reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate ja jak bylam w ciazy mowilam otwarcie ze bedziemy chcieli postarac sieszybko o rodzenstwo dla corci to narafilam tylko na potepienie... jak my tak mozemy egoistycznie myslec ze corcia nie bedzie miala dziecinstwa, ze bedzie odtracona ze ja strace zdrowie bo dwie ciaze w tak krotkim czasie to zabojstwo dla ciala itp. ach mowie ci nasluchalam sie....
i co jeszcze jest najlepsze... w ciazy sie nudzilam bo dostalam od lekarza zakaz pracy( bo pierwsza ciaze poronilam w 17 tyg i tak na wszelki wypadek maialm zostac w domu) i postanowilam zaczac studia zaoczne... no i mam nadzieje ze przy dwojce bedzie mi dane je skonczyc :szok::-D warjatka ze mnie :szok::szok:

reklama
vivienka - dużo nawet już mam - sporo po córci :-) np wózek - wsytarczy go odkurzyć, napompować koła i w drogę :-) brakuje mi jeszcze laktatora, niania też mi padła :-( kilka ciuszków kupiłam... sama nie wiem co bym jeszcze chciała :-p

magda uk - nie miałyśmy okazji się poznać, także witam :tak:

meggie będzie dobrze
Vivienka nie przejmuj się gadaniem, ludziom nigdy nie dogodzisz, jedynak źle, mała różnica źle bo za szybko,
duża różnica źle bo mama wygodna i wczesniej się nie chciało, tak więc rób tak, jak Ty chcesz,
studia spokojnie skończysz, na prawdę im więcej się ma obowiaków tym więcej się zrobi

Vivienka potwierdzam co pisze Kate - mi też łatwiej z 2 dzieci się zorganizować. Między moimi chłopcami jest prawie 6 l różnicy i teraz uważam że to za dużo i że teraz też chciałabym mniejszą różnicę wieku między dziećmi - szybciej się odchowają i potem można myśleć o sobie.

kate..
niech roślinki się przyjmą i dobrze rosną

marchew to widze ze ty tez przy zakupie wozka myslalas przyszlosciowo:-) ja tez kupujac wozek wybralam neutralny kolorek bo wiedzialam ze bede chciala miec jeszcze drugie i po cichutku licze na to ze bedzie chlopczyk. Co do ciuszkow tp ja raczej duzo nie bede mogla uzyc z tego co teraz mam bo przewaga jest neistety rozu :-D
teraz juz i tak wiem ze za duzo sie kupuj wszytskiego na pierwsze miesiace... niektorych rzeczy corcia nawet nie zalozyla:szok:
takze nie ma co przesadzac ;-)
A szpital masz juz wybrany?

Vivienka dzięki za pamięć ...jest ciężko ....12 godzin stania...ale jak na razie mi pasuje więc pracuję !!!

Buziaki dla Was...zjawię się w piątek bo jutro i pojutrze ciągnę dwunastki

Vivienka- diete stosuje ,nie jakoś rygorystycznie ale stosuje-dużo potraw mlecznych , jogurtów itp. pije sok z żurawiny, witammina c 500, obserwuje swoje cykle na bieżąco:) jestem ciekawa jakie mam ph- ale już niedługo się dowiem , zaopatrzona jestem w sylk no i zobaczymy jak to będzie. nie próbuje się napalać na córcie- jak widze takie małe dziewczynki to aż serce boli jak bardzo pragnę córeczki:( no ale grunt to zdrowe dziecko i to podstawa. mój synek już powiedział że chce brata:-) ale ja spróbuje naturze pomóc troszeczkę by moje marzenie się spełniło:) a jak u Ciebie ?

Dziewczyny, kurcze, ja nie nadążam, jeden dzień bez forum i zaległości trudne do przebrnięcia...
w ogóle według prognoz u mnie dziś powinno padać, burze itp a słonko świeci i grzeje jak szalone...

Kiruś super super, beta pięknie przyrosła :) gratulacje Kochana, teraz już można oficjalnie :)
Matik, sto lat dla chłopaków!!
aljul ale piękne roślinki!! kurcze, ja właśnie widziałam się z klientką, która tak chwaliła sobie działkę, pisała co tam nie sadzi, jak to dzieci się nie bawią i nie ukrywam, od jakiegoś czasu przeglądam ogłoszenia działkowe, tylko te ceny potrafią być straszne...
Dorciu jak tam w pracy? masz czas w ogóle odetchnąć?
Nusia, kciuki za wyniki Ł. będzie dobrze, a kiedy je odbieracie?
Maggie kciuki żeby to nie było nic poważnego
Piraniu mam jeszcze pytanko, bo tempki poszly w górę i chcę zrobić prolaktynę i progesteron w 6dpo, of wyznacza owulkę na 19dc, ff na 18, iść na krew jutro czy w czwartek? czy jeszcze kiedy indziej?
Annette dzięki za info o lekarzu

ja zakatarzona strasznie chodzę, oczy mnie swędzą i czekam z utęsknieniem aż to co mnie uczula przestanie pylić :)
a w ogóle wczoraj tak sobie gadaliśmy z mężem, że teraz jest drugi cykl po zabiegu, koło połowy kwietnia zacznie się trzeci i pod koniec maja teoretycznie można startować ze starankami!!

reklama
dzien dobry wszystkim :)

kiara gratulacje nie wiem o jaka plec sie staralas bo nie jestem w temacie niestety nie mam juz tyle czasu;p to jak beta ladna to moze parka :-)

vivienka powiem ci tak u mnie w domu bylo miedzy nami po 6-5 lat roznicy a miedzy mna a najstarsza 11 lat mama mowi dla niej dobrze bo wygodnie jak patrzy teraz na mnie mowi ze sie cieszy ze nie miala tak malej roznicy ja jestekm troszke znerwicowana ;/ bo moja nadia to ciezki charakter do tego od malego ciagle plakala nie spala ( za to teraz odsypia ) dlaa mi tak popalic jak nikt nawet ta dwojka najmlodszych nie daje mi tak w kosciach jak ona ;/ moja mama sama nie ma juz sil do nadii;p colin bardzo papuguje nadie to co zle oczywiste wiec z aniolka robi sie diabelek;/ natan jak narazie dalej grzeczny :) ale jak bym miala przy pierwszym dziecku mala roznice to jest latwiej niz juz mam starsze dzieckop bo jest duzo obowiazkow samo wyrobienie sie do przedszkola z ta trojka to mega wyzwania bo nie wiem o ktorej natan bedzie jadl itp ;/ musze leciec bo juz maly glodny ;p

Do góry