reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam z rana zakrecona i z mdlosciami.Mamie nie powiedzialam.Mieszka z nami.Wiec nie mam teraz zdrowia na sluchanie gadania z jej strony.
Ja kilka razy zmierzylam ph sluzu juz w ciazy i caly czas 4, 5 to normalne? szkoda ze zaniedbalam i nie mierzylam w lutym.

Witam sobotnio z pracy :)
po pracy chłopaki przyjeżdżają i ruszamy w świat do znajomych, wracamy jutro ;)
D ma listę rzeczy do zabrania spisaną...ciekawe czego jednak zapomni:-D

Ewcik oo widzisz, kiełkownica to coś dla mnie ;) jak to działa?

Piranha czyli moja wczorajsza kolacja o 22:30 to tak w sam raz pod dietę dziewczynkową..buhaha
nie ma takiej możliwości żebym kładła się spać bez jedzenia i do 12 była bez jedzenia..ja jednak mam jakieś problemiki z tą moją glukozą, jakbym miała taką przerwę w jedzeniu to bym trzęsawki dostała. Ale można się ratować delikatnymi śniadaniami i kolacjami-o niskim indeksie glikemicznym, jak sądzę ;)

Mama ja do śniadania w pracy zasiadam, potem kawka..może wpadniesz chociaż z herbatką ;)

Andziak uuu mdłości...
wiem że to marne pocieszenie, ale serio czuję u ciebie dziewczynkę :)

Czarodziejka toś mnie obudziła:-D

Witam weekendowo,

Niestety Krzysiu dalej kaszle (rano miał chyba 5-minutowy atak, oczywiście też z tego wszystkiego zwrócił) a do tego w nocy miał nos zatkany ...a myślałam, że już z górki.

Ewcik, kiedyś ktoś tu napisał o tej żurawinie i poronieniach, szukałam i nic nie znalazłam na ten temat, wręcz polecana była w ciąży kobietom na infekcje układu moczowego (cytat urologa: "Suszona żurawina może być stosowana w ciąży jako profilaktyka nawracających infekcji układu moczowego. Owoce żurawiny od lat stosowane są z powodzeniem w profilaktyce zakażeń pęcherza moczowego i nie stanowią zagrożenia dla płodu. Należy pamiętać, że nawet bezobjawowa infekcja układu moczowego u ciężarnej stanowi wskazanie do leczenia."). Ale oczywiście można ją zażywać (witaminę C również) tylko do owulki skoro zależy nam na niskim pH tylko przed nią. A godzinami posiłków się nie przejmuj, zdrówko najważniejsze i ja też nie dałabym rady bez porannego mleka z płatkami :-) ...a jak widać w staraniach o córcię mi to nie przeszkodziło ;-)

Czarodziejko, chętnie przysiądę się z kawką :-)

Andziak
, u mnie pH zawsze wychodziło 4,5 ale nie wiem czy nie mam po prostu "low ionic strength" - wówczas paski pH pokazują cały czas taką samą niską wartość (w przedziale 4-4,5), krótko mówiąc nie działają. Ja naprawdę mam przeczucie, że zamieszkała w Twoim brzuchu mała królewna :tak:

Truskafffko
, ja też zawsze jadałam późne kolacje a płatki z mlekiem wcinałam niemal zaraz po wstaniu z łóżka, nie ma co aż tak się katować, zdrówko ważniejsze :-) ...też uważam, że można to zamienić na mniej drastyczny wariant czyli tak jak piszesz: śniadania i kolacje o niskim IG.

Gal, jak samopoczucie? ....mam nadzieję, że smutki poszły precz.

Mama, dziś już 12 dpo (ale to zleciało), kiedy dupka odstawiasz?

Witam wszystkich w ten sloneczny dzionek:-)
Andziak jak sa mdlosci to dobry znak na corke :)ph 4,5 na coreczke bardzo dobre :)
Piranha spróbuj syrop z mleczu dla synka jesli masz dostep bardzo skuteczny jest :)
macie jakies metody zeby dziecko nie chcialo caly czas isc na plac zabaw albo zeby z niego chcialo isc do domu ? wczoraj do 20 na plac zabaw siedziala i jak ja wzielismy to ryk kwik i niczym nie idzie jej przekupic wytlumaczyc i dzis znow to samo;/ ciagle husiu husiu oszalec idzie;/

uffff,ale się nasprzatałam a jeszcze muszę połogę umyć, obiad zrobić i za okna wypadałoby się zabrać...i jeszcze żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce:-D

mama my mamy zwykłe rolety, ale niestety jasne:baffled:

czarodziejka rzeczywiście maleńka dziewczynka się urodziła-w terminie?

andziak przytulam mocno

Ostatnia edycja:
Witam Sobotnio
Komu kawke komy? Bo ide do domu:)))))

Dowiedzialam sie wczoraj ze moja sasiadka urodzila 21marca:))))) Maja synka i teraz mala coreczke 2900 i 51...taka kruszyna:))))) Myslalam ze sasiadka przysle smska jak obiecala ale dowiedzialam sie od meza ktory sam teraz jest z synem.
Mama- BuziaKowce

moja nadia byla jeszcze lezejsza ale dluzsza:) pamietam jaki strach bylo wziac na rece :) bo to takie malutkie bylo:) fajna date sobie dzieciatko wybralo:)

truskafffka takie cuś mam http://sklep.sekretyzdrowia.pl/kielkownica-naczynie-kielkowania-p-174.html w parę dni masz mnóstwo pysznych kiełków:tak: jak kupiłam w sklepiej ze zdrową żywnością. Kochana a śniadania i kolacje z niskim IG to co na przykład?

pirania kaszel i katar u dzieciaczków, to chyba najgorze, co może być.. bo spać nie mogą i się duszą.. my też to teraz przerabiamy, na szczęście bez gorączki i wymiotów.. dużo zdrówka dla Krzysiaka, niech choróbsko idzie won

Ostatnia edycja:
Mnie mdli dokladnie od dnia zrobienia testu...
Z Kuba mialam tak samo.
No juz jest fasolka lub groszek tylko mama nie wie co...
Jak ja na swieta wysprzatam jak mam balagan ze szok.O 19 juz padam z nog.

reklama
Ewcik tu masz przykąłdowe śniadania niskim IG Śniadania | Dieta Niskoglikemiczna Na tej stronie też są obiady, kolacje i lista produktów o niskim, średnim, wysokim poziomie IG
Możesz też sobie wygooglać różne rzeczy, sporo tego jest ;)

JA coś tam wybieram i kombinuje. Generalnie staram się jeść zgodnie z dietą cukrzucową(miałam w ciąży) jem częstsze i mniejsze posiłki.
Na śniadania mleko z płatkami; kromkę wieloziarnistego chleba z serem białym/żółtym, serkiem do smarowania; jogurt z płatkami;
czasem zaszaleję z jajecznicą czy czymś takim. Jak mam na coś ochotę to sobie też nie odmawiam, żeby nie zwariować hehe

Do góry