reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczynki. Co do imion, to dla dziewczynki podoba mi się Noemi i Matylda, ale to pierwsze nie podoba się P. (mnie podoba się bardziej, bo mniej popularne), więc musi być Matylda. Dla chłopca podoba mi się tylko i wyłącznie Szczęsny, ale P. się nie podoba. Więc wychodzi, że nie ma wyjścia i musi być dziewczynka. :-)

reklama
To zupełnie tak jak u mnie Antiope. Ja też mam tylko imię dla dziewczynki hihi.
A ja jeszcze trochę chcę odczekać (jeszcze chyba z godz) żeby wykorzystać mojego chłopa jako dawcę nasienia.

witam z rana i dziękuje za miłe przyjęcie!:tak:

co do imion to dla pierwszego maleństwa mieliśmy tylko męskie Kacper i się udało, a nie wiedzieliśmy jakiej płci będzie, miała być to niespodzianka, :happy: co do drugiego, to chcielibyśmy dziewczynke i na chwilę obecną mamy tylko dla dziewczynki Martynka, a na efekty poczekamy i zobaczymy :rofl2: bo wogóle to podobają nam się imiona proste, z którymi nie można za dużo wydziwiać w ich zmianie, zmniękczaniu, tak żeby Kacper zawsze był Kacprem a nie niewiadomo Kim( tak jest np. z moją kuzynką Bogusią, a wołają na nią Bogusia, Gusia, Guśka), dlatego wydaje mi się,że te proste imiona są najlepsze;

a co do Waszych testów to można się wiele nauczyć, ale i troszkę"zgłupieć" od nawału tej wiedzy, więc chyba jak przyjdzie już mój czas to będę się radziła na bieżąco, bo co do tych testów owul. to cały czas się zastanawiam, może nie od pierszego cyklu starań ale jak chociaż troszkę będzie chciało się pomóc dziewczynce to warto się w nie zaopatrzyć, choć sytuacja NiaNi pokazuje,że ......, a czy komuś te testy się sprawdziły i udało się faktycznie z nimi zaplanowac płeć???:-p

a za wszystkie testujące trzymam kciuki i mocno Wam kubicuję :-):-):-)

Dzieńdoberek,
własnie jestem po porannym teściku owu i..druga blada. CZyli skoro wczoraj były dwie mocne,no to KONIEC MIESJI :-) Wczoraj od rana dwie silne kreski,ale koło 16-17 najsilniejsze, wieczorem juz bladły, przytulanko poprzedniej nocy ok.1. (w sumie dobrze że nie "poprawiłam" wczoraj wieczorkiem. Dziś temperaturka 36,5. Czyli wzrostu nie ma,czyli jeszcze nie jest po OWU,powinna wzrosnąć jutro,najdalej pojutrze.
Czyli warunki spełnione. I zawiązuje supełek przez tydzień.Jarzębinko ja jestem na bierząco, jak coś to pytaj. No a co z tego wyniknie,to zobaczymy. Teraz następna w "planowaniu" dziewuszki jest Dorotka a ja grzecznie czekam 2 tygodnie na efekty. Czyli teraz zdjaję się na cud. CUD POCZĘCIA :))

Dorotko właśnie i jak??? Przytulanka były? Jak kreseczki
Miłego dzionka dziewczynki

Cześć Dziewczyny!!!
Wczoraj trochę buszowałam po internecie i szukałam, czegoś więcej na temat obliczania dni płodnych itd. Bo sobie tak myślę, że jeśli chodzi o to, to chyba robię coś źle. Nie mam cierpliwości do mierzenia temperatury i robienia testów owu.
Tam wystarczy wpisać dzień pierwszego dnia miesiączki i ile zazwyczaj ona trwa oraz długość cyklu, a resztę sam oblicza program. Nawet pokazuje osobne wykresy kiedy najlepszy czas jest na spłodzenia dziewczynki, a kiedy chłopca.
Jeśli tylko macie ochotę zajrzeć -podaje link.
Może spróbuje się tym pokierować - zobaczymy efekty.:-);-)

kalendarzyk

Eliczku,widziałam już kiedyś tą stronkę. Wiesz, na pewno jest to pomoc,ale sprawdza się jedynie gdy ma sie super regularne cykle. No ale jeśli się planuje w ogóle ciążę i tak jak Ty nie zna objawów, to na pewno możesz oszacować kiedy masz płodne dni.
Jednakże zauważ,że gdy się planuje idealnie płeć, to liczą się nawet godziny a w moim przypadku,przy nieregularnych cyklach to juz sie zmienia.Ale teraz sobie porównałam swoje obiawy z tym kalendarzem i się zgadza.Wygląda na to że owu będzie 2 dni wcześniej niż w poprzednim cyklu,ale to sprawdzę gdy tempka zacznie wzrastać.
Aaaa..tak sobie zrobiłam jeszcze ostatni teścik owu i kreseczka jaśnieje.No i śluzik rano był mocno płodny. To tak jak mówiłam,liczę na CUD poczęcia i czekam 2 tygodnie,a Wam mocno kibicuje abyśmy się spotkały na lipcówkach

ps.ladna pogoda dziś, spacerek z koleżaną i dziećmy naszymi super zrobił.Wieczorem mamy gości,to tylko teraz kawka i zabieram się za sprzątanko

Kasia, a jak owu przydzie w czasie, kiedy mezus w pracy jest?? ;-) Mnie sie wydaje, ze jak tescik bedzie pozytywny, choc troszke bledsza krecha, to trzeba dzialac ( na dziewczynke ) i ma sie na to 24h. Myle sie??

reklama
Kasia, a jak owu przydzie w czasie, kiedy mezus w pracy jest?? ;-) Mnie sie wydaje, ze jak tescik bedzie pozytywny, choc troszke bledsza krecha, to trzeba dzialac ( na dziewczynke ) i ma sie na to 24h. Myle sie??

Gwiazdeczko, masz rację,wszystko się zgadza (tylko juz po dwoch mocnych kreseczkach to juz na chlopca,albo ewentualnie jescze 4 godzinki),ale ja dwie mocne kreski-czyli pozytywny tescik mialam wczoraj (dzis tylko kontrolnie patrze co sie dzieje pozniej),a przytulanko przedwczoraj w nocy :) a rano pojawily sie dwie mocne kreski i tak caly dzionek a wieczorkiem zaczely blednąć (Zrobiłam az 4 tesciki wczoraj) wiec chyba idealnie na dziewczynke. Skoro wczoraj byly dwie kreseczki to lada moment powinna byc owu,albo juz po
A co tam u Ciebie? Rzadko do nas zaglądasz

Do góry