reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czarodziejka a Ty juz spac nie moglas?? Moje dziecko mnie o 7.20 od 2 dni budzi i nie widze na oczy, dobrze ze wystarczy bajke wlaczyc i moge jeszcze pospac sobie..

ollena- ja jak spie do 7 to juz jestem wyspana i szczesliwa
yahoo.gif
....w zime maks mi wstawal po 4 czasem o 5 i wtedy to ja na oczy nie widzialam
krejzi.gif
...na szczescie im jest starszy tym sen mu sie wydłuza...narzekac nie moge bo spi od 20, 20:30 do 8:"))))))

poza tym lubie wstac jak dzieci jeszcze spią i sobie w spokoju kawkę wypic:))))
kawa.gif

Ostatnia edycja:
Czarodziejka ja tez lubie wstawac przed dzieciami
w spokoju sobie usiasc
bo jak oni sa na naogach to mlyn non stop cos chca

u mnie maly jeszcze spi bo to suselek jest
starszy juz od dawna nie spi i bajki oglada
a ja ide robic mu jajecznice z cebulka bo sobie zazyczyl :tak:

No to podziwiam Was ranne ptaszki. Maksia czarodziejki tez podziwiam, moj Patryk w zimie to spi nawet do 9, bo jest dluuugo ciemno. Zreszta on ma tak, ze jak jestesmy rano sami we dwoje to spi bardzo dlugo bo wie, ze nie ma ciekawego powodu zeby wstawac;) w weekendy i wtorki jak mm ma wolne to wstaje razem z nim a ja spie dalej. w PL teraz o 8 raczej wstaje, ale zdarza mu sie po 7 bo wie, ze dziadkowie sa i jest fun;) chociaz ostatnio ich nie budzi tylko oglada bajki a ja spie nawet do 10.:D
Ale wstanie przed nim zdarzylo mi sie tylko kilka razy bo spal dlugo a ja o 8 juz bylam wyspana. Normalnie spie do oporu bo jak nie spie te 11h to jestem niezywa...
7 to dla mnie srodek nocy jak Boga kocham;)

Czarodziejko a jak Maksio budzil sie o tej 4 czy 5 to co robil? bawic sie chcial? bo moj jak malutki byl to np o 6 sie budzil, dostawal butke, lezal az usnal a ja przy nim spalam. znam dziewczyny ktore jak dziecko o 6 sie obudzilo to juz wstawaly i zaczynaly dzien...dla mnie kosmos;) ja mojemu nigdy nie dawalam do zrozumienia ze tak wczesnie sie wstaje, lezelismy dopoki nie usnal.

Ostatnia edycja:
Czarodziejko a jak Maksio budzil sie o tej 4 czy 5 to co robil? bawic sie chcial? bo moj jak malutki byl to np o 6 sie budzil, dostawal butke, lezal az usnal a ja przy nim spalam. znam dziewczyny ktore jak dziecko o 6 sie obudzilo to juz wstawaly i zaczynaly dzien...dla mnie kosmos;) ja mojemu nigdy nie dawalam do zrozumienia ze tak wczesnie sie wstaje, lezelismy dopoki nie usnal.
no niestety kochana ale jak maksio roczek skonczyl i wstawal mi tak wczesnie to wstawalismy juz zeby zacząc dzień:)))))
niestety nie kazde dziecko da sie polozyc znowu....a kaszke juz jadl z lyzeczki wiec nie bylo jak mu butla dac bo byc moze tez by pospal...:tak:

Witajcie,

Ja na chwile bo w pracy mala obsada i jest co robic.
Umieram... zab, szczeka i ucho mnie boli...
Dentyste musze odwiedzic.

Milego dnia.
jeju royanko biedulo ze tez tak sie meczysz!!!!!
ja mam wizyte jutro i boje sie jak nie wiem.....czasem mysle jak ja dzieci urodzilam:))))))

Czarodziejko moj tez jadl wczesnie kaszke lyzeczka, ale z butli wieczorem i rano tez...zreszta do dzis butla jest w ruchu:)

Ollena to mały butle do snu wcina?? A o zęby Ty się nie boisz? ja moim butle odstawiłam jak mieli już ząbki. U Witka wcześniej bo on zęby miał dopiero po roczku al Antoś chyba w 7 miesiącu już kaszkę jadł z miseczki żeby potem ząbki wymyć.
Co do bajek rano to moi też oglądają ale do 8. 30 maks bo wstają po 7mej to nie chcę im na tak długo włączać.

Mój ma 2 latka i butle wcina 3 razy dziennie a starszy oduczyl się jak miał 2,5 roku i zabki maja zdrowe teraz ma 6 lat i żadnej dziurki wiec u nas butla nie szkodzi a przynajmniej jak dam o 6 ej to w weekend spimy do 9:-)
W nocy nie je.... Do mycia zabkow kupiłam jednemu i drugiemu elektryczne szcxiteczki zawsze wiecej doszoruje....;-) choć młodszy weźmie szcziteczke to gryzie tak, ze muszę końcówki wymieniać raz na mc:-D

reklama
:szok: No to mnie zaskoczyłyście:szok: Przecież 3 latki to już duże dzieciaki, przedszkolak z butlą to dla mnie coś niesamowitego. Nie obraźcie się na mnie ale jest to dla mnie prawie tak dziwne jak dzieci , które w wieku 2-3 lat chodzą po ulicy ze smokiem w buzi.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale to tylko moje zdanie

Do góry