jutro to już tego nie mogę obiecać:-)
MissBella- może akurat wstrzelisz się w 0+12 i będzie dziewuszka, trzymam kciuki!
Dzwoniłam do luxmedu- teraz pani mi powiedziała, że dają jedną tabletkę metoklopramidu i nie ma jak dawka, więc chyba mają te 10 mg.
Dziękuję jeszcze raz i nie będę Cię już dzisiaj zamęczać, obiecuję na pewno dzisiaj, bo jutro to już tego nie mogę obiecać:-)
MissBella- może akurat wstrzelisz się w 0+12 i będzie dziewuszka, trzymam kciuki!
Marzycielka12
Gal , Mama tule was mocno i gleboko wierze ze w koncu wam sie uda !
ja chociaz staram sie juz rok nie przezylam Mama tyle co ty dlatego nawet nie smiem nawet narzekac. naprawde podziwiam was dziewczyny
a u mnie chyba faktycznie pojawil sie problem z niskim progesteronen. dzisiaj moj 24dc i wczoraj wieczorem oraz dzis pojawily sie znowu brazowe plamienia :-( chociaz staran nie bylo bo postanowilam narazie polykac troche witaminy, biore B complex , zurawine i Agnus Castus. mam nadzieje ze to mi pomoze. niestety mieszkam w UK i nie wiem czy tutaj zrobie badania na progesteron. Pirnha co radzisz?
ja chociaz staram sie juz rok nie przezylam Mama tyle co ty dlatego nawet nie smiem nawet narzekac. naprawde podziwiam was dziewczyny
a u mnie chyba faktycznie pojawil sie problem z niskim progesteronen. dzisiaj moj 24dc i wczoraj wieczorem oraz dzis pojawily sie znowu brazowe plamienia :-( chociaz staran nie bylo bo postanowilam narazie polykac troche witaminy, biore B complex , zurawine i Agnus Castus. mam nadzieje ze to mi pomoze. niestety mieszkam w UK i nie wiem czy tutaj zrobie badania na progesteron. Pirnha co radzisz?
Gal
Piranha- wiesz miałam jeszcze raz potrzebę Ci z całego serca podziękować
To jest niesamowite, że chcesz nam pomagać, przecież nie musiałabyś, a robisz to z dobrego serca. Dziękuję
Na początku się podłamałam, ale dałaś mi znowu nadzieję, że mimo to może się udać. Może się powtarzam, ale niech Bóg Ci wynagrodzi w zdrowiu dla Ciebie i Twoich dzieciątek i całej Twojej rodzince. Pa
Ja już się żegnam i jutro zdam relację. Miłych snów!
To jest niesamowite, że chcesz nam pomagać, przecież nie musiałabyś, a robisz to z dobrego serca. Dziękuję

Na początku się podłamałam, ale dałaś mi znowu nadzieję, że mimo to może się udać. Może się powtarzam, ale niech Bóg Ci wynagrodzi w zdrowiu dla Ciebie i Twoich dzieciątek i całej Twojej rodzince. Pa
Ja już się żegnam i jutro zdam relację. Miłych snów!
Piranha
Gal, dzięki kochana, strasznie miłe to co napisałaś!!! Niech ja Cię uściskam
!!! I będę powtarzać do znudzenia - nie zamęczasz mnie i cieszę się jeśli mogę pomóc :-) No właśnie zdziwiło mnie z tą dawką MTC, coś się chyba panu pomieszało ;-), dają 1 tabletkę, która zawiera 10 mg metoklopramidu. Trzymam kciuki za Twoje wyniki, załatw sobie dupka na kolejny cykl (tylko dość sporo go schodzi a on tani nie jest :-(, jedno opakowanie starcza tylko na 10 dni przy dawce 2 razy dziennie ...no chyba, że zdecydujesz się na lutkę ale ona działa już termogennie i będzie wpływać na wykresy). Trzymam jutro z całych sił kciuki za wyniki!
Marzycielko, wszystko wskazuje na niski progesteron (borykałam się z tym samym), często zaniża go nadmiar prolaktyny (tak było u mnie). Te suplementy w odpowiednich dawkach na pewno pomogą ale trzeba czasem poczekać na to kilka cykli ...dobrze by było gdybyś sprawdziła sobie progesteron w połowie fazy lutealnej, może koleżanki z UK coś doradzą?
Marzycielko, wszystko wskazuje na niski progesteron (borykałam się z tym samym), często zaniża go nadmiar prolaktyny (tak było u mnie). Te suplementy w odpowiednich dawkach na pewno pomogą ale trzeba czasem poczekać na to kilka cykli ...dobrze by było gdybyś sprawdziła sobie progesteron w połowie fazy lutealnej, może koleżanki z UK coś doradzą?
Ostatnia edycja:
Marzycielka12
dzieki Piranha. popytam znajomych jeszcze, a moze nasze forumowiczki z UK cos wiedza. nie jestem nawet bardzo zdolowana tym. wiem ze trzeba byc cierpliwym i moze wtedy otrzymamy to czego pragniemy :-) fajnie dziewczyny ze mozna z kims o tym rozmawiac, bo mojego meza raczej takie tematy nie interesuja
chociaz udalo mi sie go namowic zeby obejrzal zdjecia coreczki od naszej Beatki. moze sie zarazi ta cudowna uroda dziewczynek i sam bedzie mial wielka ochote sprobowac jeszcze raz ? kurcze, troche mnie nie juz znudzilo to, ze tylko ja stosuje te wszystkie wspomagacze :-( faceci to jednak wygodni sa. ale jak juz wyjdzie upragniona plec to co slyszymy :" Dobrze sie spisales " .
chociaz udalo mi sie go namowic zeby obejrzal zdjecia coreczki od naszej Beatki. moze sie zarazi ta cudowna uroda dziewczynek i sam bedzie mial wielka ochote sprobowac jeszcze raz ? kurcze, troche mnie nie juz znudzilo to, ze tylko ja stosuje te wszystkie wspomagacze :-( faceci to jednak wygodni sa. ale jak juz wyjdzie upragniona plec to co slyszymy :" Dobrze sie spisales " .
Marzycielka12
ok. zmykam do lozeczka. slodkich snow dziewczynki ;-)
reklama
no ja chyba oszaleję z wami
nie mogę nadrobić bo do bzykania idę sie szykować
natusia301 - dobrze to napisałaś :-)
a czytałyście na innych forach o pasku do św Dominika który się zawiązuje na brzuchu ?? ja taki dostałam kilka dni temu ale na razie jest u mojej mamy bo tam przyszedł pocztą ...
ostatnio też dziewczyna tłumaczyla informacje z francuskiej strony i badania naukowe udowodniły że melatonina pomaga w płodności - można kupić ja normalnie w aptece i nie ma skutków ubocznych bo to zwykły hormon jaki każdy człowiek wytwarza "
idę jeszcze przez sen małego nakarmić coby nie budził w nocy i dał rodzicom pospać, potem prysznic i proszę kciuki trzymać .... niech te "chłopaczki" męża postarają się dziewczynkowo = a od jutra odlicznie i potem schiza lutealna
he he
fajnie jest tu u was bo przynajmniej wiedzę że sie wspieracie i nie ma czegoś takiego jak krytyka !!
wszystkie mamy jeden cel i się wspieramy a nie obrażamy
KCIUKI PROSZĘ - 
natusia301 - dobrze to napisałaś :-)
a czytałyście na innych forach o pasku do św Dominika który się zawiązuje na brzuchu ?? ja taki dostałam kilka dni temu ale na razie jest u mojej mamy bo tam przyszedł pocztą ...
ostatnio też dziewczyna tłumaczyla informacje z francuskiej strony i badania naukowe udowodniły że melatonina pomaga w płodności - można kupić ja normalnie w aptece i nie ma skutków ubocznych bo to zwykły hormon jaki każdy człowiek wytwarza "
idę jeszcze przez sen małego nakarmić coby nie budził w nocy i dał rodzicom pospać, potem prysznic i proszę kciuki trzymać .... niech te "chłopaczki" męża postarają się dziewczynkowo = a od jutra odlicznie i potem schiza lutealna
fajnie jest tu u was bo przynajmniej wiedzę że sie wspieracie i nie ma czegoś takiego jak krytyka !!
wszystkie mamy jeden cel i się wspieramy a nie obrażamy
KCIUKI PROSZĘ - 
Podziel się: