reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda uk hehhe, wiecej wiary powiadasz???? Ja juz w nic nie wierze, jak sie nastawiam i mam nadzieje to pozniej tylko rozczarowanie.....
Tak ja wiem ze potrzebuja na part time, ale tutaj wyraznie bylo napisane ze full...co tam szkodzi....zobaczymy. Termin zgloszen jest do dzisiaj:-D, tak wiec ja dzis zabiegana od rana ale juz po.... teraz czekam za telefonem na rozmowe....o ile wezma pod uwage moj czas pracy. Jedno co w tym kraju mi sie podoba ze dla nich dzieci sa na I miejscu i nie ma tak jak w PL.... jak juz ktos jest mlody... a to pewnie zaraz dziecko itp, a jak ktos ma dziecko...a to bedzie chorowalo wiec zwolnienia... masakra....

Ja moja smerfetke poslalam jak miala dwa latka i bez problemu sie dostala.... no bo przeciez dla nich kasa:-). Dopiero od 3 roku zycia masz przedszkole za darmo. Jedyne za co placisz to za lunch. Poszukaj innego przedszkola, jesli mala tak bardzo chce do dzieci. Powodzenia

reklama
kasia uk: no to kciuki, żeby zadzwonili i cię do pracy przyjęli:tak: to co mówisz to dla mnie abstrakcja, bo ja dziś zapytałam kadrową co jak mi się dziecko rozchoruje w przedszkolu, bo od poniedziałku idzie, a ona - "wolałabym żeby pani nie korzystała z zwolnienia chorobowego na dziecko, moze jakas babcia mogłaby wtedy z dzieckiem siedzieć i że się ukrywałam z tym, że mam dziecko - jeśli pisanie w ankiecie personalnej to za mało żeby wiedzieć, że ja mam to już nie mój problem, ale w końcu podsumowała, ze w zasadzie patrząc na mój wiek to chyba lepiej, ze mam dziecko, bo tak bym pewnie od razu w ciąże zaszła :rofl2::-D:rofl2::-D

magda: oj czuć ta zmianę pory roku powoli w powietrzu - może coś na rzeczy jest z tymi chorobami, bo Miśka 2 tygodnie temu latała po Kołobrzegu przy 17 stopniach i moczyła się w lodowatej wodzie i śladu po katarze nie miała, a teraz niby ciepło, a ona coś od kogoś podłapała...eh - Swoją drogą może niech mężuś poprawi te drapanie plecków i jutro wtedy na odwrót będziesz jak nowo narodzona zamiast jak połamana ;P

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiu tutaj w Walii dwulatki mogą iść na tzw. Flying start, czyli zwykłe przedszkole 2,5 godziny dziennie i jest to bezpłatne. Babka mi mówiła przed wakacjami, że może im się uda ją wkręcić, bo Nelcia już tam chodzi, no i szkoła jest w naszym rejonie. Jeśli jej nie wezmą, to pewnie poszukam gdzie indziej, bo ona na prawdę bardzo chce już iść. Są też takie, gdzie trzeba płacić, ale akurat nic w mojej okolicy.
Mam nadzieję, że mimo wszystko Ci się uda dostać tą pracę:tak:. I zgadzam się z Tobą odnośnie podejścia do matek pracujących. Kiedyś pracowałam w firmie, gdzie była specjalna zmiana dla osób z dziećmi w wieku szkolnym od 9.30 do 14.30, czyli w sam raz, żeby dzieci odprowadzić i odebrać. Wyobrażasz sobie, że w Pl jakaś firma robi takie udogodnienia? No ja się nie spotkałam z tym:baffled:
Mi się jeszcze podoba, że choćbyś miała tu ośmioro dzieci, to na nikim to nie robi większego wrażenia. A jak tak czytam, co dziewczyny przechodzą w Pl, to mi się słabo robi. Raptem 4 dziecko tej samej płci i już sensacja...

Agagsm dokładnie tak, jak piszesz. Moja młodsza też ze trzy tygodnie temu lała wszędzie wodę w ogrodzie i cała mokra chodziła przy wietrze, zachmurzonym niebie i 18 stopniach i nic jej nie było, a teraz nic takiego i już zaczyna mi dychać.:sorry2:
Chciałam się wkręcić znowu do męża, ale on już słodko sobie śpi, więc nici z drapanka.Może rano, jak bźdźągwy do łóżka nie przylezą:happy2:

magda: mój też zasnął tyle, że usypiając córę...może mojego te starania tak wykańczają heheh:-D jak mu ostatnio tłumaczyłam o tej owulacji, żywotności, dietach i ph - to stwierdził normalnie, że nie wiedział, ze tyle zachodu jest żeby w ciąże zajść;)

Agagsm wiec nasza teoria ( czyt. Magdy i moja) sprawdza sie w 100%. Tylko w PL zawsze tak bylo.
Powiadasz M polegl.... staranka go wykonczyly????

Magda
to wy macie super, czyli u was Flying start, to cos podobnego do naszego Play Group, tylko odplatnego:-)
A twoja starsza to teraz juz do Reception czy jeszcze przedszkole???

Mi się jeszcze podoba, że choćbyś miała tu ośmioro dzieci, to na nikim to nie robi większego wrażenia. A jak tak czytam, co dziewczyny przechodzą w Pl, to mi się słabo robi. Raptem 4 dziecko tej samej płci i już sensacja...
....tutaj kazdy zyje swoim zyciem a nie zyciem sasiada, a w PL ludzie widza innych a nie siebie. No i tak jak napsialas kazdy szuka sensacji....a to jest z braku zajecia

Ostatnia edycja:
Kasiu, ja bym łykała B-100 (zalecany jest przy planowaniu córeczki gdyż obniżając PRL wpływa m.in. na wzrost progesteronu), co prawda poczęciu córeczki sprzyja wysoki progesteron ale jak zadbasz o dietę i pH to nie masz się co tym martwic :-) Wysoki progesteron przede wszystkim sprzyja zajściu w ciążę i utrzymaniu tej ciąży więc warto go podnieść. Kciuki za telefon! :-)

nullka, kciuki za owulkę i O+12! :-)

Magda, ja jestem waga :-D

Synek przed chwilą obudził się z płaczem i z tego płaczu wymiotował :-(, Kaja dopiero przed chwilą zasnęła a w ciągu dnia nie miała ani jednej choćby tylko półgodzinnej drzemki, na spacerze nie byliśmy dziś bo lało, mam nadzieję, że jutrzejszy dzionek będzie przyjemniejszy. Dobrej nocki i kolorowych snów!

Aga skądś to znam. Mój zawsze mnie słuchał uważnie, ale widziałam po jego minie, że pojęcia nie ma o co mi chodzi. Kiedyś stwierdził, że on to ma jednak klawe życie, bo tylko musi pobzykać, kiedy żonka każe:-D Fakt, facetom wydaje się wszystko takie proste, a my tu tyle myślimy:blink:
Tak mi się przypomniało, jak napisałaś o usypianiu córki przez męża. Ostatnio, po tym usg w środę mąż był zmęczony i stwierdził, że weźmie moja Nikusię na górę i razem się prześpią. Po około pół godziny słyszę, ktoś się gramoli z góry. Już wiedziałam, że to Nika. Przyczłapała, wygląda zza ściany i z taką zaskoczoną minką mówi: Mamusiu, tatuś nie kciał przyjść...W jej ustach to brzmiało tak komicznie:-)

Piranha witaj slonce
...Kasiu, ja bym łykała B-100 (zalecany jest przy planowaniu córeczki gdyż obniżając PRL wpływa m.in. na wzrost progesteronu), co prawda poczęciu córeczki sprzyja wysoki progesteron ale jak zadbasz o dietę i pH to nie masz się co tym martwic
biggrin.gif
Wysoki progesteron przede wszystkim sprzyja zajściu w ciążę i utrzymaniu tej ciąży więc warto go podnieść. Kciuki za telefon!
biggrin.gif

dziekuje ci, napisze ze czekalam az to napiszesz!!!!! Juz opakowanie wystawilam i tak patrze na nie i patrze....jestes wielka...doslownie czekalam na twoje ostatnie slowo....ja po wit B comp naprawde widzialam efekty, cykl ladnie sie wydluzyl, a kreska testowa to byla mega...ciemna
Synek przed chwilą obudził się z płaczem i z tego płaczu wymiotował
unhappy.gif
, Kaja dopiero przed chwilą zasnęła a w ciągu dnia nie miała ani jednej choćby tylko półgodzinnej drzemki, na spacerze nie byliśmy dziś bo lało, mam nadzieję, że jutrzejszy dzionek będzie przyjemniejszy. Dobrej nocki i kolorowych snów!

o matkooo, co sie z nim dzieje???? Martwie sie o was. Mam nadzieje ze wymioty zostaly spowodowane silna furia placzu ( moja smerfetka tak miala), ale tata szybko rozwiazal sprawe wymiotow. No a u Krzysia to pewnie przeziebienie??? Daj mu do poicia wody i blagam obserwuj go, a ma goraczke???

Mam nadzieje, ze ksiezniczke ominie to cos wielkim lukiem

Buzka dla dzieciaczkow

reklama
Kasiu Nelka chodziła do tej pory do little nursery na grupę popołudniową ,bo choć wiekiem już powinna być normalnie w nursery, to to był jej pierwszy kontakt z przedszkolem i dlatego. Teraz ma iść na grupę poranną dalej na 2,5 godziny(ale juz normalne nursery, a nie te młodsze dzieci) i właśnie nie wiem jak to będzie, bo ona w październiku kończy 4 latka więc powinna przejść do reception. Muszę zapytać nauczycielkę, jak to jest z tym przejściem do reception w ciągu roku. Nie wiesz może? Bo tutaj czekają, aż dziecko skończy te 4 latka.
Fakt, fajnie mamy z tym Flying start.Do grupy 10 dzieci jest 8 opiekunek i takie fajne babeczki, że aż się miło robi. I jeszcze jedno jest inaczej niż w Anglii (swoją drogą, to mieszkaliśmy w Anglii 4 lata wcześniej). Nie płacimy nic za leki. Nikt. Wszystko jest darmowe dla wszystkich. Ja się cieszę, bo przy mojej córce alergiczce, to nie byłoby wesoło:baffled:

I po raz kolejny przyznaję Ci rację. Tu ludzie żyją swoim życiem.Dzięki temu unika się wielu niepotrzebnych przykrości.

Pirania
no widzisz. To chyba dlatego, żeś Ty waga, tak nam się dobrze rozmawia:-)
Szkoda mi Krzysia. Ukochaj go od forumowej ciotki. Tak się biedaczek umęczył...A Kajusia...no zdecydowanie za mało śpi. Oby jej się to spanie polepszyło. Trzymam kciuki!

Do góry