reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dziekuje za odp :tak: przyznam ze nie kupilam jeszcze testu ciazowego i chcialam go zrobic w sobote 12 dni po owulce zeby sie nie nakrecac ale jak widac nie idzie o tym nie myslec i robie owulacyjne :-D

reklama
Hejka! Tego posta piszę od 8 rano ;-), przez kilka godzin nie było prądu w domu.

Nuuuśka, myślę, że One Step Ovulation Test nie będą fałszować wieczorami. Jutro wyjeżdżam i wracam w niedzielę, pewnie wtedy Ciebie owulka zaskoczy więc liczę na smski :-) Na Twoim wykresie widać spadek a potem lekki wzrost - zawsze tak masz przed owulką (spadek od wzrostu estrogenu i wzrost od przedowulacyjnego wzrostu progesteronu) więc liczę na to, że pik będzie np. jutro, w każdym razie kolejne serducho będzie już raczej finałowe :-) Nie usuwaj może miniaturki FF z sygnaturki jeszcze? Jest taka kompaktowa, dużo miejsca nie zajmuje :-D Powiem Ci szczerze, że w ogóle nie patrzę na Twoje wykresy na OF a tylko na FF, teraz na FF i ENPR ;-) Akwa jest wciąż zafoliowane stretchem :-) ale nawet przez folię oczy cieszy, zrobię zdjęcie zafoliowanemu i wkleję :-). A co do tabelki to wrzucę ją na grupę jak tylko przegram dane ze starego dysku, muszę jeszcze Office zainstalować, postaram się dziś to zrobić.

małe liski, zapewne strach przed O+12 wynika z tego, że wiele dziewczyn nie potrafi wyłapać momentu owulacji. Wykres jest w porządku :tak:, widać spadającą tendencję tempek na skutek wzrostu estrogenu. Takie wahania są w porządku, hormony wyrzucane są impulsami. Miałaś objawy owulacji? Czy dzisiejsza tempka podskoczyła? Sprawdź w połowie FL porgesteron i estradiol a nie testosteron. Rewelacyjnie porównanie do misia koali hehehe, ja też mam w domu taka koalę :-D Co do Coli to pijesz Light ale bezkofeinową? Z Colą lepiej nie przesadzać bo to silny kwas i aby zneutralizować te kwasy, organizm wyciąga z kości m.in. wapń i magnez. Po Coli chce się pić prawdopodobnie dlatego, że do jej produkcji (tak czytałam) używana jest woda destylowana, co niestety nie jest zdrowe dla naszego organizmu.

kate
, dobrze, że już lepiej. Nie załapałam się niestety na fotkę, podeślesz na PW? :-)

zakręcona, nie dziwię się, że już Ciebie skręca czy to dziewczynka czy chłopczyk, to już 16 tydzień leci :-) Luki w pamięci to norma w ciąży, bez urazy oczywiście ale mózg gorzej w ciąży pracuje bo jest słabiej dotleniony i stąd charakterystyczne jest m.in. zapominanie :-)

Roszpunka, jak najbardziej może być 2 dc. Testów owulacyjnych nie należy robić z pierwszego porannego moczu, zaleca się przed testem nie pić 2 godziny.

iweet, to musi być Cola Light i bezkofeinowa, cukier i kofeina nie są wskazane ....tak samo picie Coli (jakiejkolwiek) w zbyt dużej ilości. Na razie na naszym forum przy spełnieniu minimum 5 czynników jest skuteczność 100% :-)

Elle, kciuki zaciśnięte! :-) W ciąży testy owulacyjne zabarwiają się mega pozytywnie.

Niestety pisałam w mega pośpiechu, może kiedyś będzie mi dane pogadać z Wami na spokojnie przy kawusi ;-)

Hej he. Dziewczynki

My odpoczywamy po grillu naf jeziorem :-)

Piranhu mnie juz mega skreca ;-) nie wiem czy doczytalas ale na piątek 9 majs chce umowic sie do innego gina Myslisz ze juz będzie ladnie widac? A pamietasz moze czu Ewelin robila badania hormonów itp?

Milego wyjaxdu i oby udalo Ci sie troszke odpoczac

zakręcona, będzie już na pewno bardzo dobrze widać płeć (już bez konieczności określania kąta nachylenia nuba ;-)), będę mocno trzymać kciuki :-) Na grupę zamkniętą wrzuciłam tabelę, poprawiajcie błędy jeśli znajdziecie. Mi się wydaje, że Ewelin nie sprawdzała hormonów ale jeśli się mylę to poprawcie mnie :-)

Zakreciu juz nie moge się doczekać tych wizyt Twoich :) Mam nadzieje ze mała się wreszcie pokaże :) Udanego odpoczynku

Wam kobietki tez miłego i udanego odpoczynku :) Ja dzis caly dzien taka zmęczona jakbym nie wiem co robiła, od południa mnie na spanie zbiera wiec dzis pewnie wczesniej przywitam sie z poduszką :)

przeczytałam już sporo wpisów z 2011 roku i doczytałam że Piranha odradzała feminelle vagi c bo może wybić calkowicie plemniczki. A ja w styczniu i kwietniu (bo w kalendarzu chińskim wtedy wychodziła mi dziewczynka) właśnie ją używałam tuż przed staraniami. dObrze że to doczytałam bo tak mogłabym się starać nie wiadomo ile. Kupie w takim razie ten Sylk. A tak w ogóle to w jakiej ilości się go stosuje? I czy tylko przed staraniami czy cały cykl?
edit: Już doczytałam że małą ilości aż do owulacji :)

zakrecona
przyznam szczerze że również jestem ciekawa czy Ci się udało i trzymam kciuki, bo każda z Was której się udało zaplanować płeć wg porad z tego forum to duża nadzieja dla nas starających się :-)

Ostatnia edycja:
Zakreciu
mnie juz tez skreca z powodu Twojej niewiedzy :-)
kciuki za mala zakrecie :-)

reklama
Piranju
dzieki za tabelke :-)

jak patrzymy na faze ksiezyca ?
Bo u mnie bylo tak

owu 24.3, -6 dni przed nowiu
ksiezyc w znaku zenskim

dzieki
:happy2:

Do góry