Olica nie wiem czy dobrze zrozumiałam , ale duphaston nie zatrzymuje owulacji...chyba ze ja juz nic nie wiem...
zwariowałam teraz z tym duphastonem bo to luteina a ja ja biore moze przez to mam z ta owulką ;(;(;

-

-

-

-(....cholera jasna
qrcze ale szukam i wiedze ze gdzieniegdzie piszą ze luteina zatrzymuje owu...jak ja dozyje do jutra to nie wiem , bo mam taaaaakiego dooooła ze szok :-

-

-(
Witajcie z rańca !!!
Nie wiem jak ja dojechałam tym autem do pracy w tą pogodę.... ale udało się!!! I auto i Ola żyjemy :-)
Anuffii nie wiem co luteina powoduje. Wiem, że jest słabsza od Duphastonu a duphaston podtrzymuje ciążę dostarczając odpowiedniego hormonu, oraz reguluje cykle miesiączkowe.
Mi ginekolożka go przepisała na uregulowanie cykli i ułatwienie zajścia w ciąże.
Testuję 20.01 ..... jeśli nie zaszłam w ciążę to od tego cyklu będę brała Duphaston.
Mam go brać od 16 dc do 25 dc
A moja owulka wg moich obserwacji jest w 27 dc, czyli owulka wypadnie po terminie brania tego leku, a lek ten chwilowo narobi mi w organiźmie hormonalnego bałaganu zanim wszystko unormuje-stąd można gdzieniegdzie wyczytać , że on w pierwszym , no może drugim cyklu może zatrzymać owulkę w przypadku gdy jest zażyty przed owulacją.
Ja wnioskuję, że w tych dwóch cyklach nie będzie się dało zajść w ciążę w moim przypadku (gdy owulacja występuje bardzo późno w 27 dc), a okres w 40 dniu.
Potem duphaston powinien uregulować cykle, owulacja powinna być wtedy kiedy trzeba no i okres co 28 dni a nie co 40 :-) I może wtedy łatwiej będzie zajść.