reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja przykładowo nigdy nie badałam hormonów, mój mąż też się nie badał, nie chodziłam nigdy na monitoring cyklu, a co jeśli mam cykle bezowulacyjne???

Nie wiem nawet tego. Wiem tylko tyle, że mam cykle długie 37-40 dniowe i, że jeśli teraz nie udało nam się zajść w ciążę, to będę zażywała Duphaston od 16-25 dc, a on mi zatrzyma na bank owulacje, która moim zdaniem jeśli u mnie występuje, to jest to dopiero 24 lub 27dc......czyli wtedy kiedy skończę brać duphaston...

Przed ostatnim okresem czułam bół podbrzusza i sutki były nie do dotknięcia (było to na 14 dni przed okresem)

a dziś?????

W sylwka miałam mieć owulację lub w Nowy Rok i nie czułam i nadal nie czuję żadnych objawów owulacji, zaczynam serio myśleć, że w nie każdym cyklu ją mam :-( ........

Mam testować około 20.01, ale chyba to nie będzie miało sensu....czuję, że się nie udało, bo nie widzialam objawów owulacji, a teraz 2 cykle z Duphastonem będą zmarnowane , bo mi on zatrzyma owulacje, a na Boże Narodzenie to ja nie chcę rodzić i czuję, że przeniosę swoje staranka tak aby na wiosnę 2010 urodzić..... no chyba, że w końcu wpadnę....

Powiedzcie jakie dokładnie powinnam zrobić badania?
I kiedy? Po okresie?
Ile takie badania koszują i ile kosztuje badanie nasienia męża ? (tak mniej więcej)

Nie chce mi się iść po skierowanie do ginkolożki-wolę zapłacić i szybko zrobić te wszystkie badania-tylko prosze odpowiedzcie mi jakie dokładnie.Muszę je zrobić zanim zacznę brać ten Duphaston prawda? Zeby wiedziec na czym stoję....

witam niedzielnie i popołudniowo .................. :tak::-);-)

a mnie dzisiaj od rana kłuje w lewym boku..... i teraz nie mam pojęcia, czy to dopiero owulka czy może juz cos innego, na dwoje babka wróżyła :tak: a własnie w zeszłą niedziele też czułam lekkie kłucie i wydawało mi sie,że to własnie była owulka :tak: i wtedy miałam chyba sluz płodny ( przeźroczysty, rozciagliwy tak ??????)

ale juz sie spóźnia :tak: czy jeszcze czekasz na termin ?????

a co do tego jaki jest teraz to qurcze nie wiem ????????? ale napewno jakiś jest, ale mniej rozciągliwy i chyba bardziej matowy ........... ale ja sie na tym nie znam....... a jaki powninien być, to może będzie mi łatwiej ???????

Jarzębinko ...napewno nie rozciagliwy a lepki powinien byc i juz nie przeźroczysty tylko raczej białawy ...gęsty

Ja tam się w tym śluzie nie mogę połapać no bo jak tu rozpoznac śluz jak staranka są co 2 dni i ciągle cos z człowieka wypływa-nie wiem czy to resztki żołnierzyków czy to śluz...

Wiatm, witam w Nowym Roku!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dawno mnie nie było bo wyjechałam na święta i dopiero przyjechałam.
Ale naskrobałyście!!!!:tak::tak: Już nadrobiłam, uf!:-D
Dziewczyny ten cykl u mnie jakiś dziwny, nie miałam zabardzo czasu na sprawdzanie i testowanie, ale wiem napewno, że nie miałam śluzu płodnego. Do tej pory wydaje mi się, że śluz płodny nie jest, a to 14 dzień cyklu. Zrobiłam test owulacyjny wczoraj i dziś: dwie grube krechy tak samo ciemne. Nie wiem co mam o ty myśleć, a robiłam ten test zgodnie z instrukcją. Serduchowanie było 12 dc, ale śluz nie jest jakoś specjalnie rozciągliwy. Dziewczyny pomóżcie co robić jak to jest z tymi testami!:confused:

No ja wiem, ze na poprawe sluzu sie go pije. Ale ja pije i poprawy nie widze.
wiec ciekawa jestem jakie sa wasze doswiadczenia jesli chodzi o siemie w szczegolnosci

reklama
Dziewczyny..wiem ze sa zdania podzielone na temat wiesiolka i siemia..:tak: Slyszalam ze niektore dziewczyny potem sluz zalewa caly czas plodny! i ciezko potem okreslic owulke.. ALe tu mysle ze lepiej niech sie wypowiedza dziewczyny ktore..braly lub biora;-) Ja sie tez nad braniem zastanawialam..ale zdecydowalam ze nie.. wole miec sluzu malo a moj ..jak ma mnie zalewac i potem wielka niewiadoma co i jak z owulka:-) Ale to tylko moje zdanie;-)
Pozdrawiam:)

Do góry