reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dzień dobry dziewczyny :)

noc udana .... fajowo było i ciekawie czy owocnie ??

kurcze dopiero u was doczytałam o tej Madzi ... musze posłuchać wiadomości - jestem w szoku !!
wpadnę pózniej

dziękuję za fluidki i kciuki ,,,, teraz odliczanie

Gal, po owulce wydzielanie progesteronu znacznie się zwiększa, dochodząc do około 50 mg dziennie w połowie fazy poowulacyjnej (5-8 dnia fazy lutealnej). Ciężko jednak z góry założyć ile będzie trwała nasza FL, powinna trwać 12-14 dni by zarodek miał duże szanse na zagnieżdżenie i pewnie dlatego przyjmuje się w badaniu orientacyjną wartość 7 dpo. Jeśli ktoś ma krótszą FL to być może progesteron będzie najwyższy nieco wcześniej, dobrze by było jednak by Twoja FL nie trwała 10 dni a dłużej ...jeśli będzie tak krótka to tym bardziej powinnaś kochana przekonać się do witaminy B6 i łykać B-50 nawet 2 razy dziennie - ta witamina naprawdę wydłuża fazę lutealna i podnosi poziom progesteronu. Trzymam kciuki za wyniki!

Piranha- ok, dziękuję:tak:, co mi pozostało, będę brać tą b6, już dobrze;-)
A ten progesteron to mi pewno dzisiaj jeszcze w dół poleciał, no zobaczymy.

reklama
Do góry