reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

monico to bardzo szybko zaszłaś w kolejną ciążę, ginekolog nie zalecał jakiejś dłuższej przerwy? mi lekarka powiedziała, że 2 miesiączki muszę mieć, ale przy moich cyklach to grudzień będzie, kiedy będziemy mogli zacząć się starać
mi lekarka powiedziała, jak zapytałam o inną ewentualność, niż łyżeczkowanie, że nie ma.

pirania, mama dziękuję Ci bardzo.. to dla nie ważne, ze mogę na Was liczyć :*

reklama
Ewcik musisz odczekać z kolejnym zajście po zabiegu ..jak jest samoistne i nie było ingerencji to nie trzeba..

Pirania przyjemności na wyjeździe ;)
gratki spadku wagi ;))

Monico ja właśnie taki minimalizm wprowadziłam i wszyscy na tym skorzystali :tak:

Ewcik to wczesna ciąża , na tym etapie zazwyczaj są poronienia samoistne i warto na takie poczekać, , łyżeczkowanie to ostateczność i jednak to zabieg uszkadzający błony :-( jak jest samoistne nie trzeba czekać z zajściem w ciąże i z reguły wtedy nawet łatwiej jest zajść

mama jak zrobiłaś taki minimalizm, pomóż help :confused2:!!!

Martika , którego masz urodzinki ? Ja 01.08.
Ja 23 lipca, maz i szwagier 12 sierpnia i jeszcze pare lwow mam w rodzinie ;-)
Martika mówisz ,że masz lwiątko ;)

no to mamy gang lwic:rofl2:
ano mam mam od zawsze chcialam miec i w koncu od 1,5 roku mam :-p
pirania może to głupie, ale zastanawiam się... czy suplementy i na przykład sylk mogły sprawić, że np do komórki jajowej dotarł uszkodzony plemnik?
w ogóle obarczam się myślami, ze może przez tą wielką chęć posiadania córci Bóg mnie pokarał...
nie obarczaj sie tym, to na prawde nie Twoja wina, niestety nie mamy wplywu na wszystko... Bog nie karze za marzenia i nie sadze by suplementy i sylk uszkodzily plemnik, badz komorke, po prostu czasem tak sie zdarza....pamietam jak ja przezywalam poronienie, bo w urodziny widzialam 2 serducha, a dzien pozniej juz nie bylam w ciazy...bylam zla,smutna jak wczesniej wierzylam w Boga tak sie zaparlam i ani sie nie modlilam, ani nie chodzilam do kosciola, powiedzialam, ze dopoki nie odda mi dzieci ktore zabral to nie bedziemy przyjaciolmi...teraz tez sie boje, bo mimo ,ze minely od tego czasu 4 lata... daj sobie czas na smutek, lzy, zalobe bo nie wazne czy maluszek mial 7 czy 30 pare tygodni...to jest, bylo Twoje dziecko... i nie obwiniaj sie prosze..zagladaj do nas...
i tak jK dziewczyny napisaly, przy samoistnym nie ma potrzeby czekania i zwykle szybko zachodzi sie w kolejna, bezproblemowa ciaze,bo organizm jest nastawiony na bycie w ciazy...

Ostatnia edycja:
monico, oj skąd ja to znam, uwielbiam minimalistyczne wnętrza a wszędzie stoją pudla z zabawkami, leżaczki, krzesełka i cała masa innych dziecięcych gadżetów :-) ...a teraz oprócz porozrzucanych wszędzie samochodzików dojdą laleczki, kucyki Pony i inne :-D

Monico najpierw wkładałam dzieciom do głowy ,że nie ma wynoszenia zabawek ze swoich pokoi...nie ma znoszenia na dół...i byłam twarda:-)
udało się i dzieci nie znoszą na dól-czasem trochę na ogród jak np dziś ,ale to inna sytuacja..

z mężem ustaliłam ,że wszystko!!! z czego nie korzystamy do kosza...
jeśli czegoś nie używamy dłużej niż miesiąc to znaczy ,że nie potrzebne i albo do kosza albo komuś oddać..
na stole w jadalni ma być tylko bieżnik z Ikea i storczyk...żadnych kartek ,laptopów(chyba ,że sie używa)..na kanapie ZERO ubrań..
poprostu musiałam piłować temat ,ale efekt jest ;))

najpierw było zabranie rodzinne i ustalenia a potem konsekwencja :))

powodzenia kochana :))&&&&&&&&&&

Pirania :-)
wiadomo,że jak dzieci były mniejsze to miałam sporo zabawek w salonie...ale tak od 2 lat mam tak jak opisałam ...
dzeci szybko to załapały i nie było problem-tylko trza usiąść i wytłumaczyć,że po to mają swoje pokoje ,żeby tam sie bawić i tak jest miejsce zabawek ..tak jak po to mają komody ,żeby ubrania w nich były a nie na kanapie...

wierzcie mi ,że od długiego juz czasu moje dzieci same ścielą łóżka w soich pokojach...raz czy drugi widzieli jak ja ścielę u nas w sypialni i teraz jak umieją tak śielą a mnie serce rośnie ;)

Martika witaj kochana ..pogłaskać brzusio i ukochać dziewczynki:)

dziewczyny, torba spakowana!!! brakuje jeszcze w niej kapci, ale nie mam na razie koncepcji, bo przez te opuchnięte nogi po domu chodzę w plażowych japonkach a nie wiem czy takie wypada zabrać do szpitala:sorry:, ale zasadniczo z wyjątkiem paru drobiazgów już jest gotowa:-) i teraz będzie sobie czekać na moment zero:-D, za 11/12 dni lub najpóźniej za 18 dni:-)
Pirania - zrób koniecznie zdjęcie Kai:-)

reklama
Do góry