reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski, Małgosia jest cudowna, bardzo Ci gratuluje, śliczna jest. Nie dziwię się że wszyscy zakochani są w niej
Matik trzymam kciuki za małą żeby już wyszła na drugą stronę brzuszka i za sprawny poród
Airfix dobrze że już po badaniach trzymam kciuki za wyniki
Ja dzisiaj miałam już połówkowe, malutka rośnie zdrowiutko i jest już spora, bo waży 420 gram :-)

reklama
Male liski, Malgonia jest cudowna! Piękne dziecko i nie piszę tego, bo Cię lubię. :-) Naciesz się tymi chwilami, bo one tak szybko uciekają... Mój Fifi ma już 5 tygodni!
Matik, nieustannie trzymam kciuki za Ciebie. Jeszcze troszkę.

Małe liski - cuuuudowna kruszynka :-) jeszcze raz gratuluję! Wcale się nie dziwię, że cała rodzinka zakochała się w Małgosi :-*

Matik - nieustannie trzymam kciuki za szybki poród &&&&

Ilaczek - jeszcze kilka tygodni i Anulka będzie z Wami :-)

Airfix - oby wyniki badań były dobre &&& ja juz też po wyborze miejsc na kontakty i swiatla (trwało to bagatela 6 godzin :-( elektryk ma skończyć w poniedziałek, wtedy też będzie facet od wod-kanu. Od środy mam już licznik wody i prądu, więc tynki mogłyby wchodzić lada moment, ale niestety czekamy w kolejce :-( a Wy jak tam?

Maggie - cieszę się, że z Malutką wszystko dobrze :-)

Myszka - witaj :-)

Maran - a Ty kiedy masz badania?

Macy - jak Fifi? To już 5 tygodni minęło? Wow! Ale ten czas leci ;-)

Pozdrawiam wszystkie!

Małe liski śliczna jest Małgosia. Mała wisienka na torcie :)

Matik trzymam kciuki, byś za tydzień tuliła już córeczkę.

Macy szybko ten czas leci. Już 5 tygodni minęło.

Ilaczek
jeszcze trochę i Ania będzie z Wami.

Maggie ładnie rośnie córeczka :)

Airfix powodzenia z wynikami. Dużo krwi Ci pobrali. Ja też jestem szczupła, to pewnie bym tam leżała hehe.

Katrina powodzenia z budową :)

Macie może jakiś sposób na katar u dziecka. Moja Lilianka miała dwa tygodnie temu szczepienie na MMR i od tego czasu katar nie chce jej przejść. Polecacie coś na wzmocnienie? Już nie wiem jak mam jej pomóc. Biedna budzi się w nocy, że ma katar.

Hej dziewczyny:-) znaczne może od elisse na katar u malucha polecam masc Depulol bodajże smaruje się nią plecki i klatkę piersiowa i mozna nią stosować od 6 miesiąca życia. Siostrzenica przez miesiąc miała gil po pas a po trzech posmarowaniach ustąpiło jak ręka odjal. Siostra smarowala mala na noc po kapaniu.
Male liski gratuluje wspaniales córeczki to na pewno niesamowite uczucie trzymam w ramionach spełnione marzenie o które się walczyło. Mam nadzieje ze juz w przyszłym roku tez to poznam. Poród to w ogóle piękne przeżycie jest jest dobrze prowadzony wspaniale ze pozwolono wam dotknąć główki to naprawdę magiczne i zawsze bardzo mnie wzrusza.
Matik teraz to kwestia dni lub nawet godzin. Poród może się zacząć lada chwila:-) czytalas może o sposobach na wywołanie go? Generalnie to sceptycznie to tego podchodze ale np współżycie a dokładnie sperma ma składnik zwany prostaglandynami który powoduje rozluźnienie szyjki i skurcze a z Twoim rozwarciem naprawdę może zadzialac. Slyszalam tez o herbacie z liści malin. Niestety to tylko teoria w świadomych powodów doświadczenia w tej kwestii nie mam:-) ta świadomość ze juz lada dzień pozna się dziecko, zobaczy, dotknie, poczuje musi być naprawdę niesamowita.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki możecie mi napisać czy konieczne jest robienie badania TSH przed ciążą?
Ostatnie badanie miałam w 2012 roku i wynik był coś koło 4....

Dzień dobry:-) PannaMyszka moim zdaniem warto zrobić to badanie przed ciąża i jeżeli będzie taka potrzeba to rozpoczac wczesniej ewentualne leczenie. Wynik TSH około 4 w przypadku ciąży kwalifikuje do podawania juz tabletek. Na pewno dokładniejszych informacji udzielilby ginekolog endokrynolog ale ja bym zrobila.

Katriina U mnie aż tyle nie trwało decydowanie ;) raz bylismy sami-zaznaczylismy punkty, gdzie co i jak, wiec godzinka zeszła, a potem juz z elektrykiem który spreyem zaznaczał-znów godzinka ;) O wodę mam iść w tym tygodniu, bo jak raz byłam to mówili że mają kupe roboty i nie da rady w lato..ale mi potrzebna na lipiec woda swoja - do tynków:) Kurcze, z jednej strony sie ciesze że coś się juz zaczyna dziać z tym domkiem, a z drugiej wiem ile jeszce czasu minie za nim sie wprowadzimy. Dla mnie teraz cena barierek na schody jest nie do przeskoczenia- a nie chce innych:/ Chce te z tej stali nierdzewnej z dodatkiem drewna- cudoooo, piekneee- 450zł za metr grrrr, a mam ok 10m, a gdzie balkony ?? A kierownik budowy powiedział- ze bez barierek nie przejdzie.

elisse Ja myslalam ze tez będę leżec, ale o dziwo dostałam takiego bólu ręki z której pobierali że ten ból dał mi taką adrenaline że szkoda gadać. Do tej pory nie mam czucia dobrego i siły w dłoni- i nie wiem czy to normalne. Dzwonilam dzis do pielegniarki to mowi-ze byc moze doszlo do zapalenia żyły-ale mnie zyła nie boli:/ tylko nie wiem co- ścięgna, czy coś, tak mi palce dziwnie ciągnie.
elisse A na katar próbowałaś inhalacje z soli fizjologicznej?? masc majerankową pod nosek? ja mam katar juz poł roku, a od 3 tyg nie moge sobie poradzić..

PannaMyszka TSH wbrew pozorom jest bardzo ważne,niedoczynnośc tarczycy jest groźna dla samego dziecka, jak i utrzymania ciąży- wiec warto się przebadać. TSH przy staraniach o dziecko powinno byc w przedziałe od 1-2...4 to dużo.

Marzycielko Nie wiem co Ci poradzic z ta b6 50mg...ja biore ją i dodatkowo B compositum, bo czekam na ta b6 complex.

Matik I co?? Czuje że poszłaś rodzić :D

reklama
Elisse ja również polecam ta maść Depulol. U nas jak tylko zaczyna sie pojawiac katar to najpierw fukam noski woda morska a na noc smaruje plecki i klatke piersiowa. U nas nic innego nie zdaje egzaminu,żadne syropki,plasterki itp.

Airfix ja chyba bede dalej wit.B6 zazywac .Moze sie wszystko juz unormuje i organizm w końcu sie przyzwyczai do tego wszystkiego,mam przynajmniej taka nadzieje:-)

W poniedziałem beda moje wyniki hormonow-ale mam stracha:tak:

Do góry