reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula wiem i życzę ci fasoleczki mocno mocno!:happy: jeszcze pare dni i bedziemy wiedziały na czym stoimy. Ale pamiętaj że nawet jak sie nie uda to dalej działania trwają, wspieramy się tu i bedzie oki ;-) do świąt grudniowych to na pewno się uda! wierze w to

do świąt to na bank musi się udać :tak:;-) będzie co ma być :tak:

Maleńka a może opowiesz nam też coś o sobie? :-) Jak masz na imię, ile masz lat, skąd jestes? jeśli to nie tajemnica :-p jak tu trafiłas? :tak:

reklama
Hmm wiecie co zastanawia mnie co chwile ten szew :eek:bo znalazłam takie coś w internecie :
"Niewydolność cieśniowo-szyjkowa (NCS), definiowana jako niebolesne rozwieranie szyjki macicy prowadzące do przedwczesnego pęknięcia błon płodowych i utraty ciąży między 12. a 24. tygodniem ciąży, jest jedną z przyczyn nawracających poronień w II trymestrze ciąży oraz porodów przedwczesnych. W diagnozowaniu NCS oprócz badania ginekologicznego pomocne są zebranie wywiadu dotyczącego wcześniejszych niepowodzeń ciąży oraz pomiar długości szyjki macicy w przezpochwowym badaniu USG. Tradycyjną metodę leczenia u kobiet z grupy ryzyka stanowi założenie szwu okrężnego na szyjkę macicy. Zasady kwalifikacji do tej operacji oraz jej skuteczność nadal pozostają kwestią dyskusyjną"

Hmm i teraz mnie zastanawia czemu mi gin powiedział że jest za późno na szew:eek:bo jak tak czytam i czytam to nawet maja kobitki w 34 tc zakładany i nawet w 36tc co wiem że nie ma nic do tego że ja jestem w 29 tc może rozwarcie nie takie bo sama nie wiem to słowo od gina "za póxno"przeciez jak jest coś nie tak to właśnie powinno założyć się ten szew czy pessar aby właśnie nie urodzć przedwcześnie:confused2:chyba za duzo myśle:sorry:

Maleńka no własnie napisz coś o sobie:tak:
Paula na bank sie uda!!!!:tak:
Patrysia oj ty czytasz i nie potrzebnie sie stresujesz:) Ja myślę że gin może poprostu nie chciał cię niepotrzebnie tam zszywać bo może jeszcze nie jest AŻ tak aby to robić, widocznie miał ku temu powody skoro powiedział Ci tak a nie inaczej.. nie wiem... ale jeżeli nei jesteś pewna jego decyzji to idz do niego i porozmawiajcie:) bedziesz spokojniejsza. Buzka

Patrysiu ja się na tym nie znam ale uważam że powinnaś zaufac ginowi on napewno nie chce abyś za wczesnie urodziła i jesli byłaby taka możliwość lub konieczność to założyłby ci szew czy passer :tak: narazie masz brać leki i leżeć :tak: widocznie to wystarczy narazie :tak: Będzie dobrze, nie zamartwiaj sie na zapas! :tak:

aaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: mam mnóstwo do zrobienia a co chwile tu zaglądam :)
Jasne że opowiem:)
Mam 25lat. prawie 3,5 roku temu wyszłam za mąż za cudownego faceta :)
Mieszkamy w Poznaniu. Prowadzimy swoją firmę. W grudniu (lub styczniu) będziemy się przeprowadzać. Ostatnio chodzi za nami myśl żeby postarać się o maluszka:) Marzymy o córce i synku :) (ustaliliśmy że fajnie jak by pierwsza była córeczka). Słyszeliśmy o planowaniu płci, szukaliśmy w necie i tak tu trafiłam :)

co jeszcze powinnam powiedzieć ?? :tak::tak::tak::tak::tak:

co

malenka09- to fajnie ze nie masz jeszcze dzieciaczkow a juz wiesz o planowaniu!!!!!
ja o planowaniu dowiedzialam sie po pierwszym synku....no ale u nas sie nie sprawdzilo....albo byc moze ja źle obserwowalam swoj organizm...
Nie ma to zreszta teraz znaczenia bo kocham moich syneczkow najbardziej na swiecie...ale mysle ze probowac warto bo jednak niektorym parom skutecznie udaje sie zaplanowac plec.....
Zycze Ci powodzenia!!!!!!

reklama
aaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: mam mnóstwo do zrobienia a co chwile tu zaglądam :)
Jasne że opowiem:)
Mam 25lat. prawie 3,5 roku temu wyszłam za mąż za cudownego faceta :)
Mieszkamy w Poznaniu. Prowadzimy swoją firmę. W grudniu (lub styczniu) będziemy się przeprowadzać. Ostatnio chodzi za nami myśl żeby postarać się o maluszka:) Marzymy o córce i synku :) (ustaliliśmy że fajnie jak by pierwsza była córeczka). Słyszeliśmy o planowaniu płci, szukaliśmy w necie i tak tu trafiłam :)

co jeszcze powinnam powiedzieć ?? :tak::tak::tak::tak::tak:co
Miło nam Cię poznac Maleńka :tak::-):-) chyba wysarczy chyba że sama chcesz coś dodać :tak: hehe...uprzedzałyśmy że to forum wciąga :-D:-D:-D uważaj żeby Cię mąż z firmy nie wydziedziczył ;-):-p

Ostatnia edycja:
Do góry