reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie kobietki!
Kurcze, chyba jestem pierwsza :)

Betti-dobrze, ze juz jestes, choc wiadomo szkoda, ze urlop tak szybko minal:(

Kiki-wlasnie przypomnialam sobie bardzo dobry sposob na przyspieszenie porodu...ale nie mily. Jeden to zrobienie lewatywy, a drugi to wypicie(chyba) oleju rycynowego...W akcie desperacji zawsze mozesz sprobowac:)

Milej niedzieli zycze wszystkim babeczkom :)

reklama
witm i ja sie wniedzielne przedpoludnie,,

betti super ze juz jestes tak sie ciesze ze urlop sie udal...co dobre to sie szybko konczy a szkoda co nie..

royanna juz tak mysle o tym olejku napije sie dzisiaj wieczorkiem..a ile mam sie napic dwie lyzeczki..jeszcze nie robilam takich experymentow..

a na krzyz to umieralam cala noc..przy tej ciazy strasznie boli mnie krzyz przy 3 poprzednich ciazach nie znam tego a tym razem jest zupelnie inaczej..pozdrawiam was dziewczyny i zycze milej niedzieli..

Witajcie niedzielnie:biggrin2:
My już po mszy i nawet w szpitalu bylismy:tak:Moja teściowa ma akurat dyżur i poszłam by lekarz zobaczył tą moją górkę nad pępkiem (jajo takie mam od roku albo i dłużej jak się naprężę i pochylę do tyłu:tak:). Zbadał mnie i powiedział, że to mięśnie po prostu sa dalej od siebie i dlatego mi się to zrobiło. Mówil, że można to usunąc po rozwiazaniu by estetycznie wygladało ale jak nie przeszkadza i nie widac tego jak chodzę to może byc:tak: Ja już oczywiscie myślałam, że to przepuklina jakaś:baffled::biggrin2:

(...)
royanna juz tak mysle o tym olejku napije sie dzisiaj wieczorkiem..a ile mam sie napic dwie lyzeczki..jeszcze nie robilam takich experymentow..

a na krzyz to umieralam cala noc..przy tej ciazy strasznie boli mnie krzyz przy 3 poprzednich ciazach nie znam tego a tym razem jest zupelnie inaczej..pozdrawiam was dziewczyny i zycze milej niedzieli..

nie wiem ile tego olejku, czytalam na BB o symptomach zblizajacego porodu i tam jedna pila i na drugi dzien urodzila w bardzo szybkim temepie(sierpniowka 09). Zaraz zajrze i zobacze czy podala ilosc.

My niedzielke(2.5godzinki) znowu spedzilismy w sklepach bo chcielismy malemu kupic prezent urodzinowy, a w koncu okazalo sie ze nie ma tego co chcemy, albo jest tylko cena taka ze :szok:, wiec na koniec po powrocie do domku zamowilam przez internet.

Zestaw majsterkowicza(chodzilo glownie o wiertarke-marzenie Maciejka:-D):
WIERTARKA,NARZĘDZIA -ZEST.BOB BUDOWNICZY! (712293880) - Aukcje internetowe Allegro
i kase sklepowa(lubi sie bawic w pania sprzedajaca:-)):
KASA sklepowa - supermarket - LCD, kalkulator -HIT (718906650) - Aukcje internetowe Allegro

a po namysle doszlam do wnisku, zeby nie oszalal ze szczescia, to zestaw dostanie na urodziny, a kase tydzien pozniej-po pierwszym tygodniu chodzenia do przedszkola-w nagrode:tak:. Chyba dobrze kombinuje, co?
dobrze, ze obiadek mialam uszykowany juz o godz 10tej, to pozniej nie spieszylam sie. Po powrocie i obiadku znowu mnie sen zmogl i znowu spalam 2 godzinki(korzystam jak jest moj M w domku). Teraz mam zamiar robic fasolke po bretonsku-pierwszy raz w zyciu :szok:i mam nadzieje, ze mi wyjdzie...Fasolka moczy sie juz 8 godzin to chyba wystarczy...
A moi chlopacy znowu na rowerku :)

Kiki, co do olejku znalazlam informacje, ze to byla jakas mala flaszeczka bo do koktailu poleconego przez inna dziewczyne nie starczylo. Tamten przepis: 1/4 szklanka oleju+sok pomaranczowy. Dziewczyny pisaly, ze po wypiciu, po jakims czasie totalnie je przeczyscilo az myslaly, ze skretu kiszek dostana, pozniej bylo im goraco, pocily sie, glowy zaczely bolec i krzyze, ale najwazniejsze, ze w ciagu doby urodzily :)
Hmm, ciekawy sposob, co? Acha, ktoras pisala, ze w smaku lepsze od glukozy :)

A ja spadam do kuchni, zajrze za chwilke :)

royanna to ja dzisiaj wieczorkiem sie napije no i zobaczymy ale nie napije sie za duzo,,dzisiaj troche jutro troszke wiecej...dobrze wymyslilas z tymi prezentami jeden na urodzinki a drugi w nagrode bedzie synus szczesliwy.

Teraz mam zamiar robic fasolke po bretonsku-pierwszy raz w zyciu :szok:i mam nadzieje, ze mi wyjdzie...Fasolka moczy sie juz 8 godzin to chyba wystarczy...
A moi chlopacy znowu na rowerku :)
Zestaw majsterkowicza super:tak::-)Nawet mojemu M pokazałam i powiedzial, że jak będzie mial synka to tez mu będzie kupowal takie rzeczy, żeby maly się uczyl od małego i mógł tacie w domowych remontach pomagac:-D

A fasolka..8 godzin..:szok: nie rozmiękla za bardzo?;-)Mój M nie moczy az tyle czasu tylko z godzinke a potem ciut dłużej gotuje:tak::-)Powiedz jak tam wyszła:tak:

(...)A fasolka..8 godzin..:szok: nie rozmiękla za bardzo?;-)Mój M nie moczy az tyle czasu tylko z godzinke a potem ciut dłużej gotuje:tak::-)Powiedz jak tam wyszła:tak:

Gotowanie i konsumpcja fasolki zakonczona pomyslnie:-)
Fasolka nie rozmiekkla, byla gotowana jeszcze ponad 2 godzinki i jest akurat:tak:. Ale to duza fasolka Jas. Ugotowalam olbrzymi gar:szok:(1kg fasoli+boczek+kielbasa+inne dodatki w tym 2 sloiczki koncentratu), moj M wziebowziety:-D. Ja rowniez caly talerz pochlonelam i teraz mam tylko nadzieje, ze nie zostane za to pokarana bolem brzucha i kolka:sorry2:, a w sypialni zanosi sie na wielkie "wiatry":zawstydzona/y:, hahaha, takie uroki fasolki:-p

Kiki-mam nadzieje, ze Ci nie zaszkodzi ta mikstura...A jak zaczniesz rodzic to i tak do konca nie bedzemy wiedzec, czy dzieki niej, czy dlatego, ze juz czas:tak::-D:-D:-D

reklama
Royanna ja mocze fasolke cala noc i jest superowa:-).. im dluzej moczysz tym mniej gotujesz;-)
Kiki.. ja sobie przyspieszylam porod...bylam juz po terminie.. troche glupi sposob..ale zadzialal.. poskakalam po schodach:zawstydzona/y:..potem mama mnie opierniczyla za to.. wiec poszlam na góre i skakałam w miejscu :zawstydzona/y:..ale zadzialalo.. zaczelam ok 23 skskac.. a o 14.30 mialam Kacperka przy sobie :-pTrzymam kciuki za Ciebie !!!!!:)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI I KOLOROWYCH SNOW :))))

Do góry