reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, wpisałam w notatniku (zawsze najpierw piszę w notatniku zanim wklej na BB) pytanie do Ciebie jak poranny test i z pośpiechu mi go nie przekleiło, dobrze, że jednak się odezwałaś. To na teście owulacyjnym ta kreska jest jednak dużo bledsza jak kontrolna? ...w ciąży powinna być co najmniej taka sama bo test ten wykrywa hCG w ilości powyżej 10 mIU/ml i zabarwia się wówczas na bardzo intensywny kolor. Może po prostu to był pech straszliwy i zarodek miał jakąś wadę, stąd organizm go odrzucił :-( (choć nie należy się jeszcze całkowicie poddawać). Po takim cyklu podobno bardzo szybko zachodzi się w kolejną ciążę. A może pomyślisz o jakichś preparatach dla M zmniejszających ilość uszkodzonych plemników, typu FertilMan, L-karnityna 1000-2000 mg, witamina E 400iu, cynk 50 mg, koenzym Q10, B-Complex? Sama też możesz łykać cynk 50 mg, podobno zmniejsza prawdopodobieństwo uszkodzenia komórki jajowej, dorzuciłabym też witaminę E 400iu, FertilCare, koenzym Q10 (B-100 łykasz?) ...no i według mnie koniecznie Duphaston 2x1 przez całą fazę lutealną. A próbowałaś kiedyś z CLO?

reklama

Kevinka
, a czemu plemniki miałyby nie dojrzeć, działaliście z M w dniu USG? Ja bym działała w piątek a poprawiła w sobotę, działania po owulacji to już dużo mniejsze szanse na zajście w ciążę, najlepiej (gdy się chce przede wszystkim zajść w ciążę) zadziałać od kilku do 24 godzin przed owulacją. Jeśli jednak zależy Ci strasznie na córeczce to zadziałaj 8-12h po owulacji, a masz jakiś charakterystyczny ból owulacyjny? Co do cienia kreski to była to prawdopodobnie ciąża biochemiczna

Usg bylo wczoraj okolo 18 lekarz na tej podstawie stwierdzil ze owu bedzie dzis lub jutro albo w nocy z pt na sb.kazal sie przytulac od soboty tz szalec.
Ja wlasnie obawialam sie ze w sobote bedzie zapozno,ze sie niewstrzele tymbardziej na dziewczynke.bo tu czytalam na dziewczynke czesto sie kochac.jedynie ta druga metoda 0-12 ale niemoge dokladnie obliczyc kiedy dokladnie owu bedzie co do godz.niemierze temp.niejestem w stanie przespac 5 godz kursuje z siku i pic.
Poprzytulalam sie dzis o 1 w nocy z mezem.okolo 7 ph 4,7 wiec zaaplikowalam tampon z cytryna i woda destylowana 16 ml wody i 4 ml soku.
Jak myslisz powtórzyć przytulanka dzis i jutro czy tylko jutro?
Dziękuję ci za wszystkie twoje porady

Matik2012 powiem Ci ze ja mam takie same testy owu jak te Twoje gdy byłam w 2 ciąży tez takie miałam i z ciekawości pierw zrobiłam test owu i kreska była ciemniejsza od kontrolnej! byłam w szoku i od razu pomyślałam ze jestem w ciąży zrobiłam test ciążowy i miałam racje. Takie testy mam np caly czas przez ten cykl bezowulacyjny one chyba takie są, może jak cos nie tak z hormonami to takie wychodzą bo w normalnym cyklu działają bez zarzutów tzn widać jak ciemnieje ta kreska według mnie to nie jesteś w ciąży, tylko czemu te testy poprzednie wyszły Ci pozytywne (ciążowe) no nie wiem :confused:

Kevinka, według mnie dziś Twój najpłodniejszy dzień :tak:, u niektórych dziewczyn jednak pęcherzyk pęka dopiero w okolicy 24 mm więc lepiej zadziałać też w sobotę. Jeśli zależy Ci bardzo na zajściu w ciążę to ja bym zadziałała dziś i jutro :tak:, jeśli to koniecznie musi być dziewczynka :-) to oczywiście toczyłabym boje z pH zgodnie z instrukcją czyli przed działaniami pH 4-4,5 i wymycie EWCM, po działaniach pilnowanie przez 4h co 30 minut czy nie wzrasta powyżej 5 i w razie co odpowiednie korygowanie. O niskie pH najlepiej zadbać aż do samej owulacji by komórka jajowa nie zmieniła polaryzacji pod wpływem nagłego wzrostu pH. Po 4 godzinach od starań można zrobić irygację albo włożyć tampon nasiąknięty roztworem limonki (cytryna ma nieco wyższe pH ale też będzie OK). A stosowałaś dietę i łykałaś odpowiednie suplementy?

Matik próbujcie do skutku, tak mi przykro nie wiem co napisać, nie napiszę żebyś nie przeżywała bo sama bym w takiej sytuacji się załamała, ale się nie poddawaj to najważniejsze.Jestem z Tobą, tulę mocno;-)
Piranha mam na 4dc polecone zrobienie banania tsh i prolaktyny. Co wtedy mogę jeszcze zrobić?jakie badania? na początku cyklu? chodzi mi o hormony.Pytam bo nie chcę później czeać na kolejny cykl i znowu robić badań.Wolę za pierwszym razem a więcej:-)
No Ewelin czekam na poniedziałek:-)Mam dobre przeczucia, będzie dobrze:-) O której wizyta?
Elmo, Antosia , Elle gdzie jesteście?
Krystianmartin który u Ciebie dc? Pewnie odstawiłaś mierzenie temp. i testy?
Lukaa no co jest, ciągle coś Ci staje na drodze.Tak nie może być to niemożliwe, że to się dzieje naprawdę.Szok szok i jeszcze raz szok! Mocno Ci kibicuję przy następnym badaniu;-)

mamakaja, ja bym zrobiła jeszcze LH, FSH, estradiol i testosteron ...choć lepiej zrobić w 2-3 dc ale norma to 2-5 dc więc się mieścisz :-)

Matik, nawet nie próbuję pocieszać, po prostu wierzę, że w kolejnym cyklu (a po takich ciążowych cyklach podobno łatwiej zajść od razu w ciążę) zajdziesz nareszcie w zdrową i wyczekaną ciążę, pomyśl jednak o tych wspomagaczach, które wymieniłam, ja z M je łykaliśmy właśnie po to by zmniejszyć prawdopodobieństwo wad, poszło trochę pieniążków ale to w końcu "inwestycja", którą mam się cieszyć do końca swojego życia.

Matik jeszcze doczekasz się swojej wymarzonej ciąży, wszyscy w to wierzymy i trzymamy kciuki :) A nie chciałabyś spróbować zajść w ciąże z lekiem Clostilbegyt? Mnie lekarz spytał tylko- który cykl starań? Mówie 10. Recepta na CLO i Luteine. I zaczynam brać od tego cyklu.

Moje PH spadło lalala 4,5 ;-) czy w czasie i po @ Ph podwyższa się? Żeby udało się utrzymać mi to PH do owulacji :D Musi być dziołcha i już :p

reklama
macy przepraszam cos mi się pomyliło z ta Hiszpanią, napewno któraś z dziewczyn z forum tam mieszka bo pamiętam jak któraś pisła o Hiszpanii. we Włoszech nigdy nie byłam ale napewno jest slicznie. W przyszłym roku raczej wakacje odpuścimy ale może za dwa lata. Może polecisz jaki region jest najładniejszy na wakacje.A moi chlopcu złapali gardło, maja wysokoą goraczkę, czekaliśmy w poczekalni dwie godziny, chłopcy zasnęli na krzesłach i głowach na moich kolanach. Ja ich tak podtrzymywałam a nikt nic nie zrobił aby przyspieszyć wizytę-ta Polska i fundusz zdrowia,czasami takie słowa mi się cisną na usta że hej.

Piranha kochana jesteś , tylu dziewczynom tutaj pomagasz, poradzisz, zawsze znajdziesz dla nas czas, super ze jesteś z nami.

krystian a co tam u Ciebie? jak samopoczucie, jak u twoich chłopców?

daria ty może teraz tak bezstresowo do tego podchodzisz bo wiesz że i tak nie zdążyłaś zaplanować, my z elmo tak się miotamy bo tyle myśli i czasu poświęciłyśmy na to przygotowanie ze teraz wariujemy zastanawiając się jaki efekt tego będzie.

Do góry