reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no i gdzie się budujecie ? moze macie jakieś fajne działki na oku ;-) my z męzem jak wszystko sie uspokoi tez chcemy się budować lub moze kupić coś gotowego ładnego małego :-)

budujemy się Mysłowicach, a właściwie developer buduje, ale sajgon straszny :baffled:
Już dwa lata się ciągnie, ale też trochę z naszej winy, bo strasznie mieszaliśmy na początku :-)
Ja to nawet specjalnie na studia podyplomowe poszłam z architektury wnętrz :-)
Generalnie kierowaliśmy się tym, żeby był dobry dojazd i autobusy zarównoi z Katowic jak i z Tychów, no i żeby było trochę ludzi, żeby dzieci miały się z kim bawić :-)

A co do działęk to jest tam jeszcze kilka szeregowców wolnych :-)

reklama

a jak wspominasz poród w Ligocie ?

co do porodu to trochę już wody upłynęło od tego czasu - 13 lat :-) więc pewnie wiele się zmieniło.
Opisałam wcześniej historię jak tam trafiłam z rozwarciem na 10 :-). Generalnie było ok. Pokój 4-osobowy, fajne siostry i lekarze. Tylko studentów troszkę :-). Zośkę rodziłam w Tychach i choć miałam pokój 2-osobowy, to niesmak pozostał mi po pierwsze po siostrach, które w ogóle nie przychodziły oglądnąć jak sobie radzimy, czy dziecko dobrze przystawiamy do piersi, czy nie mamy zastojów itp. Przecież to że ktoś już raz rodzić wcale nie oznacza że przy następnym dziecku nie będzie miał kłopotów. To w Ligocie bardzo tego wtedy pilnowali. No i lekarz prowadzący moją ciążę też mnie rozczarował, bo spodziewałam się że przynajmniej od czasu do czasu zajrzy sam z siebie co u mnie, a on unikał wzroku jakby się bał że go o coś posądzą.
Ja na szczęście nie miałam żadnych powikłań, wiec ogólnie pozytywnie pamietam i pierwszy i drugi raz :-)

Witajcie Dziewczynki :-)

Ja dzisiaj z rana na sekundę, nie zdążyłam wszystkiego poczytać co napisałyście, ale Bershka i aishabg dzięki piękne za rady :tak:
Czekam na wieści co u naszej Kiki.

Royanna a tak obkupiliśmy się, całe 3 koszyki w Ikei mebli i wyposażenia domku, zakupy naprawdę udane :-) Wróciliśmy około 22 do domu. A teraz juz na nogach, zaraz lecimy na nowe mieszkanko, M będzie malował (odświeżał) przedpokój i kuchnię, a ja jeden pokój sprzątać i układać w szafie rzeczy. I jeszcze jedne meble odebrac musimy także zajęć co nie miara.

Miłego dnia Dziewuszki, dzisiaj mnie pewnie nie będzie na BB, chyba że wieczorem.

Buziaki!

przyszla @ no i dobrze szybciej nastepne starankadzis zaczynamy nowy cykl czyli przytulam sie ostatni raz 12 dnia cyklu w nocy lub 13 dnia ctklu wczesnie rano zobaczymy co z tego wyjdzie za ok miesiac buziaki dziewczynki i powodzenia

WITAM:-)
Wiecie co hehe normalnie mi się śmiać chce z siebie:-Dja myślałam że dzisiaj jest czwartek a wczoraj byłam przekonana że środa i tak czekam na swój film i niebyło a dzisiaj M mówi że sobota a ja nie że czwartek hehe aż sama spojżałam na komórke że sobota jaja co:-p:-D
PYSZCZKU to super że tak zakupy udane:-)
BERSHKA duże kciuki za Kubusia:tak:
KIKI pewnie już tulisz córcie jakby cod aj nam znac;-):-)
PATI tak jak piszesz @ jest czyli staranka tuż tuż:-)
ROYANNA jak synuś:sorry2:
AGNIESIAK a gdzie ty mi się podziewasz:sorry2:

Aishabg no faktycznie :-D my jesteśmy rodowitymi pszczyniakami, znaczy bardziej ja bo M z Bierunia a w Tychach mieszkamy od roku bo też mamy mieszkanie developerskie i czekaliśmy również na oddanie 2 lata :-);-) a Chińczyk bezwzględnie :-):-):-):-)
Mysłowice też chodzą nam po głowie jak i również Imielin, Katowice Podlesie no i okolice Tychów lub ich dzielnice np. Czułów :dry::cool2:
Póki co musimy być wszyscy w komplecie, zeby myśleć o innych przyjemnych rzeczach ;-)

Pati no to trzymamy kciuki za kolejny cykl

Pyszczku nie ma za co, jak mogę pomóc to jak najbardziej

ale brzydka pogoda :angry::wściekła/y:

WITAM:-)
Wiecie co hehe normalnie mi się śmiać chce z siebie:-Dja myślałam że dzisiaj jest czwartek a wczoraj byłam przekonana że środa i tak czekam na swój film i niebyło a dzisiaj M mówi że sobota a ja nie że czwartek hehe aż sama spojżałam na komórke że sobota jaja co:-p:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to ja Ci mówię oficjalnie-dzisiaj sobota :-)

reklama
Do góry