reklama
Mamakaja Wielkie, wielkie GRATULACJE
))) Tez mnie ciekawi jak bylo u Ciebie z odstepem od owu
Ana87 Ja z synkiem mialam identyczny termin co Ty
) a w koncu urodzil sie 31.12
a u kolezanki z tym samym terminem w Boze Narodzenie
Będziesz mięć piekny prezent w tym roku
Nie korci Cię zeby wczesniej isc od lekarza chociaz sprawdzic czy Beta ładnie przyrasta i czy nie trzeba wspomóc maleństwa? Ja bym leciala od razu po dwoch kreskach
)
Ana87 Ja z synkiem mialam identyczny termin co Ty
małe liski
Fanka BB :)
Ana mówisz sylwestra spędzasz w pobliżu spakowanej torby do szpitala
? a twój synek urodził się dokładnie w terminie? pytam bo zauważyłam z doświadczenia i swojego i koleżanek - że częściej jednak kolejne dzieci rodzą się albo podobnie jak pierwsze albo później (rzadziej wcześniej niż pierwsze).
To podobnie jak u mnie w drugiej ciąży - u mnie szybciutko widać było taki mały ciążowy brzuch - chyba kwestia wielkości macicy, rozciągnięcia wcześniej macicy...? może bliźniaki - kto wie?!
...ja w drugiej ciąży, miałam drugi pęcherzyk ciążowy, ale zanikł około 8-9 tc
To podobnie jak u mnie w drugiej ciąży - u mnie szybciutko widać było taki mały ciążowy brzuch - chyba kwestia wielkości macicy, rozciągnięcia wcześniej macicy...? może bliźniaki - kto wie?!
Ostatnia edycja:
małe liski u mnie w 2 ciąży też było 2 pęcherzyki ale 1 się wchłonął, 1 poród miałam wywoływany po 2 dniach po terminie (naturalnie z pewnością bym przenosiła) w 2 ciąży mały urodził się 2 tyg wcześniej w sobotę kiedy to umówiłam się na wizytę u lekarza u którego chciałam rodzić na szczęście torbę wzięłam ze sobą bo mały tylko na to czekał a lekarz powiedział że nie puści mnie już do domu i umówiłam się z nim na niedzielę na 9 rano na cc bo usg pokazało dość sporą wagę dziecka (5100kg) ale synuś zadecydował inaczej - że w niedzielę to on nie chce się urodzić
i w sobotę o 22.25 było po wszystkim

maran-atha
Mama kaja ale supergratuluje Ci z calego seducha
U mnie Ala 2 tyg po terminie wywolywana byla, Maja sama zdecydowala tydzien po terminie i wyszla w 7 minut po podaniu oxytocyny gdy ustaly skurcze po przebicu pecherza plodowego
wiec 2 porod super szybki na 3 skurczach i dziecko i lozysko urodzone
U mnie Ala 2 tyg po terminie wywolywana byla, Maja sama zdecydowala tydzien po terminie i wyszla w 7 minut po podaniu oxytocyny gdy ustaly skurcze po przebicu pecherza plodowego
małe liski
Ja chłopców rodziłam prawie w terminie - pierwszy synek dzień przed terminem a drugi syncio dzień po terminie
drugi poród u mnie zdecydowanie szybszy i mniej bolesny
Moje koleżanki rodziły drugie dzieci kilka dni później, częściej miały ciąże przenoszone, ale widzę że to nie reguła...
Moje koleżanki rodziły drugie dzieci kilka dni później, częściej miały ciąże przenoszone, ale widzę że to nie reguła...
reklama
Podziel się: