reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Pewnie ze warto. I warto próbować . Dziewxzynom sie udaje. Ja probowalam ale wyniki mialam kiepskie wiec posluchalam naszej Piranhi. Bylo ryzyko ze wogole nie zajde w ciąże. Wiec ciesze sie podwojnie.

Magic jesteś kolejnym świetnym przykładem, że to loteria :)

Aga działaj, trzymam kciuki za Twoje marzenie, mamy tu teraz wysyp chłopców także i może Tobie się dostanie :) a stosowałaś jakąś dietę, czy coś :), czy idziesz na spontan, stosując się tylko do serduchowania w owu ? :)

Wczoraj przeglądałam wykresy kobiet na 28dni.pl i powiem Wam, że z tą płcią to w cały świat, co prawda nie wszystkie miały zaznaczone kiedy współżyły, albo jaka płeć ale większość, które przejrzałam to odstęp od owulki chyba naprawde nie ma znaczenia, są kobiety co z owulki mają dziewczynki, i są kobiety co z owulki mają chłopców :)
A u mnie już bóle typowo @..

Hej dziewczyny. :-)

Ja jestem jedną z tych,co sobie planowaly i się udało. Mój synek Marcelek teoretycznie jest wynikiem mojego planowania. Praktycznie jednak śmiem w to wątpić :-)

Otóż jestem obecnie w kolejnej ciąży. Pod sercem rośnie drugi synuś. Bez planowania. Z trybem życia ewidentnie dziewczynkowym. Starania 2 dni przed owulacja i w owulacje. Bez orgazmu,bo na szybko. :-p Te starania poza dostępem od owulacji niczym się nie różniły od starań poprzednich,gdzie miałam córkę.

Dlatego ja po czasie stwierdzam, że jedyne w co wierzę,to że w samą owulacje jest większe prawdopodobieństwo chlopca, przed i tuż po dziewczynka. To mi się jedyne sprawdziło w każdej z 5 ciąż :-)

Życzę Wam powodzenia i zdrowych dzieciaczków :-)

hejo :-) dzis 1 dc cyklu kres matko boje sie ide jeszcze badac testosteron progesteron i estradiol a sluchajcie jaki jest ten syrop na podwyzszenie ph ten guajazyl bo sa rozne na kaszel na sluz na plodnosc nie wiem ktory :baffled: doradzie kochane

Paulina nie stosuję diety. Mam testy owu. wczoraj wskazywały na zbliżającą sie owu. i dzisiaj ją mam, śluz się pojawił chodź go nie dużo w tym cyklu.

Hej dziewczyny:-*
Planowanie odpuszczam może w drugiej ciąży się pobawie jak nie będę miała takiego parcia na dziecko.
Maran gratuluje, niech się cora zdrowo chowa.
Elisse i Magic Wam tez gratuluje przede wszystkim zdrowych dzieci. I osobiscie zazdroszcze chłopców. Macie jakies sposoby żeby w ogóle szybciej zajść w ciążę? Z ciekawości sprawdzilam sobie dziś pH i mam 4,7 to chyba niedobrze prawda? Biorę dużo kwasu foliowego, wiesiolka do owu pije wode z cytryna i po owu będę brać b-complex. Co mogę jeszcze zrobić żeby w ogóle udało mi się zajść w ciążę?

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wiem, czy to staranie w owu ma jakiś sens. Ja się starałam 1,5 do 2 dni przed i chłopczyk ;) a odstęp raczej dziewczynkowy chyba :D

Aga działaj :) może się uda :)

Tynka mi już potem była bez różnicy płeć. Dietę i suplementy stosowałam, bo polepszają płodność. Rzeczywiście w porównaniu do pozostałych cykli wiedziałam, że teraz owu musiało było. Tylko jedno mi było w głowie ;). Można chyba też inofem.

Magda z uk ja niby teraz planowałam płeć, ale tak naprawdę nie wiadomo, czy bez planowania też chłopczyka bym nie miała.

Magda to syrop z guaifenesinum.

Do góry