reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam ponownie kobitki. Gratuluję " nowym mamusiom"
Ja po drugiej wizycie lekarskiej. Dzieciaczek ma bijące serducho i cale 6 cm. Jak się okazało jest to już 10 tydzień, gdyż wg. doktora prawdopodobnie miałam szybciej owulacje i termin porodu mam na 18.03.2016. Samopoczucie miałam ostatnio tragiczne, wszystkie dolegliwości ciążowe, łącznie z bolem kręgosłupa i pośladkiem bolącym. Teraz już się lepiej czuje.
Niestety nadal martwię się strasznie moja sytuacją zawodową. Co dalej. Kolejną umowę mam na rok szkolny od 1.09 na zastępstwo znów. Dyrekcja nic nie wie. Dowiedzialam się ze nie przysługuje mi roczny urlop macierzyński. Jak to będzie wygladac w praktyce? umowę będę miałam do 31.08.2016 - ile mi przysługuje macierzyńskiego? czy będę dostawać normalną swoją pensję? liczyłam na roczny urlop ale ponoć zus nie przejmuje z umowy na zastępstwo świadczeń. Pozdrawiam

reklama
Oczywiście @ przyszła ;) Ale kolejny cykl może lepszy będzie
Airfix zatem mocno zaciskam &&&& za nastepny cykl na pewno bedzie lepszy, moze zrezygnuj z zakwaszania?
Mama-Michaszka faktycznie troche pogmatwana sytuacja niestety nie doradze Ci bo sie nie znam. Super ze juz widzialas swoje malenstwo :-)
Dziewczyny udalo mi sie skontaktowac z moim gin i jutro mnie umowi na wizyte. Takze jeszcze czekam i mam nadzieje ze w tym tyg zobacze moja kruszynke:-)

Ostatnia edycja:
Magic_87 Ja się nie zakwaszalam jakoś bardzo i czekałam 15min za nim dałam maleńka kropelke blisko, ale owulacja nie przyszła wtedy przy pierwszym piku i już potem nie wiedziałam czy staramy się przed samą owulacja czy w owulacje, bo testy nijak nie wychodziły a to było wszystko na spontanicznie przytulanka potem ,nic nie planowane starania, więc wtedy dałam za dużo i nie miałam jak odczekać bo trzeba było z domu wychodzić ;) aż w końcu owulacja przyszła kiedy jej się podobało. Jeśli by przyszła przy pierwszym piku to by szansę były większe. Kolejny cykl przede mną. Byłam u immunologa- tyle się dowiedziałam że cokolwiek wyjdzie to wyleczyć się tego nie da,leczenie objawów jedynie zostaje. Zastrzykow nie moge miec podane. Za 2tyg okaze się czy będę musiała zacząć terapię sterydowa - Pani profesor ma mi załatwić szybszy termin.

Airfix strasznie pogmatwana masz ta sytuacje z lekarzami bo najpierw mowia jedno a potem drugie. Czy przy leczeniu sterydami mozesz sie starac o dzidziusia?
Ciekawa jestem kto zamieszkuje u Panny Myszki jeszcze kilka dni i moze sie dowiemy zaciskam &&&.

Witam dziewczyny! Dzisiaj mija 8 dzień po tym jak współżylam (planuję synka :) ) tak również miałam owulację. Dzisiaj robiłam test ciążowy i lipa nie ma drugiej kreski. Czy po tym czasie powinna pojawić się chociaż druga blada kreska na tescie?

Ostatnia edycja:
Magic Terapia sterydowa ma stworzyć niby lepsze warunki do zagniezdzenia się po przez wyciszenie przeciwciał które atakują niby zarodek i mu uniemożliwiają zagniezdzenie lub rozwoj.Przy terapi sterydowej można się starać o dzidziusia. O ile przeciwciala sa niskie to sie powinno udać zajsc w ciaze. A tego się dowiem za ok 2,5tyg. A do tego czasu mam nadzieję ze jednak ktoś zamieszka w brzuszku;) U Ciebie też tak szybko czas zleci,i nie długo też będziemy podglądać dzidziusia.

Aga30+ To moze być za wcześnie na test ,choć wiem ze korci żeby zrobić ;) poczekaj do 10dpo może coś będzie. Mi z synkiem po @ jedynie cień wyszedł.

Airfix no to super jak babeczka wie jak do tego podejsc. Oby wszystko poszlo po Twojej mysli:-) i zachwilke bedziesz chwalic sie II kreseczkami.
Aga30+ tak jak Airfix pisze 8dp to zdecydowanie za wczesnie liczac tez ze to jest faktycznie 8dni po owu. Powtorz test w 11 dniu po owu powinien byc w miare wiarygodny, choc niekiuedy dziewczynom dopiero po spodziewanym terminem. miesiaczki wychodzi bladzioch. &&& za pozytyw:-)

Dziewczyny chciałabym mieć chociaż bladziocha :) Ale niestety mam przeczucia ze @ przyjdzie. To pierwszy cykl moich starań. Kusi mnie bardzo do robienia testów. Tak bym chciała już być. Podziwiam was dziewczyny że się tak nie poddajecie, że próbujecie ja niby pierwszy cykl starań a ile nerwów a zarazem nadziei to kosztuje.

Aga30 To całkiem naturalna reakcja :) i nawet jak człowiek sobie mówi -spokojnie,poczekaj jeszcze 1dzień to psychika i tak swoje ;) Uda się zobaczysz. Ja teraz już mam 1 cykl po przerwie za sobą, a licząc wszystkie to 16-ty,ale wierzę ze się uda . Kupiłam sobie tylko testy lepsze bo nie wierzę tym z Ebay i zobaczymy w tym cyklu co będzie .

reklama
Dziewczyny chciałabym mieć chociaż bladziocha :) Ale niestety mam przeczucia ze @ przyjdzie. To pierwszy cykl moich starań. Kusi mnie bardzo do robienia testów. Tak bym chciała już być. Podziwiam was dziewczyny że się tak nie poddajecie, że próbujecie ja niby pierwszy cykl starań a ile nerwów a zarazem nadziei to kosztuje.

Mi wyszedł bladzioch 9dpo, ale potem z innej firmy już wyszedł negatyw. Na drugi dzień była już beta

Do góry