reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kate cześć :))
jak podajesz stałe pokarmy to dziecko musi sporo pić ...
a po drugie to możesz już śmiało wprowadzic deserek gdzie są śliwki np.z gerbera ;)

Tasha witaj kochana :)) no tęsknią bąki moje a mi i lżej i smutnooooo..
jak tam waga -spada????
ukochać córę ..

reklama
super, niech szybko wraca do calkowitego zdrowia, by moc swobodnie korzystac z praw mlodosci, bo przezyl za duzo jak na swoje lata ,

ahh te dzieciaki ;-)niestety, czesto nie rozumieja powagi sytuacji i faktu, dlaczego tyle razy sie je prosi, by nie odchodzily, nie chowaly sie, itp itd poza domem...

mama no to zatesknily na maksa ,nagle, do soboty juz tylko chwila, wytrzymasz i Ty i one, nie macie wyjscia, ojj juz widze powitanie :-)

piranha no chcialam dobrze no, tylko rybek szkoda ;-)

Patrysia
juz niedlugo, tak to jest najpierw uroki pierwszego trymestru, a potem uroki ciagnacego brzucha, kopiacego w pecherz badz inne miejsca maluszka, zawsze cos ;-)potem ciezkie noce itp

Daria u mnie jest wolny wybor,wiem bo w rosenheim rodzilam obie panny i znieczulenie dostalam bo chcialam, jakbym sie uparla na cesarke to tez by mi zrobili, aczkolwiek mialam swietna polozna i lekarke, ktore byly bardzo motywujace i mialy silny argumenty przeciw :-)

znikam ogarnac mieszkanie i pakowac sie bo jutro popoludniu kierunek PL

moja polozna wlasnie ma duzo argumentów przeciw cesarce i znieczuleniu co do znieczulenia to ja tam nie chce dopóki dam rade i ona mowi ze tez jest tego zdania :) a cc nie wiem czy bym chciala ja za operacjami nie jestem;/ jak trzeba bedzie to tak ale jak nie to dobrze:)

Tasha, no to super córcia przybrała, mojej waga rośnie jak szalona i cały czas powyżej 50 centyla :-) A jak tam pokarm, zanika po bromku? Co do bliznowca to jest to takie twarde zgrubienie w postaci wałeczka, u mnie było to w ciemnoczerwonym kolorze, teraz znów czuję zgrubienie (tak jakbyś w ranę miała wszyty twardy sznurek), na razie jest małe ale pewnie urośnie :-( A w nocy jak często Ci się Sonia budzi? Moja w nocy śpi dość ładnie, dziś miała przerwę między karmieniami 5 godzin ale jej rekord to 7 godzin, wyraźnie odróżnia noc od dnia bo w nocy śpi głębokim snem a w dzień to prawie wcale nie śpi, teraz też bidulka ziewa okrutnie ale co przyśnie to momentalnie się wybudza i tak w kółko. Oby katarek szybko opuścił nosek Sonii, jednak karmienie piersią ma też ten plus, że dzieci do 6 miesiąca prawie w ogóle nie chorują (na razie odpukać Kaja zdrowa a Krzysiu do 6 miesiąca też nie chorował, nawet jak miał styczność z chorymi osobami).

natusia
, super!!! Używałaś cokolwiek z zakwaszaczy PO? :-) A że to było w owulkę to się nie przejmuj, to, że w okolicy owulki odrobinę łatwiej spłodzić synka wynika z tego, że dużo kobiet ma wtedy wysokie pH i EWCM. Dużo zdrówka dla syneczka! Mnie teraz w sierpniu zaczęło coś uczulać (a cały rok był spokój), kicham strasznie i mam ataki kataru (siostra bliźniaczka ma identycznie :-)), coś musi teraz kwitnąć.

Kasiu, hop, hop, gdzie jesteś?

Ostatnia edycja:
Mama, dasz rade kochana! wiem, że człowiek ciągle myśli, ale to już niedlugo... a na która tata ma operację? pomodlę się za niego... Bedzie dobrze Kochana!!!

Daria
, to trzymamy Kciuki;))
Nie wiem, ale to takie bóle na dole jakby na miesiaczke chyba? takie uciski, a cie jak boli?

wiesz takie inne nie w brzuchu tylko tam jak by w srodku takie dziwne nie wiem jak to opisac;/

o juz wiem to takie jak by szczypanie jak by mnie ktos szczypal;/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry