reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth nie smuć się, najważniejsze ze szybko zachodzisz, zawsze jest szansa ze będzie to córka[emoji5]Wcześniej nic nie robiłaś w kierunku zwiększenia prawdopodobieństwa, a teraz widzę że sporo chcesz zmienić, więc na pewno zwiększasz szanse na dziewczynkę. Jeśli tego nie zrobisz to później będziesz żałowała ze nie sprobowalas, a jak się nie uda to chociaż powiesz sobie ze zrobiłaś wszystko na córkę co mogłaś. Pomysł sobie co ja czuję jak wcale nie mogę zajsc, to jest dopiero dół i bezsilność taka[emoji20]

Biedronka mój 16latek to taki trochę inny jak chłopcy w jego wieku, chyba taki charakter. Jest bardzo wrażliwy i uczuciowy jak na chlopca[emoji4]Za to młodszy to przeciwienstwo[emoji6]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
BBAnna podobno od trzeciego dziecka w zwyz łatwiej hehe dam znać jak już urodzę. Bo nie powiem tez troszkę się boje bo mały to taki cycu mamusi i nie wiem co będzie jak urodzi się konkurencja. Dobrze ze duży pomocny
Monia doklanie. Ja po poronieniach już tez tak nie myślałam o płci bo jednak byłam w szoku ze ciąże wcześniejsze bez przejmowania najmniejszego i problemów a tu bum takie coś dwa razy. A nie moc zajść w ciąże albo właśnie utrzymać to naprawdę ciężka sytuacja. I płeć schodzi na drugi plan ale..... No powraca niestety! Ale to uczy czegoś- mnie nauczyło. I wiem jest mi troszku smutno albo bardzo cieszę się z tego mojego dzidziusia [emoji171][emoji170]
Kibicuje Ci Monia cały czas!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama ja Tobie bardzo kibicuję, ały czas wierzę, że będzie dziewczyna. Życzę tego Tobie z całego serca, bo zdążyłam tu poczytać jak się starałaś, ile wlożyłaś pracy i serca żeby dopomóc szczęściu. Trzymam kciuki i czekam na Twoje usg jakbym sama miała iść :)

U mnie za 5 dni już sie wyjaśni na 100%. Nie czuję nic specjalnego. Jak zawsze w II fazie cyklu wszystko.

Ale Leeleeth znów mi po głowie chodził myśl o jeny a jak naprawdę będę mogła mieć ta córkę? Naprawdę chyba nie wyobrażalne szczęście. Wiec warto spróbować. I te nasze kciuki dla Ciebie, dla Mnie od innych, odemnie dla staraczek itd są czymś mocnym wiec działaj [emoji166]

Strasznie źle sie z tym czuje, wolałabym na lajcie starać sie o dziecko, zwiększajac szanse na dziewczynkę. A to cholera tak mnie dłubie, już to chyba obsesja jest jakaś.

Leeleeth, w pełni Cię rozumiem. Tez marze o córce, staram się pamiętać przy planowaniu ze kolejny syn może się trafić. Ale nawet jeśli podejdę do tego tematu zdrowo rozsądkowo to i tak jeśli będzie kolejny syn to będę potrzebowała czasu aby poukładać to sobie w głowie.
Wczoraj byłam w sklepie i nie mogłam się oprzeć dziewczęcym ciuszkom-kupiłam pare sukieneczek dla córeczki mojej koleżanki.
Katirl, u mnie jest dokładnie ta sama sytuacja. Mąż ma kompana starego syna na mecze, męskie zabawy. Ja póki co mam 3-latka przytulasa który świata poza mama nie widzi. Ale wiem, ze niedługo dołączy do męża.
Jeśli chodzi o testowanie to BB_Anna robi test w piątek, ja prawdopodobnie w niedziele lub w poniedzialek.

BBAnna tak. W Maju zaszłam w ciąże lecieliśmy na wakacje akurat może to było przyczyna. Jak wylądowaliśmy już w domu to zaczęłam odrazu krwawic tj w 6tc później bardzo szybko dostałam okres a co się później okazało(to nie była @) ze jednak po dwóch tyg znów byłam w ciąży bliźniaczej która tez praktycznie odrazu straciłam. Także był to troszku szok dla mnie.
Sama nie wiem czy ta dieta i kombinacje nie przyczyniają się do tego. Bo wg teori im mniej kcal i ogólnie protein tłuszczy tym plemniki XY się nie utrzymają i No z jednej str nie powinien dostać się taki plemniczek do jajeczka ale z drugiej to mnie zastanawia czy jak się nie dostał akurat XY to czy właśnie nie utraciłam ciąży przez ta dietę itd.
Ale zrobiłam sobie cykl przerwy i oto jestem w czwartym miesiącu. I byle do przodu [emoji6]
Nawet po moich kombinacjach jesteśmy bardzo płodni.
Leeleeth musisz spokojnie sobie dać czas i poukładać to w głowie. Jak już sobie ułożysz plan to tez inaczej. Nie czytaj nic. Napisz jak już się zdecydujesz- doradzę [emoji6] wtedy tez inaczej wiem po sobie. Masz plan działania i działasz. Nie ma co za dużo czytać to jedno i to samo a niestety jeszcze pomiędzy jakieś sprzeczności. Dopasuj to do siebie żeby zmienić to co przy chłopcach miałaś itd

reklama
Dziewczyny, właśnie dzisiaj spytałam koleżanki która ma 2 synów i urodziła teraz córeczkę czy przed staraniami zmieniła dietę itp. Twierdzi ze nic a nic! Wręcz tak jak wcześniej jadła codziennie na śniadanie owsiankę z bananami, a to przecież chłopczykowe [emoji30]

Do góry