reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam się z wieczora,
o Beatkoprzygotowania pełną parą..super że u S. jest wszystko dobrze,wiedzaialam

ptasiorekprzesliczna malenka,cudna

A u mnie nic nowego..oprocz tego ze pracuje nad wyganianiem malpy..ale ciezko mi to idzie,pewnie jutro najdalej przywita
kasia_2005 ja chyba jestem do tyłu jakie wyganianie małpy nic z tego nie rozumie az zbaraniałam pracujesz w zoo???????

Beata2710 ciesz sie ze juz Oskarkowi lepiej zycze mu duzo zdrówka zeby wszyskie choroby go omijały. Widze ze robisz juz pożadki wiosennne nie przemęczaj się :-) Super ze jescze jeden dzien i będziesz miała m w domku :-)
Życze owocnego przytulania ;-)

Medio takiej diety to ja Ci bardzo współczuje ja bym nie wytrzymała ja wole po mału zeby nie było efektu jojo

jarzebinka z jakiego jesteś rocznika bo jak piszesz ze przez cały prawie rok dziewczynka to ja tez widziałam cosik podobnego w swojej tabeli

Dorota27 napewno będzie córcia hihihiihi a jak sie czujesz????

kasia_2005 bądz dobrej myśli może nie nadejdzie @ i bedziesz miała z nia spokój przez kilkanascie miesięcy jak oszczedzisz na podpaskach i tamponach mi najbardziej podobało sie jak ja byłam w ciązy ze nie musiała latać kupować wydawać kasy i tak poszła to wszystko do kosza hihihihiih

NiaNia widze ze jesteś juz na wylocie ja też mam Marcelka tylko moj ma juz 2 latka
Życze Ci szybkiego i lekkiego porodu ;-)

k_asia ale fajnie ze tu wpadłaś może jakieś fluidki złapiemy od Ciebie hihihihi
Również Ci życze szbkiego i lekkiego porodu, powodzenia za kilka miesiecy :-)

eliczek24 mi na nudności pomagało rano zjędzenie nawet kawałek suchego chlepa i szklanka wody tylko przed wstaniem z łozka. Wiem ze to strasznie męczy :-(

Widzę ze tu coraz wiecej zaciążowych ale SUPER może i na mnie przejdzie hihihihi

Tylko żeby bez wypadków się obyło hihi. Trzeba uważać na poślizgi
Jesteś okropna aż sie popłakałam ze śmiechu poślizg kontrolowany będzie

Witam sie czwartkowo!

Beatko milego opalania zycze!

Dzisiaj zadzwonilam do mojej mamy do Polski i prosilam ja by dowiedziala sie czy sa w aptece te termometry owulacyjne, no i byl-elektroniczny ,ale za to jaki drogi 392 zl!!! nie mialam pojecia, ze to taki wydatek,nie mieli rteciowych, nie wiem ile kosztuje, moze jest tanszy. A wy ile placilyscie?
Jeśli chcesz to podam Ci link na allegro i tam są po 21 zł takie owulacyjne jesli chcesz to daj znać czy tutaj czy na 28dni
Bo są też rtęciowe i kosztuja koło 7 zł a ten elektroniczny mierzy w 60 sekund

Dorotko 100 lat !!!
Wszystkiego najlepszego z okazji 28 urodzin!:-):happy2::-D

okazyjne__4_.gif
okazyjne__19_.gif
okazyjne__2_.gif
dołaczam sie do życzen 100 lat albo wiecej i żeby się Twoje marzenia spełniły :-):-):-):-)

znalazłam jakies metody planownie płci dziecka

Metoda dietetyczna
Założenia tej metody powstały na początku XIXw. Zwraca się w niej uwagę na to, co przyszła mama lubi jeść. Jeśli przed poczęciem preferujesz słodkości i potrawy mleczne, prawdopodobnie urodzisz córkę. Jeśli natomiast w Twojej diecie dominują potrawy ostre, słone lub kwaśne – zostaniesz mamą chłopca. Metoda ta nie jest jednak stosowana przez żadną placówkę medyczną w Polsce ani na świecie...

ciekawe czy z tą dietą to prawda no niby ja jadłam przed zajściem potrawy pikantne, ostre, słone lub kwaśne – i faktycznie mam chłopca.

Metoda Selnas
Opiera się ona na naukowym stwierdzeniu, że komórka jajowa w zależności od dnia cyklu ma potencjał elektryczny dodatni lub ujemny. Plemniki męskie mają niewysoki ładunek elektryczny ujemny, a żeńskie – dodatni. Wyjaśnia to, dlaczego plemniki męskie z reguły szybciej odnajdują komórkę jajową, a plemniki żeńskie – potrafią dłużej przetrwać w środowisku im sprzyjającym i na komórkę jajową „zaczekać”. Jeśli chcesz począć chłopca, musisz współżyć w dniu owulacji, jeśli dziewczynkę – ok. 40 godzin przed jajeczkowaniem.

40 godzin sporo więcej niz myslałam

:zawstydzona/y: Nie wiem czy jest świetny ale go juz kupiłam dzis wysłali mi przesyłke to przy dobrych witrach powinien być jutro albo w poniedziałek bo poczta u mnie nie pracuje w soboty :-(jak przegladałam oferty to ceny są straszne 2.500 tysiąca taki z komputerkiem i znalazłam taki fajowy za 144 zł jak bede miała wiecej kasy to sobie zakupie hihihii bo teraz mamy inne wydatki
tu są wzykłe rtęciowe
Termometr lekarski owulacyjny (320845475) - Aukcje internetowe Allegro
OWULACYJNY TERMOMETR LEKARSKI (321931464) - Aukcje internetowe Allegro
sa tez inne drozsze za 144 zł ale widze ze z bajerami tu masz link wydaje sie fajny
Citizen CT915 termometr owulacyjny 0,05 st.C !!! (324819464) - Aukcje internetowe Allegro
a tu jest ten co ja kupiłam dzis
Microlife MT16C2 - zaprojektowany do NPR ! Hit ! (317995943) - Aukcje internetowe Allegro

jarzebinka z jakiego jesteś rocznika bo jak piszesz ze przez cały prawie rok dziewczynka to ja tez widziałam cosik podobnego w swojej tabeli

ja jestem '77 ;-) a Stokrotka jak widzę przygotowania do działania i staranek pełną parą, termometr, wiesiołek i kwas foliowy też łykasz? ja właśnie dzisiaj zakupiłam 90 tabl. Folika i od 15-20 III będę brała :tak::-D

reklama
ja jestem '77 ;-) a Stokrotka jak widzę przygotowania do działania i staranek pełną parą, termometr, wiesiołek i kwas foliowy też łykasz? ja właśnie dzisiaj zakupiłam 90 tabl. Folika i od 15-20 III będę brała :tak::-D

Witam wieczornie
Nie wiem czy pełna para ale kwas foliowy juz łykam od chyba tygodnia , termometr może przyjdzie jutro ale zobaczymy bo wiadomo jak poczta pracuje ;-)zaczne pomiary nowym po @ zeby juz nie motac, bo chyba i tak nie wolno zmieniac termometru. Wiesiołek nie zakupiłam bo nie wiem czy mi jest potrzebny a jak to mozna stwierdzić czy potrzebny???? Ile on kosztuje bo patrzyłam na allegro ale znalazłam jakieś tabletki i zabardzo nie wiem czy to jet to :zawstydzona/y: bo jeszcze w tym temacie jestem zielona :-) Kwas foliowy brałam przed wcześniejsza ciąża 10 miesięcy bo nie chciałam zaskoczyć teraz może pójdzie szybciej zobaczymy jak będzie z owulacją (mam cykle bezowulacyjne :-()
Ja jestem z 76 i jak patrzyłam to bardzo podobnie wychodzi mi dziewczynka :-) a bardzo mi się marzy taka mała kobietka :tak:

Do góry