reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No ja dlatego pytam na tym forum, bo widzę że niektórzy mają dużą wiedzę na ten temat, czy dzien przed owu to większa szansa na synka, czy córkę, czy 50/50? Moze ktoś miał podobnie.

reklama
Ja mam dwie córki. Nie planowaliśmy płci. Teraz marzę o synu. Czy jakieś wskazówki otrzymam???😀 w ubiegłym miesiącu dwa dni pod rząd test owu pozytywny i w te dni było duzo śluzu. Pytanko kiedy nastepuje owulacja? Wiadomo żeby na chłopaka wystrzelić się w owulacje tylko kiedy jest owu z testami?? Minus że cykle mam zawsze i od zawsze nie regularne. Kilkanascie lat temu brałam luteine i duphaston. Nie pomogły🙉🙈

Wow ile tu się dzieje, dawno nie zagladalam, a tu nowe staraczki, wątek odżył.

U mnie sprawdził sie odstep od owu, synowie z owu, a córka 3-4 dni przed .
Wiem że najlepiej byłoby poznać metodę, pamiętam jak czytałam ten wątek od początku i wylapywalam co dla mnie istotne, ale po stracie już nie liczyła sie płeć, z kuszenia losu wyszedł odstęp i jest córka.

Poki co nosi co jej założę , a nie ukrywam ze po dwóch synach uwielbiam kupować sukienki, czesac się lubi, bo ma ponad rok i włosy prawie do pasa, ale czy będzie tak zawsze, to nieważne ważne żeby była szczęśliwa i ważne że jest, bo jest moim spełniony marzeniem.

Ja marzę o córce, ale równie mocno marzyłabym o synu 🙂 Synka mam, więc byłoby fajnie ugrać parkę, bo więcej dzieci nie planujemy. Ale dostrzegam też mnóstwo plusów dwójki tej samej płci, więc nie mam jakiegoś parcia na tą dziewczynkę 😊

Myślę że z reguły chcemy mieć dziecko płci przeciwnej do tej której już mamy, chcemy poczuć jak to jest mieć syna/córkę dla odmiany.
Chociaż u mnie jeszcze doszło podwsiadome dążenie do relacji matka-corka z racji utraty mamy, z którą miałam wyjątkową więź. Do takich wniosków doszłysmy z moja psycholog.

Wow ile tu się dzieje, dawno nie zagladalam, a tu nowe staraczki, wątek odżył.

U mnie sprawdził sie odstep od owu, synowie z owu, a córka 3-4 dni przed .
Wiem że najlepiej byłoby poznać metodę, pamiętam jak czytałam ten wątek od początku i wylapywalam co dla mnie istotne, ale po stracie już nie liczyła sie płeć, z kuszenia losu wyszedł odstęp i jest córka.

Poki co nosi co jej założę , a nie ukrywam ze po dwóch synach uwielbiam kupować sukienki, czesac się lubi, bo ma ponad rok i włosy prawie do pasa, ale czy będzie tak zawsze, to nieważne ważne żeby była szczęśliwa i ważne że jest, bo jest moim spełniony marzeniem.
Też mam 2 synów i córkę 1.5 roku z tym, że moja ma 3włosy na krzyż i króciutkie. Każdy ją bierze za chłopca nawet jak jest cała na różowo:) nie mogę się doczekać kiedy będę czesać kitki.

Też mam 2 synów i córkę 1.5 roku z tym, że moja ma 3włosy na krzyż i króciutkie. Każdy ją bierze za chłopca nawet jak jest cała na różowo:) nie mogę się doczekać kiedy będę czesać kitki.
To mój najmłodszy synek 3 latka ma i. Po. kilka razy dziennie brany za dziewczynkę. Ma dluzdze włoski i śliczna buzię

Miałaby któraś chwilę żeby wyjaśnić na czym polega metoda bdm słabo stoję z angielskim a niczego nie mogę znalesc po polsku z góry dziękuję ❤️

reklama
A ja przy stosowaniu supli, przez nas oboje ,zakwaszanie silne przy i tak niskim ph .. tylko bez odstepu duzego, czyli ok 20 godzinnym tym razem, bo nie wychodzilo wogol, spodziewamy się 3 synka:-) :) ;) właśnie jestem po polowkowych
20200216_013607.jpg
20200216_012742.jpg

Do góry