reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

marchew, gorgusia, kciuki za piękne wyniki!

Nuuuśka, 500 mg witaminy C polecane jest przy staraniach o córeczkę - chodzi o zakwaszenie organizmu i wysuszenie EWCM, nie wiem czemu ale cały czas byłam przekonana, że łykasz około 250 mg :-), moim zdaniem lepiej nie łykać więcej jak 100-250 mg (FertilCare zawiera 125 mg). To są kapsułki czy tabletki? Bo jeśli tabletki to warto przełamywać je na pół. Co do kotów to chciałam od razu wziąć dwa :-), jeśli zostawię otwarte drzwi do pokoju to wejdą tak jak piszesz i na pewno Kaja czy Krzyś się obudzą, jeśli drzwi zamknę to boję się koncertu pod drzwiami :-D, no zrób coś błagam bym usunęła tą jedyną przeszkodę w moim mózgu :-p (wizualizacja chyba tu nie pomoże :-D). Strasznie chciałabym wziąć dwa koty, wczoraj miałam napad tego chcenia gdy Krzyś włączył na YouTube zabawne filmy z kotami :-)

zakręcona, odstaw koniecznie witaminę C (we większych dawkach może być szkodliwa dla dzidziusia i powodować zaburzenia jego rozwoju, lepiej nie przyjmować powyżej 100 mg), odstaw też pozostałe suplementy i stopniowo B-100, kup jakieś fajne witaminki, ja łykałam Femibion Natal 1, mają podwójną dawkę folianów co bardzo polecam. W drugim trymestrze mijają dolegliwości hormonalne bo produkcję hormonów przejmuje za nas łożysko, progesteron powoduje senność gdyż działa rozkurczowo (by zapobiegać skurczom macicy) i rozkurcza nie tylko mięsień macicy ale i mięśnie ścian naczyń krwionośnych :-), powoduje to spadek ciśnienia a oprócz tego duża część krwi płynie do macicy, nerek i innych narządów, co zmniejsza pośrednio przepływ krwi przez mózg - stąd senność :-D

reklama
Piranha kurcze wystraszyłam sie z ta,wit c bo do dzisiaj ja lykalam :-( czy na tym etapie jeszcze nie zaszkodził? a ta wit b zaczac lykac po jednej dziennie przez,tydzień a po tyg juz wogole?

Piranhiu ja sobie obiecałam że jak będę już mieszkała w swoim domku to kupie kotka rasy MAINE COON lub Brytyjczyka:-) - są takie cuuuudne

zakręcona, przez te kilka dni na 100% niczym dzidziusiowi nie zaszkodziłaś, nie martw się. Weź ze 2 dni pół dawki (1 x B-50), potem ze 2 dni po pół tabletki (1 x B-25) i koniec, odstawisz zatem do końca tygodnia.

aljul, no to mamy identyczny gust bo właśnie te 2 rasy chciałam :-D, miałam nawet zarezerwowanego kocurka Maine Coon. Wiem, że dachowce też są cudowne ale zależy też mi na cechach charakteru tych ras :-) (choć biorę poprawkę, że to nie roboty i każdy kot jest inny ;-)).

Ostatnia edycja:
Piranhiu moja siostra cioteczna ma Brytyjczyka i mój starszy synek będąc maluszkiem tak się nim bawił i opiekował że nie mogłam się napatrzeć, ale na chwilę obecną nie mam warunków w mieszkaniu 2-pokojowym na kotka, ale mam wrażenie że chłopcy byliby wniebowzięci;-)...mając kotka

Piranha ja mam te w kapsulkach wit b 50 wiec ciezko będzie to podzielić na,pol To chyba musze kupic jakas wit b a ta zwykla z apteki wit b complex moze byc?

zakręcona, skoro to kapsułki to zrób jak piszesz, zmniejsz do 1 x B-50 przez 2 dni a potem przejdź na apteczną dawkę i odstaw, resztę niech dołyka Twój M bo to samo zdrowie :-D ...lub kup witaminy ciążowe bo one też zawierają witaminy z grupy B, w tym B6.

Ostatnia edycja:
Nusia, Piraniu, dzięki Kochane za informację o tej Diagnostyce, następnym razem muszę się do nich może przejechać, jeden punkt mają w sumie niedaleko. a tą kartę Nusia to od razu można wyrobić, czy trzeba najpierw dać sobie upuścić krwi z 10 razy?

Piraniu, wiesz, rybki po troszeczku po troszeczku możesz do domu znosić, a akwarium morskie brzmi kurcze, olbrzymio, od razu wyobraziłam sobie takie wielkie jak w jakims oceanarium

Nuśka, e tam zasmarkaniec, smarkula;-) kuruj się Słońce bo zaraz zachodzisz w ciążę!!

zakrętko, jeśli u Ciebie też takie wieczne niewyspanie i zmęczenie będzie, to się Kochana przyzwyczajaj, ja najchętniej spałabym pół dnia i kładła się już o 20 spać, ale tfu tfu, omijają mnie mdłości, z czego się bardzo cieszę, jedynie czasami lekki ból podbrzusza i nadwrażliwość sutków zarejestrowałam, aaa i jeszcze jelita tak jak i ja totalnie się rozleniwiły...
Kochana, to obie jesteśmy świeże w temacie ciąży ja odstawiłam suplementy i kupiłam sobie ten femibion natal 1, który poleciła Pirania, tam są już witaminy z grupy B i aż spojrzałam, wit. C ma 110mg jedna tabletka

aljul co za abstrakcyjny pomysł z tym ząbkiem czosnku, zaraz zobaczę skecz :-Dja na brytyjczyka choruję od dawna, albo na rosyjskiego niebieskiego!!:-p

gochaa jak dla mnie to jest tuż tuż przed pikiem, dla mnie jeszcze kreseczka powinna ściemnieć

reklama
Dziewczyny WOLNIEJ !!! Kurde no nie nadążam za Wami !!!

Kawka w ręce i idę doczytać .... hmmm chyba jedna kawka nie wystarczy !!??

Do góry