reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

itam was dziewczyny i pozdrawiam was wszystkie..

pyszczku czuje sie dobrze i dalej nic..a ty odpoczywaj a jak cie nie przejdzie to mykaj do lekarza moze zjadlas cos niedobrego?

royanna to ladnie powiedziala twoja kumpela tez mi sie bardzo podoba ja krolowa 3 synow a teraz dojdzie ksiezniczka..

gioeska a jak u ciebie brzusie..dobrze sie czujesz?

patrysia ciesze sie ze wszystko dobrze u ciebie i syneczka..

reklama
itam was dziewczyny i pozdrawiam was wszystkie..

pyszczku czuje sie dobrze i dalej nic..a ty odpoczywaj a jak cie nie przejdzie to mykaj do lekarza moze zjadlas cos niedobrego?

royanna to ladnie powiedziala twoja kumpela tez mi sie bardzo podoba ja krolowa 3 synow a teraz dojdzie ksiezniczka..

gioeska a jak u ciebie brzusie..dobrze sie czujesz?

patrysia ciesze sie ze wszystko dobrze u ciebie i syneczka..

Witaj Kiki jaksie dalej nic nie ruszy to kiedy zaczna wywolywac porod??I rodzisz naturalnie czy moze cc??co do mnie to brzusio ma 94-95cm i sie mocno rusza wierci hehe:-)czuje sie w miare ok chodz jak jest skwar jest meczarnia dla mnie...tez pare dni mnie brzusio bolal ale juz przeszlo.

Pyszczku mam nadzieje ze poprawi ci sie:-)

Pati wlasnie widze ze maniaczka quinny jestes...a Twoj synek juz nie jezdzi w buzzie ze chcesz go sprzedac??czy masz inny wozek tez??

Witam dziewczynki.

U mnie też narazie jeszcze nic........................
Tzn miałam w nocy z soboty na niedzielę "akcja poród" tzn regularne skurcze od 3 w nocy do 8 rano jakos tak co 5 - 7 minut więc myslałam praktycznie że to już ale jak wstałam z łóżka to skurcze ustały. Został mi tylko taki ból jak na okres i wydawało mi się że słabo czuję ruchy więc pojechaliśmy do szpitala z M. Zrobili mi ktg i zapis tętna dziecka ok skurczy nic nie wykazało.Więc kazali przyjechać w środę na nastepne ktg. Ale powiem wam że jakoś tak dziwnie się czuję jestem taka słaba, ospała i jakoś mnie tak mdli dziś..............No nic zobzczymy co będzie trzeba czekać
Pozdrawiam was wszystkie

gioeska moge przenosic 10 dni a potem na wywolanie boli..jestem ciekawa jak to wszystko sie zakonczy,,czy derya sama sie urodzi czy wywolaja bole czy zrobia cesarke..

okruszynko ciekawa ktora pierwsza urodzi ja czy ty mi juz tak ciezko..czekam czekam i nic..

pyszczek jak samopoczucie?

(...)
Pyszczku i Royanko czy Wam lekarze na wizycie cos mowili abyscie liczyly ruchy dziecka czy nie??
Nic na ten temat nie uslyszalam od doktor:-( ale sama gdzies czytalam, ze to podobno wazne...ale w sumie w pierwszej ciazy tez nie liczylam.

Witam dziewczynki.

U mnie też narazie jeszcze nic........................
Tzn miałam w nocy z soboty na niedzielę "akcja poród" tzn regularne skurcze od 3 w nocy do 8 rano jakos tak co 5 - 7 minut więc myslałam praktycznie że to już ale jak wstałam z łóżka to skurcze ustały. Został mi tylko taki ból jak na okres i wydawało mi się że słabo czuję ruchy więc pojechaliśmy do szpitala z M. Zrobili mi ktg i zapis tętna dziecka ok skurczy nic nie wykazało.Więc kazali przyjechać w środę na nastepne ktg. Ale powiem wam że jakoś tak dziwnie się czuję jestem taka słaba, ospała i jakoś mnie tak mdli dziś..............No nic zobzczymy co będzie trzeba czekać
Pozdrawiam was wszystkie
Ja mysle, ze na Ciebie juz czas:tak:. To oznaka, ze lada moment.

gioeska moge przenosic 10 dni a potem na wywolanie boli..jestem ciekawa jak to wszystko sie zakonczy,,czy derya sama sie urodzi czy wywolaja bole czy zrobia cesarke..

okruszynko ciekawa ktora pierwsza urodzi ja czy ty mi juz tak ciezko..czekam czekam i nic..

pyszczek jak samopoczucie?
Kiki, poskacz troche:tak:. Ale coreczka bierze Ciebie na wytrzymalosc:szok:

A ja juz po 3 godzinnym pobycie na placu zabaw. Ale u nas skwar straszyn, ze slonko znowu mnie przyromienilo. Teraz synek spi, ja mam zamiar zabrac sie za prasowanie tylko nie bardzo mi sie chce. No i cos wlasnie brzuchol zaczal mnie bolec jak na miesiaczke:-(

pati a ilu dniowe masz cykle.
kurcze a ja mam 11dc.i nie wiem czy mam próbować wieczorem
czy już nie.bo przez te zgrzyty bylo tylko raz ale to 7dc.więc nic z tego.
jakoś ciągle otym myśle i mam boja.
Royanna-odpoczywaj,pewnie się wysiliłaś.
Okruszynko ja też obstawiam,że to lada chwila.

reklama
Gosiu pewnie trzeba się przyzwyczaić do tego prowadzenia urban ridera :tak: podoba mi się i już, nic nie poradzę, tak jak Tobie buzz :-D a u kogo prowadziłaś w niedzielę ten wózek? I czy właścicielka wózka sobie go chwaliła? :)
Mnie nic nie mówił ginek żeby liczyć ruchy dziecka. Mówił tylko że mogą pojawiać się pojedyńcze skurcze, bo macica musi zacząć ćwiczyć do porodu.. Ja tam na razie żadnych skurczy nie mam, ale mówił że jakby były więcej niż 4 razy na godzinę to szybko do szpitala trzeba jechać :confused:
a chce balsam bo jakoś mi się wydaje że po oliwce dzidzia taka "tłusta" jest :sorry2: i Dziewczyny pisały że ubranka się brudzą, a wcześniej Anufifi polecała też balsam...zresztą poczytałam trochę w necie i niektórzy lekarze nawet bardziej zalecają balsamy bo one nie zatykają tak porów jak oliwka.. sama nie wiem, jesli nie znajdę nic ciekawego to będę używała oliwki ale wolałabym jednak coś co równie dobrze nawilża ale szybko się wchłania...

Kiki nie wiem właśnie, ale podejrzewam że wczoraj za dużo chodziłam i biegałam na to moje 3 piętro i z powrotem bo musiałam kilka rzeczy załatwić, może dlatego...:baffled: trochę mi lepiej ale doszedł ból głowy, już drugą tabletkę wzięlam i zaraz znowu idę leżeć, jak mi się tak dzień zacznie złym samopoczuciem, to potem już cały stracony :baffled:

Patrysiu bardzo ładny napis gliterowy :)

Do góry