reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

oj anufifi ale sie narobilo.poczytaj wiecej na temat tego twojego lekarsta.albo niwe zamartwiaj sie juz dzisiaj jutro idziesz do lekarza i zapytaj go o wszystko,jak ma ci to zatrzymywac twoja owulke to do smieci z tym lekarstwem,ty chcesz coreczke a nie lekarstwo na zatrzymanie owulki,ale sie narobilo..anufifi wiecej wiary w siebie bedzie dobrze..

reklama
Kiki dzieki ...maz racje jutro sie wszystkiego dowiem , ale sie troche przestraszyłam ....nic to zobaczymy juz jutro o 16.30 !!!!! az mam ciarki

Tymczasem sie zbieram do męzusia :) ...

życzę miłej nocki kochane

Sylwuś wyprzytulaj sie na zapas :tak::tak::-):-):-D:-D

anufifi glowa do gory..jak wrocisz od lekarza to pisz odrazu co i jak..ja tez uciekam do dzieciaczkow poogladamy film i do lozeczek..dobranoc dziewczyny.milej nocy zycze..anufifi pamietaj..wiara czyni cuda!!!

Kiki imprezka super:-) byłam ja mój i moja psiapsióła ale naśmialiśmy się co nie miara:-):-)zostaw czekoladę chodź na snikersa do mnie:-):-)
Sylwia ja tam trzymam kciuki na tak:tak::-):-)
Anufifi pisz jutro co i jak:-)
ja też uciekam kochane, rano do pracy bleee nie chce mi się, tym bardziek ,że mój ma urlop i wędruje sama
kolorowych i spokojnej
do jutra,po pracy się odezwę:-)
buziaki:-)

anufifi Słonko trzymam za Ciebie mooooooocne kciukaski
Kochana jak mnie się udało w takim popierdzielonym cyklu to i Tobie się uda :tak:

a no właśnie a propos cyklu poszwankowanego i owu, pytanie mam do Was czy lekarz może i da radę obliczyć owulację po zapłodnieniu już ? moze źle napisałam, czy moze podac mi w którym dniu cyklu miałam owu bedąc juz w ciązy ? :confused2:
usg pokazuje i wylicza w którym dniu było zapłodnienie ?
bo takie widełki od-do to ja tez znam, chciałabym się dokładnie dowiedzieć kiedy była owulka, bardzo mnie to gryzie :wściekła/y::eek:

jutro do pracy po 14 dniach biby !!!!!! wrrrr

dobrej nocki

jutro do pracy po 14 dniach biby !!!!!! wrrrr

i ja sie witam już z pracki, też po 2 tygodniach urlopowania .............. a jak był ciężko wstać rano brrrrrrrrrrrrrr :tak:

a co do określenia owulki w tej kwesti to ja nie mam pojęcia, ale to chyba nie jest takie proste .... ale nie wiem ........ :tak:

a u mnie serduszkowanie było wg zaleceń i dla przyjemności, ale testowanie przsuwam na 18.01 .....................:tak:

miłego dzionka życzę .............:tak::-D;-):-)​

Olica nie wiem czy dobrze zrozumiałam , ale duphaston nie zatrzymuje owulacji...chyba ze ja juz nic nie wiem...

zwariowałam teraz z tym duphastonem bo to luteina a ja ja biore moze przez to mam z ta owulką ;(;(;:)-:)-:)-:)-(....cholera jasna

qrcze ale szukam i wiedze ze gdzieniegdzie piszą ze luteina zatrzymuje owu...jak ja dozyje do jutra to nie wiem , bo mam taaaaakiego dooooła ze szok :-:)-:)-(

Witajcie z rańca !!!

Nie wiem jak ja dojechałam tym autem do pracy w tą pogodę.... ale udało się!!! I auto i Ola żyjemy :-)

Anuffii nie wiem co luteina powoduje. Wiem, że jest słabsza od Duphastonu a duphaston podtrzymuje ciążę dostarczając odpowiedniego hormonu, oraz reguluje cykle miesiączkowe.

Mi ginekolożka go przepisała na uregulowanie cykli i ułatwienie zajścia w ciąże.
Testuję 20.01 ..... jeśli nie zaszłam w ciążę to od tego cyklu będę brała Duphaston.

Mam go brać od 16 dc do 25 dc
A moja owulka wg moich obserwacji jest w 27 dc, czyli owulka wypadnie po terminie brania tego leku, a lek ten chwilowo narobi mi w organiźmie hormonalnego bałaganu zanim wszystko unormuje-stąd można gdzieniegdzie wyczytać , że on w pierwszym , no może drugim cyklu może zatrzymać owulkę w przypadku gdy jest zażyty przed owulacją.
Ja wnioskuję, że w tych dwóch cyklach nie będzie się dało zajść w ciążę w moim przypadku (gdy owulacja występuje bardzo późno w 27 dc), a okres w 40 dniu.

Potem duphaston powinien uregulować cykle, owulacja powinna być wtedy kiedy trzeba no i okres co 28 dni a nie co 40 :-) I może wtedy łatwiej będzie zajść.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki
u nas marnie:baffled:
Juz wszyscy troje chorujemy...choc mlody najmniej...Boszeee mam nadzieje ze na kaszlu poprzestanie:szok:
czuje sie marnie....a tak pięknie na dworze, sloneczko, snieg choc minus 10 stopni
czekam do 11 zeby antybiotyk wziąc...boze mam dosc
milego dnia laseczki

reklama
Do góry