reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko nie biorę Duphastonu, biorę luteinę dopochwowo 2 x dziennie, ale ona tez składa się własnie z progesteronu, a wiadomo że z moczem się dostanie bo nie ma szans, czyli narazie nie będę robić testu, a nie moge narazie ostawić luteiny ze względu na krwiaka

wstaw zdjęcie jak znajdziesz chwile

reklama
Hej hej!
Beatko no to zdrowiej biedaku. Pij herbatkę malinową z imbirem i miodem i dużo odpoczywaj.
Czarodziejko u nas na szczęście tej nocy była cisza, współczuję w takim razie.Powiedz mi a Ty jak brałaś duphaston to mogłaś współżyć normalnie?
Monico widzisz ja biorę dupka więc mi też nie wyszedłby ten test.

dziewczynki przepraszam was ale grypa mnie dopadla
prawie 40 st goraczki
bol gardla i slabo mi
leze od wczoraj

Ojej...współczuję...kuruj się szybciutko!!

Jagienka piekny kosz
a masz do niego stojak
i dobra cena

Niestety nie,spróbuję też wylicytować bo ten sam sprzedający ma wystawiony na aukcji :tak:a jak nie to kupię normalnie,koszt nowego to ok.100zł,i tak wyniesie mnie dużo mniej niż nowy jak bym kupiła komplet na innej aukcji bez licytacji ;-)

A ja się dzisiaj podłamałam troszkę :-( miałam usg,mój lekarz chyba miał zły dzień bo się wogule nie odzywał...na koniec zapytałam go ile mała orietacyjnie waży a on mi na to że ok.1600gram i po chwili dodał że jest dwa tygodnie mniejsza niż na to wskazują tygodnie ciąży :sad: ale żebym się nie martwiła bo rozwija się prawidłowo... a jak mam się nie martwić jak byłam dwa tygodnie temu prywatnie i wtedy było 1674g...spadła z wagi? Nic nie przybrała? Czy źle pomierzył? Powinna teraz mieć minmum 1900...strasznie się martwię,nie wiem co robić :hmm: tym bardziej że nfz nie przewiduje więcej usg,lekarzowi nic o prywatnym usg nie mówiłam bo odebrałby to jako podważanie kompetencji :dry:
Chciałam umówić się do tamtej lekarki która robiła mi to 3D ale do 25 jest na urlopie...i weź tu się człowieku nie martw...

Jakby tego było mało okazało się że zrobił mi się polip w gardle :wściekła/y: jako że jestem w ciąży-jakiekolwiek działania są niewskazane i mogę wspomóc się "cudownymi" naparami z domowej apteczki albo siemieniem lnianym w formie kisielku a jeśli do tygodnia dolegliwości chociaż nie zelżeją-wybrać się na wymaz z gadła i nosa... :no:

Jest mi z tego wszystkiego słabo,mdli mnie i boli mnie głowa...:frown:

Przepraszam że tak głównie o sobie...muszę się położyć...

Ostatnia edycja:
Jagienka a poprzednie USG było własnie prywatne? bo jesli tak to nic się nie martw bo różnica między aparatami może być spora. Może i źle pomierzył.
Z tym polipem to kiepsko Ci sie przytrafiło. Musisz sie pomęczyć bidulko z nim

Jagienka a poprzednie USG było własnie prywatne? bo jesli tak to nic się nie martw bo różnica między aparatami może być spora. Może i źle pomierzył.
Z tym polipem to kiepsko Ci sie przytrafiło. Musisz sie pomęczyć bidulko z nim

Tak,prywatne...trochę pobuszowałam po BB i znalazłam dziewczynę której córeczka w 32tc ważyła 1400g i w następnych tygodniach nadrobiła...mam nadzieję że moja też przybierze...jednak cały czas będę się bardzo martwić...że też zawsze coś,ledwo jedno się wyjaśni-natychmiast następne się przyplącze i jak na złość wszyscy lekarze do których mam zaufanie powyjeżdżali na urlopy :-(
Nie będę smęcić...

Beatko zrobie test w 12 tyg, bedzie pewniejszy

Jagienko nie bierz pod uwage tego badania USG, wiadomo prywatne dokladniejsze, a nie ma szans zeby mala schudła, czerpie z Ciebie, najpierw ona potem Ty.
A co do polipa - oj masz pecha w tej ciąży...

Jagienka to niemozliwe zeby mala nie przybierala
cos musiala ta aparatura zle pomierzyc
ja tez jestem nerwowa
i napewno poszlabym na usg prywatnie
nawet do innego lekarza jesli twoj jest na urlopie

a co do tego polipa to boli cie on?
czujesz go?

monico a juz w 12 tc nie bedziesz brac lutki?

a ja juz lepiej sie czuje
ale gardlo nawala
i Oscar mnie dzis wykancza nerwowo
nie wiem czy to taki wiek buntowniczy?
nie bylo spagetti to bardzo chcieli
zrobilam
juz nie chca
chca platki
oszaleje :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka to niemozliwe zeby mala nie przybierala
cos musiala ta aparatura zle pomierzyc
ja tez jestem nerwowa
i napewno poszlabym na usg prywatnie
nawet do innego lekarza jesli twoj jest na urlopie

Mam taki zamiar,obdzwoniłam dzisiaj wiele miejsc,jak na razie zapisałam sie na usg 23 lipca ale od poniedziałku poszukam jakiegoś bliższego terminu,wolałabym iść do tej samej lekarki która robiła mi 2 tyg.temu,na jej sprzęcie będzie najbardziej widać ile mała przybrała...ale ona wraca dopiero 26 do pracy i ale do 1 sierpnia nie ma już wolnych miejsc :-( a ja nie wytrzymam tyle czasu :no:
Jak na razie trochę się boję,mam nadzieję że wszytsko okaże się w porządku...

a co do tego polipa to boli cie on?
czujesz go?

Niestety czuję a boli tak falowo,czasem bardziej,innym razem zapominam że jest...na krótko :baffled:

Do góry