reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- bardzo Ci dziekuję, za udzielenie odpowiedzi o tym dupku, o tak będę go nazywać, a co!
zaraz zadzwonię do luxmedu i się zapytam . Wypatruj mnie jeszcze z odpowiedzią, ok?

reklama
MissBella, on mógł być pozytywny już kilka godzin wcześniej, owulkę już prawdopodobnie miałaś. Faktycznie ginka wprowadziła Ciebie w błąd :-(, aż dziwne, że tak Ciebie zmyliła skoro znała wielkość pęcherzyka w 10 dc (a dodając te 2 mm/dobę wychodzi owulka w okolicy 12 dc), najlepiej się starać w przeddzień owulacji (w dniu pozytywnego testu) oraz w dniu owulacji. Starajcie się jednak dziś wieczorkiem, może jak raz wypali "O+12" i będzie z tego śliczna Zuzia! :-) A jak nie to MUSI się udać w kolejnym cyklu - jesteś już bogatsza o nowe doświadczenia i na pewno robiąc testy i wykres nie pominiesz już owulki (warto też iść ocenić wielkość pęcherzyka np. znów w 10 dc), dobrze, że odczuwasz też ból owulacyjny, zawsze to dodatkowy wskaźnik ...no i wiesz też, że owulację masz mniej więcej 24h po pozytywnym teście - mając te wszystkie wskazówki na pewno w przyszłym cyklu wcelujecie się idealnie!

Gal, czekam oczywiście na wieści :-) A jutro oczywiście masz zarezerwowane moje kciuki!!! ...może jak raz progesteron był zmierzony tuż przed kolejnym impulsowym wyrzutem i jutro będzie 2 razy wyższy! :-)

Pirnha- nasza ekspertko od wszystkiego, każda się zwraca do Ciebie! Co mu byśmy bez Ciebie zrobiły?

Dzwoniłam do luxmedu- teraz pani mi powiedziała, że dają jedną tabletkę metoklopramidu i nie ma jak dawka, więc chyba mają te 10 mg.
Dziękuję jeszcze raz i nie będę Cię już dzisiaj zamęczać, obiecuję na pewno dzisiaj, bo jutro to już tego nie mogę obiecać:-)

MissBella- może akurat wstrzelisz się w 0+12 i będzie dziewuszka, trzymam kciuki!

Gal , Mama tule was mocno i gleboko wierze ze w koncu wam sie uda ! :tak: ja chociaz staram sie juz rok nie przezylam Mama tyle co ty dlatego nawet nie smiem nawet narzekac. naprawde podziwiam was dziewczyny :tak:
a u mnie chyba faktycznie pojawil sie problem z niskim progesteronen. dzisiaj moj 24dc i wczoraj wieczorem oraz dzis pojawily sie znowu brazowe plamienia :-( chociaz staran nie bylo bo postanowilam narazie polykac troche witaminy, biore B complex , zurawine i Agnus Castus. mam nadzieje ze to mi pomoze. niestety mieszkam w UK i nie wiem czy tutaj zrobie badania na progesteron. Pirnha co radzisz?

Piranha- wiesz miałam jeszcze raz potrzebę Ci z całego serca podziękować
2rozea_1_.gif

To jest niesamowite, że chcesz nam pomagać, przecież nie musiałabyś, a robisz to z dobrego serca. Dziękuję:tak:

Na początku się podłamałam, ale dałaś mi znowu nadzieję, że mimo to może się udać. Może się powtarzam, ale niech Bóg Ci wynagrodzi w zdrowiu dla Ciebie i Twoich dzieciątek i całej Twojej rodzince. Pa

Ja już się żegnam i jutro zdam relację. Miłych snów!

Gal, dzięki kochana, strasznie miłe to co napisałaś!!! Niech ja Cię uściskam
t4614.gif
!!! I będę powtarzać do znudzenia - nie zamęczasz mnie i cieszę się jeśli mogę pomóc :-) No właśnie zdziwiło mnie z tą dawką MTC, coś się chyba panu pomieszało ;-), dają 1 tabletkę, która zawiera 10 mg metoklopramidu. Trzymam kciuki za Twoje wyniki, załatw sobie dupka na kolejny cykl (tylko dość sporo go schodzi a on tani nie jest :-(, jedno opakowanie starcza tylko na 10 dni przy dawce 2 razy dziennie ...no chyba, że zdecydujesz się na lutkę ale ona działa już termogennie i będzie wpływać na wykresy). Trzymam jutro z całych sił kciuki za wyniki!

Marzycielko
, wszystko wskazuje na niski progesteron (borykałam się z tym samym), często zaniża go nadmiar prolaktyny (tak było u mnie). Te suplementy w odpowiednich dawkach na pewno pomogą ale trzeba czasem poczekać na to kilka cykli ...dobrze by było gdybyś sprawdziła sobie progesteron w połowie fazy lutealnej, może koleżanki z UK coś doradzą?

Ostatnia edycja:
dzieki Piranha. popytam znajomych jeszcze, a moze nasze forumowiczki z UK cos wiedza. nie jestem nawet bardzo zdolowana tym. wiem ze trzeba byc cierpliwym i moze wtedy otrzymamy to czego pragniemy :-) fajnie dziewczyny ze mozna z kims o tym rozmawiac, bo mojego meza raczej takie tematy nie interesuja :wściekła/y: chociaz udalo mi sie go namowic zeby obejrzal zdjecia coreczki od naszej Beatki. moze sie zarazi ta cudowna uroda dziewczynek i sam bedzie mial wielka ochote sprobowac jeszcze raz ? kurcze, troche mnie nie juz znudzilo to, ze tylko ja stosuje te wszystkie wspomagacze :-( faceci to jednak wygodni sa. ale jak juz wyjdzie upragniona plec to co slyszymy :" Dobrze sie spisales " .:wściekła/y:

reklama
no ja chyba oszaleję z wami :) nie mogę nadrobić bo do bzykania idę sie szykować
natusia301 - dobrze to napisałaś :-)
a czytałyście na innych forach o pasku do św Dominika który się zawiązuje na brzuchu ?? ja taki dostałam kilka dni temu ale na razie jest u mojej mamy bo tam przyszedł pocztą ...

ostatnio też dziewczyna tłumaczyla informacje z francuskiej strony i badania naukowe udowodniły że melatonina pomaga w płodności - można kupić ja normalnie w aptece i nie ma skutków ubocznych bo to zwykły hormon jaki każdy człowiek wytwarza "

idę jeszcze przez sen małego nakarmić coby nie budził w nocy i dał rodzicom pospać, potem prysznic i proszę kciuki trzymać .... niech te "chłopaczki" męża postarają się dziewczynkowo = a od jutra odlicznie i potem schiza lutealna :) he he

fajnie jest tu u was bo przynajmniej wiedzę że sie wspieracie i nie ma czegoś takiego jak krytyka !!
wszystkie mamy jeden cel i się wspieramy a nie obrażamy :tak: KCIUKI PROSZĘ - :-D

Do góry