reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

TAK ROZUMIEMY :-D ja suplementy stosuję dopiero niecałe 2 miesiące a dietę jeszcze krócej więc nie będę się sugerować ph moczu ale z ciekawości sobie sprawdzę ;-) zresztą do staranek jeszcze trochę więc wszystko może ulec zmianie :-) wiadomo najważniejszy jest śluz i to jego ph trzeba pilnować. no czyli taktykę masz obraną tylko właśnie jak owulka różnie wystepuje to ciężko wycelować żeby przed "złotym strzałem" byly faktycznie te 3-4 dni przerwy. ale może akurat się uda :tak:
Polisia a jaki lubrykant wypróbowałaś i zbadałaś ph śluzu? sylk czy rephresh? ph 6 miałaś po zastosowaniu lubrykantu? a jake miałaś przed? ja już wcześniej pisałam że próbowałam sylk i sprawdzałam ph ale paskami z allegro i u mnie przed sylkiem i po było takie samo ph w okolicy 4,5. potem okazało się że mam LIS i muszę kupić miernik więc jak tylko go dostanę to wypróbuję i wtedy napiszę jak działa na mnie tak na prawdę sylk i rephresh.

reklama
Elmo2 tak kochana jestem na staraczkach wiosna/lato :) Jest tam bardzo fajnie :) Jak i tutaj :)
Humor mam już lepszy...DZIĘKI DZIEWCZYNKI !!! Jutro działam na maksa ...biedny mój M :happy: mam nadzieje że wytrzyma :-D

Trzymajcie kciuki ,niebieskie fluidki tez się przydadzą :laugh2:

Ewelin to widze ze plan opracowany w szczegolach, super! :tak: Trzymam &&&&&&&&&&&&&& Matko to Ty juz niedlugo bedziesz po stresie a przede mna jeszcze tyle... Przyznam szczerze ze wstepnie mialam plan dzialac dokladnie 24 godz po pozytywnym tescie (owulka wystepuje u mnie w granicach 24-28 godz po pozytywnym tescie owulacyjnym). Wydaje mi sie ze lepiej zeby to jajko czekalo na plemnik niz na odwrot bo wtedy te meskie maja szanse a tak to i zenskie zdaza dobiegnac... Pirania jednak radzi dzialac 12 do kilku godzin PRZED OWULACJĄ a w zadnym wypadku po w obawie o to spadajace ph i o to ze plemniki jeszcze musza dojrzec... wiec ciagle sie waham :-( A w koncu ona jest tu ekspertka. Jak myslicie?
Dorcia zatem powodzenia w kolorze blue!!!!!! Niebieskich nie mam ale mimo wszystko trzymam &&&&&&&&&&&&&& :-)

Ewelin ja niestety właśnie mam dużo śluzu podczas dni płodnych. najgorszy jest ten ewcm :wściekła/y: niby do pomiaru ph miernikiem dobrze ale nie dobrze do starań dziewczynkowych więc tylko pozazdrościć braku śluzu ;-)
wiesz co niby można włożyć miernik do środka i zmierzyć w ten sposób ph ale tak jak Elmo wcześniej pisała że wystarczy nałożyć trochę śluzu na elektrodę i wynik będzie taki sam.
przeczytałam Twoją taktyke na staranka i mam bardzo podobną :-) jedna różnica że chce sie wstrzelić w 0+12... a tak to po @ zamierzam co 3 dni stosować rephresh, potem 12godz przed staraniami pół aplikatora rephreshu użyć i sylk przed i po. niby jak ktoś ma wysokie ph po boboseksach to dobrze użyć replensu ale ja wolałabym nie bo boje się że powybija wszystkie plemniki...następnie po 4 godz pilnowania ph włożyć tampon na noc :-) jeszcze zastosować sudafed żeby wysuszyć ten mój śluz :laugh2: a powiedz mi odnośnie rephreshu jak będziesz go aplikować co 3 dni to cały aplikator na raz? ja jeszcze mam globulki vitagyn c więc jakoś na przemian będę te specyfiki używać.

Jak to w zyciu roznie bywa, jedne robia wszystko by miec syna inne corke. Dziwny ten swiat. Ja bede celowac w owulacje ( na syna jak ktos nie pamieta :-D) i do tego soda :tak: zewnetrznie. Tylko z corka tez bylo w owulacje ale chyba pare godzin za szybko. Teraz czekam na mocne 2 linie jednakowe i dopiero po tym przytulanie.
Ale dziewczynki sa przeslodkie takie kochane a chlopak maly lobuziak, przynajmniej u mnie :-D

Verita wiem wiem ze Ty na chlopca bo ja tez ;-) Moja córka tez z owulki ale teraz juz chyba wiem dlaczego. A do pozytywnego testu owulacyjnego odczekaj jeszcze z 12 godzin, zalezy ile pozniej masz owulke.

Witam :)

Elle, taktyka bardzo dobra a przypomnij mi od kiedy zaczynasz staranka?

Polisia, mam ten sam dylemat. Też mam wrażenie, że jak zapodam sylk czy replens i włożę pasek do środka to zawsze pokaże mi nisko. Ale moim zdaniem (niech mnie ktos poprawi jeśli się mylę) to najważniejsze jest ph śluzu ze spremą. Bo biorąc pod uwagę wcześniejszą dietę i zażywanie suplementów to nasze ph będzie niskie, dopiero po seksie, gdy śluz zmesza się ze spermą będzie na 100% wyższe niż 5. Sperma powinna mieć ph 7 - 7,5 w staraniach dziewczynkowych, więc siłą rzeczy i tak podniesie ph całego środowiska wewnątrz. Wtedy 5 min. PO, trzeba sprawdzić to ph i obniżyć sylkiem alb czyms innym, co wcześniej przetestowałyśmy ale w sytuacjach gdy sperma była w środku... ;/ ale namieszałam co? mam nadzzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :sorry2:

Dorcia, Ty nam tu nie panikuj, w większości są tu podwójne mamy i to nic strasznego ;-) Ja chcę trzecie i to dopiero jest dla mnie wyzwanie, zwłaszcza jak pomyslę gdzie tego trzeciego malucha bym umieściła w domku. Każdy już ma tu swój kąt i się do niego przyzwyczaił. A gdyby urodziło się 3 baby, to chłopcy musieliby mieć wspólny pokój ( na razie maja swoje) a córeczka ;-) swój :biggrin2:

krystianmartin, tulę mocno kochana. Wiesz, może faktycznie odpuść (ale tylko psychicznie), i mże wtedy zaskoczy. Nie myśl kiedy masz owulkę i za ile dni ma przyjść @, tylko po prostu ciesz się z seksu z M.

Elmo, az mam ciarki jak pomyślę, że zaczynasz tuż, tuż. Będziesz miała już to za sobą i stres i dietę i suplementy :tak: Aha, i 13 maja tez zaczęła mi sie @ :))

A tak swoją drogą, czy któras już wie czy Nullka i Noemi juz urodziły? Dziewczyny z prywatnego forum, jesli zaglądacie to napiszcie czy u nich wszystko w porządku.

edit: Verita, nie ma znaczenia czy córka czy syn, bo charakter nie ma płci ;) najlepiej wie to Maran albo chociażby ja. Mój drugi synek to takie pociesszne, radosne i słoneczne dzieciatko a starszy zdystansowany, żeby sie uśmiechnął to naprawdę musi go coś rozbawić. Ale raczej grzeczni oboje :)

Ostatnia edycja:
Eden widze ze obie zaczelysmy wczoraj nowy cykl :-D i Ewelin tez. Zarazliwe to forum :-D
No emocje sa. Nie wiem czy uda sie za pierwszym razem ale narazie jestem dobrej mysli.
Dziewczyny jak chodzi o to wasze zbijanie pH... chyba nie da sie zmierzyc ph samego sluzu bez spermy po sexach :-D Eden chyba dobrze mowisz, ono napewno bedzie wyzsze i napewno trzeba zbijac. Ale to pogmatwane ja bede atakowac soda na podbicie, wy replensami na obznizenie... zebysmy tyko nie przekombinowaly :tak:

Aha, jeszcze chciałam coś napisać bo się wkurzyłam i zawsze się wkurzam jak coś takiego słyszę co napisała Pirania. No jak można zwolnić kobietę bo zaszła w ciąże i to jeszcze w pierwszą (choć to nie ma znaczenia którą)??? No szlag mnie trafia normalnie. W rządzie trąbią, że za niedługo nie będzie miał kto pracowac na nasze emerytury a tu zwalniaja kobietę bo odważyła się na dziecko. I jest to niestety nagminne. Moja znajoma najpierw trzęsła się jak tu powiedzieć o ciąży szefowi a potem całą ciążę trzęsła się, że będzie bez pracy a tu kredyt i małe dziecko itd.
Tacy pracodawcy powinni płacić ogromne odszkodowania za takie postępowanie. To tyle, sorry, że nie na temat ale musiałam to z siebie wyrzucić...

reklama
Wpadam do Was na moment :)
Troszkę zerknęłam co piszecie o pH moczu i muszę wam przyznać że wczoraj też sobie sprawdziłam ale paskami i mi pokazuje w granicach 4-5 więc chyba jestem zakwaszona przez moją dietę :)
A dzisiaj sprawdziłam pH śluzu i wynosi 4 po wczorajszym gynoflorze, a zaczął się u mnie okres płodny :)
Pozdrawiam Was cieplutko

********jest poprawa i lepsze wieści**********

Do góry