Cześć dziewczyny
Ja dziś zajęta, bo Nika znowu ma akcje...Tym razem na dwa końce. I wymioty i biegunkę:-( Jest już mała poprawa, ale nocka przed nami, więc już się boję. Pralka nie wyrabia po dzisiejszym dniu, a w nocy pewnie też nie będzie różowo. Ogólnie to mam doła, bo chyba ktoś jakąś klątwę na nas rzucił. Ciągle coś...A już się cieszyłam, że dzieci zdrowe....
Kamea fakt, ciężka ciążę mamie zgotowałam, ale ona mówi zawsze, że za to właśnie, po porodzie byłam aniołkiem

Jak tam dzionek minął?
Macy dobrą masz pamięć. Byłam na tym 3/4d, ale nie wyszło nic z tego, bo Marcelek zasłonił się rączką, a babka nas bardzo brzydko potraktowała i stwierdziła, że czasu już nie ma, bo zamykają, a w następna sobotę było już dla niej za późno, bo mój synek spory, a oni tutaj robią 3/4d tylko do 31tc

Dostaliśmy tylko 4 fotki, z czego jedna, ta właśnie co jest w suwaczku jest najbardziej wyraźna. Ogólnie....jedno wielki rozczarowanie. Człowiek chciał im zapłacić i dooopa. Dziwny ten kraj...Nie było o czym pisać
Kate jak czytam o wadze Twoich dzieci, to mi gały z orbit wychodzą

Moja Nika miała 9,5kg na roczek i ludzie mówili, że dobrze wygląda

A tu proszę....kruszynka moja

Musisz mieć coś niezwykłego w swoim mleku

:-)
Czarna test z kapusty: Kroisz kawałek kapusty czerwonej, do rondelka, zalewasz wodą, gotujesz ok 15 minut, cedzisz, studzisz. Odmierzasz np. 1/3 szklanki wywaru z kapusty i sikasz do drugiego naczynka, odmierzasz tyle samo, czyli 1/3 szklanki. Łączysz oba i patrzysz na kolor wywaru. Jeśli pozostanie taki sam kolor czyli ciemno fioletowy, to znaczy ze dziewczynka, jeśli się zabarwi na czerwono lub różowo to chłopczyk.
Test z sody: łyżeczkę sody wsypać do pojemniczka i dolać do niej trochę moczu. Na chłopca sie pieni,a na dziewczynkę nic się nie dzieje.
Na koniec dodam, że oba wskazywały mi dziewczynkę, ale tylko dlatego, że ph mojego moczu było kwaśne. Nie warto się nimi sugerować, co najwyżej dla zabawy robić;-):-)
Miss pięknie urosła córeczka! Ciekawe, czy waga przy porodzie się sprawdzi? Trzymaj się i spokojnej końcówki życzę
Andzia powodzenia jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&
Pozdrawiam oczywiście resztę ekipy!