reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

o rajuśku to nas przebiłyście hahaha

Mati pulpet był do roku, jak zaczął biegać to waga stanęła, w do góry cały czas się wzbijał ;)

reklama
Hello ! :)

Jednak ufarbowałam włosy , szamponem bez amoniaku . Dziękuję za rady .

Test na płeć o ile pamiętam to jakiś z kapusty był , Beatka o tym pisała .... pamięta któraś co i jak ? to się może skuszę , zobaczymy co wyjdzie;)

czarna ja robiłam tylko z sodą ostatnio i nic mi sie nie pieniło , ale mi sie wydaje że to zalezy od Ph moczu a ja cały czas mam ok.5,0 i to pewnie dlatego.
Z kapusty nie robiłam

I ja też jak byłam około 7-8 tc farbowałam włosy

Ufff jaki dzisiaj dzień zalatany miałam...Najpierw spotkanie z koleżanką, później wizyta u ginki i szkoła rodzenia. Nareszcie sobie usiadłam i odpoczywam.

Moja Mała waży już 3200 g, rozwarcie mam na 1,5 a ginka czuła już główkę także zbliżamy się do porodu wielkimi krokami :szok:

Truskafffko piękne imię dla córeczki wybraliście, wiem że to się jeszcze zmieni nie raz ale Amelia u nas też jest na liście propozycji :-)

nullka , napisz mi proszę jak zrobiłaś , to też zrobie
missbella , to faktycznie niedługo Wasze spotkanie z malutką :)
macy , ja jestem brunetką i robię ciemną czekoladę , żeby siwków nie było widać

Mi test z sody wyszedł dziewczynkowo wiec to lipa.I chyba to od ph moczu zalezy bo ja mam całą ciąże 5 5,5 . Ja mam dzis ciezki nerwowy dźień jutro teź taki sie zapowiada . Nawet nie odsapne na chwile przed wizyta na oddziale. Wiec jak bedzie chciał wywoływac to nie wiem skad znajde siły psychiczne i fizyczne

Cześć dziewczyny:blink:

Ja dziś zajęta, bo Nika znowu ma akcje...Tym razem na dwa końce. I wymioty i biegunkę:-( Jest już mała poprawa, ale nocka przed nami, więc już się boję. Pralka nie wyrabia po dzisiejszym dniu, a w nocy pewnie też nie będzie różowo. Ogólnie to mam doła, bo chyba ktoś jakąś klątwę na nas rzucił. Ciągle coś...A już się cieszyłam, że dzieci zdrowe....

Kamea fakt, ciężka ciążę mamie zgotowałam, ale ona mówi zawsze, że za to właśnie, po porodzie byłam aniołkiem:happy2: Jak tam dzionek minął?

Macy dobrą masz pamięć. Byłam na tym 3/4d, ale nie wyszło nic z tego, bo Marcelek zasłonił się rączką, a babka nas bardzo brzydko potraktowała i stwierdziła, że czasu już nie ma, bo zamykają, a w następna sobotę było już dla niej za późno, bo mój synek spory, a oni tutaj robią 3/4d tylko do 31tc:eek: Dostaliśmy tylko 4 fotki, z czego jedna, ta właśnie co jest w suwaczku jest najbardziej wyraźna. Ogólnie....jedno wielki rozczarowanie. Człowiek chciał im zapłacić i dooopa. Dziwny ten kraj...Nie było o czym pisać:blink:

Kate jak czytam o wadze Twoich dzieci, to mi gały z orbit wychodzą:szok: Moja Nika miała 9,5kg na roczek i ludzie mówili, że dobrze wygląda:eek: A tu proszę....kruszynka moja:-p Musisz mieć coś niezwykłego w swoim mleku:cool2::-)

Czarna
test z kapusty: Kroisz kawałek kapusty czerwonej, do rondelka, zalewasz wodą, gotujesz ok 15 minut, cedzisz, studzisz. Odmierzasz np. 1/3 szklanki wywaru z kapusty i sikasz do drugiego naczynka, odmierzasz tyle samo, czyli 1/3 szklanki. Łączysz oba i patrzysz na kolor wywaru. Jeśli pozostanie taki sam kolor czyli ciemno fioletowy, to znaczy ze dziewczynka, jeśli się zabarwi na czerwono lub różowo to chłopczyk.
Test z sody: łyżeczkę sody wsypać do pojemniczka i dolać do niej trochę moczu. Na chłopca sie pieni,a na dziewczynkę nic się nie dzieje.

Na koniec dodam, że oba wskazywały mi dziewczynkę, ale tylko dlatego, że ph mojego moczu było kwaśne. Nie warto się nimi sugerować, co najwyżej dla zabawy robić;-):-)

Miss pięknie urosła córeczka! Ciekawe, czy waga przy porodzie się sprawdzi? Trzymaj się i spokojnej końcówki życzę:tak:

Andzia
powodzenia jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&

Pozdrawiam oczywiście resztę ekipy!

Dokładnie uwazam tak jak dziewczyny - to czy sie pieni czy nie zależy od Ph moczu :-) dlatego te wszystkie testy to dla mnie lipa

reklama
Magda, oj tak pamięć ja mam dobrą. :-D No dziwne i szkoda trochę. Ale jeszcze trochę i będzie Marcelek po drugiej stronie światła. Nika chora? Masz mączkę ziemniaczaną? Rozpuść łyżkę w wodzie i podawaj łyżeczką po troszeczku. Powinno jej trochę ulżyć.
Czarna, no tak, bo Ty przecież czarna jesteś. :-) Ja kiedyś też kładłam ciemną czekoladę, aż z tej czekolady mi się właśnie czerń zrobiła. A teraz od kilku lat naturalna jestem. Do czasu aż mi siwuchy wyjdą, więc jeszcze trochę.

Do góry