reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dorcia, pierwszą tabletkę tak jak piszesz łykasz w pierwszym dniu @, tabletki te wzięte od 1 dnia cyklu działają od razu od pierwszego dnia :tak:

maran-atha, Kaja nadal ma katar ale widać, że samopoczucie już lepsze bo w pierwszy dzień była mega marudna a oczy aż jej napuchły. Ja też raczej pozwalam by organizm sam zwalczył wirusa, poza oczyszczaniem nosa nie robię nic, nawet u lekarza nie byłam. Niestety dziś zaraził się Krzyś :-(, a myślałam już, że mu się upiecze. Dużo zdrówka dla Was! Niedobrze, że lekarz tak dzieciom antybiotyki przepisuje bo przecież większość z tych chorób to wirusówki a na to antybiotyk nie pomoże a tylko osłabi organizm.

ilaczek, maca może być :tak:

Vivienka, wygląda jak pik LH :tak:, czyli obniżenie PRL pomogło i owulka nadeszła w ekspresowym tempie, super! Ten wzrost na wykresie to był zapewne od delikatnego wzrostu progesteronu, który obserwuje się jeszcze przed owulacją, czekamy zatem na piękny skok tempki w górę :-)

Ostatnia edycja:
Witam się pierwsza! :-)

Vivienka, no i system wstawił owulkę, super, że obniżenie PRL tak szybko pomogło :-)

U nas za oknami pogoda zmieniona w porównaniu do ostatnich dni o 180 stopni - szaro, buro, pada i potwornie wieje. Miłej soboty dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Maran,Dorcia,Maggie,Piranha dziekuje wam za wasze zdanie:-)
Maran powiem ci ze bol owulacyjny mi się zaczal po porodzie wczesniej nie wiedziałam co to znaczy jakis bol jajnikow…. A wczoraj od 12-18 usiasc nie mogłam bo mnie bolala lewa strona. Ja kiedys kupilam mielone mieso wolowe i było bleee, ale mysle ze w sosie będzie smaczniejsze.No i steki mmmmmm obydwoje je lubimy i było dla mnie kara w ciazy jak nie mogłam ich jesc. A co do kiszonej kapusty i ogórków to chyba raczej nie wolno… mam tabelke wydrukowana produktami kawcnymi i zasadowymi i w kwasnych pisze ze oset zakwasza
Piranha nie myślałam ze tak szybko przyjdzie mi owulka,no ale nie ciesze się za szybko bo nie jest powiedziane ze @ przyjdzie za 2-3 tyg. I co dziwne dzis Tempka jeszcze wyzej wybila w gore. Moim zdaniem na ovu zle zaznaczono czas owulacji.:no:

Milej sobotki zycze wam :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Vivienka ale ogorki kiszone i kapusta nie sa zakwaszane octem tylko sola, wiec nie wiem jak to jest z tymi ogorami bo ja uwielbiam...

Milej soboty babeczki

ViVienka ja się na niczym nie znam, więc nie umiem ocenić twojego testu, ale trzymam kciuki za owulację!:tak:

u mnie dziś okres, więc Nuśka - proszę dopisz mnie do listy, tak na szczęście.
Ja niby o chłopca się staram, ale będę się cieszyć z każdej ciąży. (najlepiej bliźniaczej):-p

jedyny + okresu, to to że 27 dni cykl wreszcie był, więc chyba mój organizm jakoś zaczyna się stabilizować.

Dzien dobry :)

mamartusia pewnie kochana ze wpisze tylko powiedz mi na kiedy dokladnie, starasz sie juz w tym miesiacu ? Jesli tak, to poprosze date kwietniowej @ :tak:

vivienka tesior jak najbardziej pozytywny :-)

Ana a czemu dopiero na lato ???? :wściekła/y:wczesniej wczesniej !

piranha dzis tempka taka jak przedwczoraj znowu :blink: tez dzis u Nas brzydko, leje od rana.

Milego dnia dziewczynki :*

Dzień dobry Dziewczynki,
ja tak na chwilkę bo cały czas gorączka mnie trzyma, dzisiaj mniej bo 38 :sorry2:ale nie czuję się najlepiej.
Dziękuję Wam bardzo serdecznie za życzenia na pewno pomogą w powrocie do zdrowia :-)
Miłego dnia!

Witam sie kochane, sorry ze tak tylko o sobie, ale tylko mam sekunde

piranju
wklejam wszystkie moje wyniki, amh bedzie za tydzien. Rzuc prosze okiem

Sód 141 mmol/l 136 146 N
Potas 4,5 mmol/l 3,50 5,10 N
Wapń całkowity 2,2434 mmol/l 2,23 2,50 N
Fosfor nieorganiczny 1,11 mmol/l 0,74 1,52 N
Magnez 2,497 mg/dl 1,70 2,40 H
TSH 1,32 µIU/ml 0,400 4,000 N
FSH 6,76 mIU/ml
LH LH 3,84 mIU/ml
Estradiol 12,00 pg/ml
Testosteron 23,89 ng/dl 10,83 56,94 N

reklama
Nuśka, następna @ to 11.04
ale jakoś tak się boję dodwać na listę, żeby nie zapeszać..... :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a co do diety, ta dla mnie słodycze nie istnieją. ale moją dietę szlag trafia przez żółty ser. który uwielbiam i z którego nie potrafię zrezygnomwać. :-:)-:)-(

Do góry