reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja kupowałam w aptece i zrobiłam fotki IMG_4416.jpgIMG_4417.jpgIMG_4418.jpg

i znalazłam to
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index7969.html

Załączniki

• IMG_4416.jpg
    IMG_4416.jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_4417.jpg
    IMG_4417.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_4418.jpg
    IMG_4418.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
reklama
Airfix dziekuje, jutro zbadam te minerały. Rozumiem ze testosteron mogę w dowolnym dniu cyklu ? Bo u mnie vedsie 8 dc. I zobaczę jak to wyglada mam badzieje ze pomożecie mi zinterpretować . Ale dałam ciała !
Kupie ten Polomag b6. Rozumiem, ze bierzesz 3 tabletki dziennie ? Bo u mnie pewnie tylko to vedsie a wapń z neta zamówię. Ale jestem zła no zawaliłam. Wieczorem zrobię fotke tego mojego calcium citrate.

cocienella Polomax b6 max bierzesz 6 tabl dziennie :) żeby było 600mg :) Hormony takie jak testosteron i estradiol badamy w 3 dc, wiec moze za miesiac, co? A jutro zbadaj elektrolity - sód i potas, i magnez i wapn.

aljul O własnie , dziekuje za tego linka do posta Piranhy..... po jakims czasie zaczeła któras z nas sie zastanawiać nad tym suplementem i wlasnie wtedy Piranha napisala zeby najlepiej podpytac producenta o stosunek tlenku do asparginianiu- ale cisza była od producenta. I potem pamietam że dałysmy spokój z tym preparatem bo był nie pewny - cos takiego mi świta.
Faktycznie na Twoim aptecznym Calcium jest rozbite na 1 tabletkę ten skład- ale i tak wychodzi ze musisz łykać 4 szt i cocinella Ty też. W sumie nie wiadomo jak sie wchłania ten magnez z tego , bo jesli dobrze u was działa to można by zostawić to, jak myslicie? Jednak ja bym go nie brała z uwagi na ten mangan i miedz, nie wiem czemu na polskiej ulotce nie ma wzmianki o cynku....hmm.. a próbowałaś odkleic polska naklejkę? :) i zobaczyc co pisze pod spodem . Ciekawe czy na oryginalnym jest ten cynk w składzie ;)

Niestety ja mam oryginalna ulotkę i jest tam cynk :p a ja myślałam ze cynk jest "bezpłciowy " oj ale dałam ciała :o

no nic, jutro razem z m. Badamy minerały. Jeżeli wyjdą neutralne albo chociaz lekko dziewczynkowe to dzialany a jak na chłopca to miesiąc sie wstrzymam. Wrrrrrr !!! Tyle godzin czytałam itp itd i akurat tego nie wyłapałam :)

mysle czy mojemu m. Zbadać testosteron teraz czy za miesiąc razem z moim eh.

Airfix czyli bierzesz 3x po 2 tabletki ? Ja bym mogła 6 na raz ale to chyba niezbyt.

cocinella Magnez w tabletkach te 6 szt to moj mąz bierze, ale łyka 3 rano i 3 wieczorem, jesli dasz rade to bierz 3 razy dziennie po 2 tabl. Ja musiałam kupić ten w proszku bo po kazdym juz miałam sensacje zołądkowe, no i mam problem z łykaniem tabletek. Calcium Citrate ze Swanson'a mam w tabletkach tylko . Jesli prowadzisz dobra diete to i minerały beda dobre, zobaczysz :)

Oby ... Bo sie lekko podlamalam.. Ale myślałam, Że bedzie większa panika ;D
no nic. Jutro pokaże wam moje wyniki i pomożecie mi zinterpretować ;*

a wapń o jakiej porze bierzesz ?

cocinella Kochana, ja to w ogóle specyficzna jestem z tym łykaniem, po wszystkim latam do łazienki, ale mniej latam jak biore suplementy tak : Rano - 7.00 lek na tarczyce, 9.00 wapn,zurawina, 11.00 magnez ,kwas foliowy, wit b , czasem dorzucam zurawine ,14.00 wapn i zurawina, 17.00 magnez, wit b , kwas foliowy, czasem jeszcze zurawina 20.00 wit C . Rozdzielam to jak moge , zeby nie łykac na raz wszystkiego bo jeszcze jestem po rotawirusie i mi cięzko, bardzo cięzko łykac to wszystko.

Airfix a doradz mi kochana co mam zrobic bo chciałabym zazywac ten inofem a tam jest kwas foliowy a biore 2 razy dziennie B-50 i w kazdej tabletce jest 400mcg tego kwasu foliowego co juz daje 800mcg .jak to zrobic zeby było dobrze? :-) Czy zamienic ta wit. b-50 na B-100? ale podobno lepiej sie wchłania ta B-50 brana 2 razy dziennie.
A co tych bransoletek to ja tez czekałam na rozmiar az bedzie dostepny bo moj M tez musiał miec "L' :-)

Cocinelle nie martw sie wszystko bedzie dobrze :-)

reklama
Marzycielka No oby ! Sama jestem ciekawa wyników, najwyżej pomożecie mi w dalszej strategii :D

ja w końcu zrobiłam tak ze pije inofem 1 saszetkę oraz b 100 i mam łącznie o.8 mg

a przed owulka pije 2x inofem i wtedy tam mam juz zapotrzebowanie 0,8
wiec biorę sama b6 luzem
małe czy dobrze robie to nir wiem

a sprawdź czy inofolic ma w składzie kwas foliowy ? Bo to ponoć to samo co inofem

Do góry