Nuuuśka, w sumie obojętnie który z tych dwóch, oba odstępy będą super

Pytasz o najniższy poziom w sensie norm? Poziom D3 powinien wynosić minimum 30 ng/ml, poniżej 30ng/ml włączają się niekorzystne mechanizmy metaboliczne, w tym znaczne osłabienie wchłaniania wapnia w jelitach (choć ja wapń o dziwo miałam w górnej granicy normy), poziom poniżej 20 ng/ml jest bardzo niekorzystny i może powodować wiele chorób. Ja miałam wynik 9 a siostra niemierzalny

(zaznaczone jako poniżej 4, widocznie takich wartości już nie mierzyli w laboratorium), u mamy (poziom 4) z powodu niedoboru D3 doszło do miopatii i zaniku mięśni, dla pracy mięśni optymalny jest poziom 25(OH)D3 - 40ng/ml. Warto znać poziom D3 również z uwagi na ciążę - jej obniżony poziom może negatywnie wpływać na rozwój i funkcję mózgu u płodu oraz w pierwszych latach życia dziecka, może spowodować np. autyzm, Krzyś też ma niedobór i suplementuję mu D3, zauważyłam po 3 miesiącach mega pozytywne zmiany w jego zachowaniu.
Matik, a może uda się zrobić szybciej wynik hCG? Pozostaje mi zacisnąć kciuki i liczyć na Mały Wielki Cud. A jak dzisiejsza tempka? Krwawienie ustąpiło?
Klementynka, witaj i zostań koniecznie z nami, to forum na pewno doda Ci odwagi by zawalczyć o swoje marzenie :-) Też ostatnio myślałam o Agulek i nawet szukałam jakichś informacji w jej postach, nic jednak nie wiadomo.
mamartusia, podrzucisz linka to swojego wykresu? Dużo zdrówka dla Ciebie!