reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo podejrzałam Twoją tempkę i ładnie się utrzymuje więc musi się udać :tak: wiesz ja też się martwię o temperaturę bo moja z kolei jest niska co sprzyja poczęciu chłopca :-( już sama nie wiem i tracę nadzieję :crazy: a co do "złotego strzału" to planuję przytulanki po 7 dniowej abstynencji lub dłuższej i spróbuję trafić w 0+12... w każdym razie będę próbować kilka godzin po owulce o ile uda mi się ją wyczuć :dry: też strasznie liczę na kolejny cykl żeby mieć że tak brzydko powiem z głowy :-D
Tak Sofi robiła jakiś czas temu tą tabelkę ze statystykami i na prawdę obiecująco wygląda... zobaczycie że za pół roku jak nie wcześniej my również tam będziemy z wymarzoną płcią :-)
Kochane trzymam mocno &&&&&&&&&&&& niebieskie i różowe za Was wszystkie !!!
Ja dziś idę z dziewczynami na imprezkę poszaleć :-D może to być ostatnia okazja przed dłuższą przerwą... chociaż w sierpniu idziemy na wesele ;-) Miłego weekendu!

reklama
no i temperatura skoczyła 36,9 czyli będzie się piąć ok staranka przypomniałam sobie były w poniedziałek a w czwartek śluz przejrzysty a w piątek rano mleczny, a na wieczór już gęsty serek i szyjka stwardniała .
Mi ten cykl tak jak wcześniejszy się skrócił zawsze miałam 28 ale ten ostatni 21dni dlatego po bólach wiedziałam że i ten cykl będzie krótszy . Ciekawe czy się załapiemy z poniedziałku do czwartku ? trzymajcie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

czy uważacie że to nie owulacja ? :(

Ostatnia edycja:
witam po przerwie chyba mnie pamietacie,ja niestety mam zapalenie spojowek juz w fazie koncowej naszczescie ale chyba z tydzien nic nie widzialam tak wiec nie czytlam za bardzo forum i juz raczej nie nadrobie za co bardzo przepraszam. :sorry2:
Matlik zobacz na ebayu testy z chin u nas kosztuja ok 3-5 funta to w hiszpani podobnie ( za ok 20-25 szt) ale ja jestem zdania ze jednak najlepsze jest naturalne obserwowanie, , temperatura i sluz.

Witam dziewczyny,
Ostatnio mam troche problemów osobistych, mam nadzieję, że nie macie mi za złe że tak mało piszę.
Przełozyło to się nawet na @ i dostałam ją ok. 10 dni wcześniej :( Pamiętam dokładnie w dzień matki miałam silny ból owulacyjny, bolało przy siadaniu. A wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić ??? Kurcze nie wiem co się ze mną dzieje. Szkoda, że w tym cyklu poluzwałam z mierzeniem temperatury.
Co o tym myslicie?

Witam dziewczyny,
Ostatnio mam troche problemów osobistych, mam nadzieję, że nie macie mi za złe że tak mało piszę.
Przełozyło to się nawet na @ i dostałam ją ok. 10 dni wcześniej :( Pamiętam dokładnie w dzień matki miałam silny ból owulacyjny, bolało przy siadaniu. A wczoraj wieczorem zaczęłam krwawić ??? Kurcze nie wiem co się ze mną dzieje. Szkoda, że w tym cyklu poluzwałam z mierzeniem temperatury.
Co o tym myslicie?
Mój wykres jest po kliknięciu na sygnaturę. Jak widać poprzedni cykl to tylko 18 dni...

Hejka Dziewczyny!
Czarna dzięki za wieści od Nullki :-) super że ma swoją upragnioną Basię :-) c041.gif
Ellmo trzymam &&&&& z całych siła :-)
Dzien dzisiaj piękny byliśmy z chłopcami na plaży :-) suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper było graliśmy w piłkę i wariowaliśmy z psem big27_(www.e-gify.pl).pngPozdrawiam Gorąco !!!best4_(www.e.gif

Załączniki

• big27_(www.e-gify.pl).png
    big27_(www.e-gify.pl).png
    5,3 KB · Wyświetleń: 118
  • c041.gif
    c041.gif
    16 KB · Wyświetleń: 150
  • best4_(www.e.gif
    best4_(www.e.gif
    3,3 KB · Wyświetleń: 124
reklama
Antosia nie strasz z tymi owulacjami podwójnymi :D

Piranha dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze sie upewnię, bo wspominasz, że u Ciebie tempka rozła przed ovu, czy ma znaczenie samo rosnięcie, czy ogólnie niższa/wyższa temp cyklu.
Bo poprzedni cykl miałam w sumie do ovu ok. 36,70-85 za to ten do ovu to bardziej 36,44-65 czyli całkowicie niżej, ale troszkę zgłupiałam, bo może istotna jest tylko temperatura bliżej ovu? a może jednak w całym cyklu? :D
To jesta dla mnie kosmos, bo niby rozumiem te wyrzuty, ale jednak, jakaś tam powtarzalność jest. Nie wiem czy to ma aż takie znaczenie i mają niską temperaturę moge stwierdzić, że jednak idzie w stronę chłopca. OMG :D

A co do zazdrości to właśnie myśle o tym, trzymam kciuki by u ciebie szło ku lepszemu, może jak nawiazą wyraźny kontakt, zaczną się bawić razem na całego to będzie łatwiej. Tego Ci zyczę! :)

Krystianmartin ja tam za Ciebie trzymam kciuki, zobaczymy jutro!

Elmo no mam skok :) zobaczymy, boję się normalnie :D
A co do niskich tempek chodziło mi o tę pierwszą faze cyklu, bo miałam ok. 36,45-65 a poprzedni cykl 36,7-80 i jakoś tak Pirania pisała, że niższe tempka to bardziej na chłopca, co mnie trochę martwi, tylko właśnie zgłupiałam czy chodziło o cykl ogólnie czy sama ovu. Mota mi się to wszystko. W każdym razie ta tempka to jest jedyny słaby punkt mojego planu, ale wszyło to już "po fakcie", więc może ta wiedza przyda sie innym. Głupieję powiem Ci!
Zresztą Ty widzę też o tempki się martwisz, ale już nie wiem jak je ogarniasz :D ogólnie to mnie przeraża.
a Ty testujesz już 6?

edit: wiesz co, weź mi wytłumacz może z tą tempka, bo Twoja jest podobna do mojej a obydwie się stresujemy...

Lukaa ooooo nie sądziłam, że takie "rzeczy" moga byc po cc, rany. Nie umiem Ci sama nic doradzić niestety...

Elle ach ta tempka, ja za późno to wyłap[ałam, teraz mnie stresuje ta wiedza i sama nie wiem co Ci doradzić, bo przyznam, że mam z tego powdu takie stresa, że szok.

A u mnie wygląda tempka obiecująco :))) co prawda teraz złapałam mega stresa, że to nie wyjdzie dziewczynka, i tak xle i tak niedobrze, że też niektórzy tak nie kombinują a maja, może za duzo kombinujemy?
Tak czy tak cały czas mysle o temperaturze niskiej w cyklu w stosunku do poprzedniego, jeśli to ma ogromne znacznie jak sądzę, to jesli będą II to chyba musze mysleć o meskim imieniu, no cóż. Zobaczymy. Ale jeśli któras miała taka sytuacje to chętnie poznam efekty :))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry