reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

c4659c07-b9a3-4c8c-879d-68cc0d09988f_20101230120423_Proste-drinki.jpg

Witam Piątkowo
Slonce na niebie i gorąco..narazie burz brak..ale ciagle sie slyszy jakie spustoszenie robie w niektorych regionach Polski!!!!

Ewcik udanej podrozy i spokojnego urlopu:)))))
Piranho jak sie czujesz?
Kinga idziesz dzis do gina z "badaniem"?
Patrysiu, Patrysiak, Daria, andziak, merylin jak sie czujecie???? jak znosicie te upaly???
Kosmo daj znac jak syncio i jak Ty?

reklama
Patrysiu, Patrysiak, Daria, andziak, merylin jak sie czujecie???? jak znosicie te upaly???

[/QUOTE]

w upaly to sie w ogole nie ruszam ;p tylko siedze przy wiatraku ;d a dzisiaj taka super pogoda troche chlodniej bo padalo w nocy i taki wiaterek przyjemny:)

dzien dobry wszystkim:-)
mam takie pytanie kto sie moze zna ;p bo ja w ogole nie wiem co to znaczy :)
w książeczce mam takie cos jak odległość spojenia łonowego od dna(moglam to zle przetlumaczyc po niemiecku pisze Fundusstand Symph.-Fundusabsstand) i wczoraj mialam 3/IV a tydzien predzej 2/IV co to znaczy?
pani dr mi na wizycie powiedziala ze ma nadzieje ze jak wroci z urlopu to nie urodzę :) i mam wizyty co tydzien a jak jej nie ma to ide do innego lekarza ;/

a ulozenie dziecka mam wpisane takie cos Zobacz załącznik 480723tam gdzie przypielam pinezke :) nie wiem co to znaczy;/ a tydzien predzej bylo SL...
Z tego co pamietam to te Fundustand to wysokosc macicy, 3 oznacza wysokosc 3 palcow ponizej pepka...
Te Sl i QI sa w tabeli Kindslage? (polozenie dziecka) SL oznacza pozycja czaszka w dol, A QI poprzeczne polozenie ...

Kate dziekuje ze pytalas czuje sie dobrze, chcialabym byc juz po usg i wiedziec ze wszystko ok, alem usze jeszcze poczekac 2 tygodnie :-(

Ewciak udanego wyjazdu... pogody i wspanialej zabawy

Natusia ojj biedna Ty wsplczuje alergii:-(

WITAM:)

Burza za burzą ilez można?robię drugie podejscie z praniem:/

CZERODZIEJKO a zeby te upały najpierw u mnie były :/niestety na Pomorzu pogoda nie do końca ciekawa...a jak juz jest słoneczko ciepełko to ja się tym ciesze i nawet ciąża nie przeszkadza:p ale fakt jest cieżko i narzekam narzekam...
DARIA ja w ogóle nie znam sie na tym takze nie pomoge:/ja np.w karcie swojej wyczytałam coś o szyjce 2.0.0 fakt to było z przedostatniej wizyty(nie ostatnie co miałąm)ale zastanawiam sie co to oznacza...
EWA bezpiecznej podrózy:)
NATUSIA aj aj te alergie...

Cześć wszystkim!

Noemi, a oprócz CLO dostaniesz też coś (np. Pregnyl) na pęknięcie pęcherzyka?

Ewcik, udanego wypoczynku kochana, należy Ci się po tych wszystkich stresach.

Natusia
, dzięki kochana, że pytasz. Krzysiu czasem fajny i wesoły a czasem tak da popalić marudzeniem, że ledwo radę daję :-) O siostrę nie jest już jakoś widocznie zazdrosny. Kaja teraz śpi ale pewnie dziś znów będą akcje z usypianiem, wczoraj udało mi się raz w huśtawce a 2 razy w leżaczku. Współczuję alergii, też się kiedyś okropnie męczyłam z katarem alergicznym ale na szczęście z wiekiem minęło.

Czarna, bardzo ważny jest potas, który to łączy się z plemnikami niosącymi chromosom Y i dodaje im speeda, łykasz potas w tabletkach? ...oczywiście najlepiej przyswaja go organizm w diecie.

Daria, pojęcia nie mam, a to nie chodzi o wysokość dna macicy?

Czarodziejko, dzięki kochana, czuję się dobrze ale cały czas łykam antybiotyk, muszę go brać przez minimum 5 dni. U nas też od rana niebieskie niebo i żar się z niego leje, w nocy za to były straszne burze i trochę popadało.

Kinga, daj znać co Twój gin powie na wynik HSG.

cześć
Jestem już po wizycie. byłam rano o 8.
Spojrzał na wynik i powiedział ze jajowody były drożne ALE jeden przytkany dlatego ten kontrast ciężko przenikał aż w końcu przepchał. do lewego jajowodu plemniki mają słabszy dostęp ponieważ jest coś zbyt cienkie nie wiem dokładnie, on to jakoś dziwnie powiedział. Teraz bardziej mam liczyć na prawy tym bardziej że przepchany! Dał nam czas do wiosny. Potem ewentualnie tabletki na owulację jakieś aby łatwiej było mi zajść w ciążę no i M bedzie musiał zbadać nasienie. Tyle.
Jestem dobrej myśli i wierzę że w tym roku nam się musi już udać. :)

Z tego co pamietam to te Fundustand to wysokosc macicy, 3 oznacza wysokosc 3 palcow ponizej pepka...
Te Sl i QI sa w tabeli Kindslage? (polozenie dziecka) SL oznacza pozycja czaszka w dol, A QI poprzeczne polozenie ...

Kate dziekuje ze pytalas czuje sie dobrze, chcialabym byc juz po usg i wiedziec ze wszystko ok, alem usze jeszcze poczekac 2 tygodnie :-(

Ewciak udanego wyjazdu... pogody i wspanialej zabawy

Natusia ojj biedna Ty wsplczuje alergii:-(

tak te SL i QI to kindslage :) a kiedy dziecko wchodzi glowka w kanal czy moze sobie tak caly czas zmieniac miejsce;p bo ta moja lekara to mi duzo nie mowi;d a rozczytac tej ksiazeczki nie umiem za bardzo bo po niemiecku;/

Kinga, super wieści, teraz to na pewno szybko ujrzysz 2 krechy na teście, po HSG podobno szybko się w ciążę zachodzi :tak: Trzymam kciuki z całych sił, teraz MUSI się udać, nie ma innej opcji!

Kinga to fajnie, teraz musi sie udac
Pirhania widze, ze U ciebie tez wszystko coraz lepiej, czyli sie sprawdza ,ze z dnia na dzien lepiej , Kaji spanie też na pewno sie unormuje
Czarodziejko dziekuje, nocnik juz kupiony, mam nadzieje, ze młody załapie bo strasznie ciężko nam to idzie, troche przez to ,że mam mało czasu, zeby go dopilnowac
Matika a w którym jestes teraz tyg?

reklama
Do góry