reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik, Tobie o tężec chodzi czy krztusiec? Nigdy w życiu nie szczepilabym się w ciąży. Tu szczepią przeciw tezcowi - pewnie w kombajnie, ale nie wiem jakim.szczepionki to jest ogromny biznes. Szansa na tężec w cywilizowanym kraju jest mała, bo nie rodzisz na klepisku. Na krztusiec również. Ale to Twoja decyzja, Twoje dziecko. Ja mam stosunek do szczepionek dość hmm...chłodny. ;-)

Hej dziewczyny.
Możliwe, że mnie nie pamiętacie. Pisałam tu kiedyś z Wami.
Przede wszystkim gratuluję dziewczyny spełnienia marzeń dotyczących plci: Maggie Iweet.
Marantha kate jeszcze troszeczkę i Wy również się dowiecie. Trzymam mocno kciuki aby były to wymarzone zdrowe dzieciaczki.
Akuku ja również obstawiam córeczkę.
Macy do szczepionek mam takie podejście jak i Ty. Mój młodszy synek został zaszczepiony tylko po porodzie i niestety tego żałuję całe szczęście nie ma komplikacji ale jak czytam co mu wstrzykneli to włos na głowie się jeży.
Matik polecam strony na fb : reakcja mojego dziecka na szczepienie, stop nop oraz poczytaj sobie publikacje prof. Majewskiej na temat szczepień.
Pozdrawiam serdecznie :-)

Kate aaa dzieki ;) tylko ogolnie zdjecia z usg nie byly najlepszej jakosci i jesli to co bylo to byl nub to moze i mialy racje..gorzej jesli to nie byl nub :) za tydzien o tej porze bede juz trzec nogami bo o 10.40 usg :D
Ja to chyba niepotrafilabym uwierzyc w dziewczynke bo nie robilam nic w tym kierunku. Po 3 synkach jakos ciezko mi soelbie wyobrazic ze mogloby sie udac ot tak..

Kate to jest akredytowana placówka,i niestety ceny mają wysokie. Ja za genetyczne płaciłam 280zł,a zwykłe ginekologiczne kosztuje 150zł. Ale tak jak mówię,pewność byś miała prawie 100%. Ten lekarz jest młody,"luzak",nie jakiś konserwatywny sztywniak...:happy: mogłabyś spokojnie powiedzieć że masz w domu gromadke chłopaków,i zależy Ci żeby określił płeć. Gdybyś poszła w przyszłym tyg,a wspominałaś że dzidzia jest większa,to już by był 13/14tc:happy:.
Ja poprosiłam o zdjęcie z profilu z wyrostkiem płciowym(nie używałam określenia nub),na pamiątkę dla męża...:-)ale wiadomo że dla Was chciałam,bo co tam się mąż na nubach zna:-D. :tak:no i bez problemu zrobił.

Witajcie,

Kate &&&&
nadal zaciskam. Oby te dolegliwości ciążowe jak najszybciej Ci odpuściły:tak:

Maran za Twojego synka również &&&&&&. Ty i Kate zrobiłyście naprawdę bardzo bardzo dużo i mocno wierzę w to że zostanie Wam to wynagrodzone:tak:

Matik dobrze że sytuacja się wyjaśniła

Akuku
i za córeczkę dla Ciebie także &&&&

mamakaja fajnie Cię widzieć:tak:

małe liski Co u Was? Remont zakończony? Kącik dla maleńkiej gotowy?

macy to już chyba na dniach będziesz miała mamę?

miłego dnia życzę

reklama
Kate, wiedźma ja również baaardzo polecam ultramedicę w Krakowie - mają świetny sprzęt, świetnych lekarzy, najlepsze usg ciążowe jakie miałam to wspomnienia właśnie z tej przychodni. Przy drugim synku w 13 tc już znałam płeć - lekarz oceniał po nubie, był pewny na 99% :) tak więc na lepszych lekarzy, którzy dodatkowo znają teorię nubową, chyba nie można trafić

Matik w połowie gotowa :), kurcze, już majówkowe pierwsze dziecko na świecie - OMG :))) jak u ciebie przygotowania?

Aljul metamorfozy pokoi trwają :) ściany pomalowane u nas w sypialni i u chłopców, ale jedna ścianka jest do poprawy, po Świętach pomalujemy jeszcze raz. Widziałam wiadomość i zapomniałam odpisać - zupełnie wypadło mi z głowy w jakiej kolejności/co łączyć, czego nie wolno przy suplementach...może dziewczyny pomogą? Jedyne co zapamiętałam, by Mg nie łączyć z Ca i z produktami nabiałowymi (jest wtedy mniejsze wchłanianie Mg) i jeśli suplementujesz wit D3 - tak samo oddzielnie bym ją łykała

chłopcy zdrowi, chodzą do przedszkola, mój mąż również odżył po zabiegu - od 3 tygodni nie chorujemy ;) i oby tak zostało

...Wydaje mi się że Vivienka jest już na samej końcówce ciąży - czy któraś z was ma wiadomości od niej? Vivienka co u ciebie?

Kate, Akuku jak wyglądały wasze trzecie porody? czy wyglądały mniej więcej tak jak poprzednie? słyszałam o dwóch sprzecznych teoriach nt trzeciego porodu - jedne dziewczyny wspominają te porody najlepiej, inne wręcz odwrotnie (jeszcze większy ból, komplikacje..:/)

Do góry