reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu szukam informacji jak zaplanować córeczkę, ale chyba to wszystko na nic, bo najważniejsze są geny... Mój mąż ma 2 braci i jego ojciec miał 2 braci... po 3 synów już drugie pokolenie, więc chyba jestem skazana na synów :( Słyszałam, że można zbadać nasienie pod tym kątem (czy w ogóle są szanse na dziewczynkę czy są głównie męskie plemniki). Wiecie co to za badanie?

Mamy podobne sytuacje, w męża rodzinie są sami faceci od wieków, dlatego wszyscy byli w szoku jak dowiedzieli się, że będę miała córkę, wszyscy twierdzili, że uwierzą jak urodzę. Urodziłam pierwszą dziewczynkę, a po mnie urodziły się 2 kolejne. Czyli jakimś cudem przeskoczyłam geny rodziny męża i zapoczątkowałam żeńską falę :) za to w mojej rodzinie jest przewaga kobiet i myślę że tu ciężko jest się przebić :) może kiedyś mi się uda hehe :)

reklama
@Elenaa - trzymam mocno kciuki, wiem co przechodzisz bo na początku mojej ciąży stwierdzono u mnie cytomegalię, oczywiście dodatkowo naczytałam się w internecie wszystko co złe na ten temat, przepłakałam tygodnie i cały ten stres był niepotrzebny, mam zdrową córkę.

@Dwa+Trzy - faktycznie dziwna sytuacja, szukaj w tym wszystkim plusów, czyli obkurcza się ! będzie dobrze :*

Dla wszystkich pragnących córeczki, pewnie nie ma 100% recepty, ale moja sprawdzona recepta, plus recepta moich koleżanek i słowo lekarza - któremu ufam. "Jeśli chcesz mieć córkę, współżyj jak najdalej od owulacji " :) z tej teorii, w moim otoczeniu rodzą się w tym roku same księżniczki :) oczywiście znajdzie się ktoś, kto powie, że ma córkę z owulacji, ale myślę, że to jest bardzo mały procent.
Dzięki za wsparcie. U nas było teraz 3 dni przed i raczej synek :-) mysle ze jak cos jest nam pisane to nie oszukamy przeznaczenia :-) mysle ze synek byl nam pisany po prostu. Ale cieszę się, nakupowalam pełno slodkich ciuszkow, oby tylko zdrowy byl i zdrowo donosić.
Zauważyłam ze mam dzieci plciowo i wiekiem niemalże co do miesiąca jak książeca para (chodzi o roznice wieku między dziećmi co oni). Więc jak będą mieć czwarte dziecko, to i ja wyjścia nie będę mieć :-)
Ale wiecie co dzwoni teściowa do mnie wczoraj i mowi ze jej sasiadka będzie mieć 4tego wnuka, nie ma wnuczki. I tesciowa: "no szkoda". Ja nie wiem co ona ma, ja wiem ze fajnie miec dzieci czy wnuki dwóch płci ale dziecko niezależnie od płci to najpiękniejszy dar jaki może spotkac rodziców i po co tak gadac ciągle.

Dzięki za wsparcie. U nas było teraz 3 dni przed i raczej synek :-) mysle ze jak cos jest nam pisane to nie oszukamy przeznaczenia :-) mysle ze synek byl nam pisany po prostu. Ale cieszę się, nakupowalam pełno slodkich ciuszkow, oby tylko zdrowy byl i zdrowo donosić.
Zauważyłam ze mam dzieci plciowo i wiekiem niemalże co do miesiąca jak książeca para (chodzi o roznice wieku między dziećmi co oni). Więc jak będą mieć czwarte dziecko, to i ja wyjścia nie będę mieć :-)
Ale wiecie co dzwoni teściowa do mnie wczoraj i mowi ze jej sasiadka będzie mieć 4tego wnuka, nie ma wnuczki. I tesciowa: "no szkoda". Ja nie wiem co ona ma, ja wiem ze fajnie miec dzieci czy wnuki dwóch płci ale dziecko niezależnie od płci to najpiękniejszy dar jaki może spotkac rodziców i po co tak gadac ciągle.

Dlatego napisałam, że nie ma 100% skuteczności, ale wydaje mi się, że prędzej spłodzę syna w owulację niż przed nią. Gadanie ludzi zawsze jest najgorsze, miałabyś teraz córkę, to znalazłby się ktoś to Ci powie, że musisz mieć 4 dziecko, żeby było do pary, czyli 2 synów i 2 córki. Według mnie i tak masz super sytuację, nic tylko się cieszyć. Ludzie zamiast się cieszyć szczęściem innych to, zawsze muszą 2 zdania za dużo powiedzieć.

Dlatego napisałam, że nie ma 100% skuteczności, ale wydaje mi się, że prędzej spłodzę syna w owulację niż przed nią. Gadanie ludzi zawsze jest najgorsze, miałabyś teraz córkę, to znalazłby się ktoś to Ci powie, że musisz mieć 4 dziecko, żeby było do pary, czyli 2 synów i 2 córki. Według mnie i tak masz super sytuację, nic tylko się cieszyć. Ludzie zamiast się cieszyć szczęściem innych to, zawsze muszą 2 zdania za dużo powiedzieć.
Niby tak, ale jakbym miala celowac w jakaś płeć to bym teraz nie wiedziała jak :p
Wiadomo pierwsze starania byly bez celowania, co 1-2 dni od 5 do 25 dc :p
Drugie były tez częste ale jednak z odstępem od owulacji 3.5 dnia i wyszla corka. Teraz starania zbliżone do poprzednich a wyszedl synek :p
Jeszcze nie próbowałam starań 1 strzal na caly cykl, bo jestem zdania ze trzeba w miarę często aby wygonic te stare i uszkodzone plemniki :p

Wiem ludziom nigdy się nie dogodzi, napewno będą komentarze ze musimy mieć jescze dziewczynke aby bylo 2:2 :-) :) ogólnie jak wiosna zrzuce kurtke zimowa i pokaze światu mój brzuch, co pewnie będzie wielkim zdziwieniem u mnie na osiedlu to będę im mówić ze blizniaki 😂 a co tam 🙃

Niby tak, ale jakbym miala celowac w jakaś płeć to bym teraz nie wiedziała jak :p
Wiadomo pierwsze starania byly bez celowania, co 1-2 dni od 5 do 25 dc :p
Drugie były tez częste ale jednak z odstępem od owulacji 3.5 dnia i wyszla corka. Teraz starania zbliżone do poprzednich a wyszedl synek :p
Jeszcze nie próbowałam starań 1 strzal na caly cykl, bo jestem zdania ze trzeba w miarę często aby wygonic te stare i uszkodzone plemniki :p

Wiem ludziom nigdy się nie dogodzi, napewno będą komentarze ze musimy mieć jescze dziewczynke aby bylo 2:2 :-) :) ogólnie jak wiosna zrzuce kurtke zimowa i pokaze światu mój brzuch, co pewnie będzie wielkim zdziwieniem u mnie na osiedlu to będę im mówić ze blizniaki [emoji23] a co tam [emoji854]

O ten jeden strzał to, chodzi mi o to, żeby był tylko jeden stosunek zakończony tam gdzie trzeba w samą owulacje, a reszta stosunków bez finiszu w środku [emoji23] fatalnie to brzmi, ale pisze prostym językiem, żeby było wiadomo o co chodzi [emoji23] wtedy jest „świeża” porcja plemników w sam szczyt.

@Elenaa - trzymam mocno kciuki, wiem co przechodzisz bo na początku mojej ciąży stwierdzono u mnie cytomegalię, oczywiście dodatkowo naczytałam się w internecie wszystko co złe na ten temat, przepłakałam tygodnie i cały ten stres był niepotrzebny, mam zdrową córkę.

@Dwa+Trzy - faktycznie dziwna sytuacja, szukaj w tym wszystkim plusów, czyli obkurcza się ! będzie dobrze :*

Dla wszystkich pragnących córeczki, pewnie nie ma 100% recepty, ale moja sprawdzona recepta, plus recepta moich koleżanek i słowo lekarza - któremu ufam. "Jeśli chcesz mieć córkę, współżyj jak najdalej od owulacji " :) z tej teorii, w moim otoczeniu rodzą się w tym roku same księżniczki :) oczywiście znajdzie się ktoś, kto powie, że ma córkę z owulacji, ale myślę, że to jest bardzo mały procent.
Czyli przejmując, że owulacje mam 14 dnia cyklu, to jak tylko skończy się @ to działać i zatrzymać się około 3/4 Dni przed ?

Czyli przejmując, że owulacje mam 14 dnia cyklu, to jak tylko skończy się @ to działać i zatrzymać się około 3/4 Dni przed ?

Kiedyś miałam fazę i pytałam kogo mogłam z którego dnia cyklu ma dziecko, dziewczynki zawsze były sprzed owulacji, chłopcy z dnia i dzień po owulacji. Nie twierdzę, że w każdym przypadku to, działa, ale myśle, że w większości się zgadza.

Kiedyś miałam fazę i pytałam kogo mogłam z którego dnia cyklu ma dziecko, dziewczynki zawsze były sprzed owulacji, chłopcy z dnia i dzień po owulacji. Nie twierdzę, że w każdym przypadku to, działa, ale myśle, że w większości się zgadza.
Mam 3kę dzieci i potwierdzam. Synowie są z owulacji a córka 4dni przed owulacją. Nie wierzyłam, że się uda z córką ale udało się. Od 16tc lekarz mówił, że córka a ja byłam sceptycznie nastawiona. Dopiero jak się urodziła to uwierzylam:)

reklama
Tak będziemy próbować :D tylko muszę wyczuć kiedy ta owulacja dokładnie :) a jeśli będą stosunki przed i zahaczę o owu , to jest szansa, że te męskie plemniki wygonią te damskie ? :D tak jakby tamte się nie liczyły ?

Do góry