reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cocinella nigdy nie wiadomo plemniki potrafia i dluzej przezyc przy czym przy diecie dziewczynkowej maja troche utrudnione warunki. Nie zawsze tez w owu sie udaje jest wiele czynnikow majacych na to wplyw nie zawsze tez komorka przezywa 24h po owu czasami krocej a jeszcze trzeba doliczyc 6h kapacytacji plemnikow. Takze wszystko jest mozliwe;-)

hej dziewczyny :) u mnie chyba cykl stracony :wściekła/y:
wczoraj miałam owu i synek wpakował nam się do łóżka i tyle :szok:
2 dni temu mąż miał nocny dyżur.. ostatnie przytulaski były 3 dni przed owu - a ja akurat nie wierzę ,żeby plemniki mogły wytrzymac, bo skoro w dniu owu się nie udało to czemu ma się udać 3 dni wcześniej? masakra jakaś ale jestem zła :angry:

Moja ciąża jest 2,5 dnia przed owu, także wiesz :-D:-D nigdy nie mów nigdy, zwłaszcza że sylku nawaliłam i myślałam że wszystkie żołnierzyki wybiłam, a tu proszę - niespodziewajka :tak:

dziewczyny starające się o córkę - czy ja dobrze rozumiem, że nie patrzycie na odstęp od owulacji (ani w jedną ani w drugą stronę) tylko staracie się nawet w owulacje tylko pilnując niskiego PH, diety, suplementów i śluzu?
kurcze mam ochotę spróbować poplanować, ale mam też 1000 obaw, bo mam już 3 synów...

i jeszcze mam kilka pytań: możecie napisać jakiego termometru do mierzenia temp. używacie i w którym miejscu mierzycie temperaturę oraz jakie stosujecie paski do PH ( i w jaki sposób mierzycie to PH, czy pobieracie jakoś śluz z szyjki, czy tutaj bliżej).
Sory za tak szczegółowe pytania, ale zielona jestem w temacie :rofl2:

Witajcie w kolejny upalny dzień :)

ewix124 Co do różowego śluzu wszystko zależy kiedy on wystepuje, czy przed owulacją ( ile dni? ) , czy po owulacji, czy może przed samą @.

marko Co do starań o dziewczynkę :) oczywiście że patrzymy na odstęp, albo 2-3 dni, albo 0+12 :) Choć badania pokazują że jest to najmniej istotny czynnik :)
marko Musisz bardzo dobrze sobie przemyśleć czy chcesz spróbować :) Planowanie nie daje 100% pewności. Musisz pomyśleć czy byś nie czuła zawodu gdby urodził się kolejny synek, musisz przemyśleć czy chcesz po prostu kolejne dziecko, które jeśli się uda będzie wymarzoną córcią, a jesli nie - kolejnym kochanym synkiem :) Co do termometru- sa w aptece termometry owulacyjne Microlife- dziewczyny polecały je, ja używam zwykłego elektronicznego bo taki miałam na zbyciu :) Temperature mierzymy zawsze o tej samej godzinie , przed wstaniem z łóżka, polecam wpisywać ja na ovufriend.pl wtedy łatwiej ogarnąć cykl i pomóc jesli bedziesz miała jakies pytania. Co do miejsca mierzenia- mozna pod językiem ( mi to strasznie źle wychodziło, choc chyba głownie dziewczyny tak mierzą, albo waginalnie-dopochwowo- ja tak mierze ) .Paski Ph najlepsza sa Merc- ale ze od jakiegos czasu nie mozna ich dostać na allegro w dobrej cenie, wiec kupuje normalnie paski Ph na allegro z podzialką 4.0 do 8.0 chyba. Żeby zmierzyć ph sluzu najlepiej wsadzić pasek do środka i poczekać ok 15sec.

Magic_87 Ja chyba ostatnia będzie do testowania ;) Bo coś koło 22 sierpnia ;)

Marzycielko Suplementy i diete można stosować ponoć do pół roku. Jedynie Castagnus pisze żeby po 90 dniach odstawić ( ja robiłam we wrzesniu przerwe jeden cykl na castagnus ) . Teraz go biore od marca codziennie , bez przerwy.

U mnie temperatura spadła, więc @ powinna przyjść, myslalam że dziś rano, ale jednak się rozmysliła chyba :) A jeszcze dziś czeka mnie stres bo ide na pogrzeb i boję się żeby mi sie @ nie zatrzymała.

reklama
Do góry