reklama
ja znam bardzo duzo przypadkow gdzie 4 latki bija butle 2x dziennie
moj starszy odstawil jak mial 3 latka
a mlodszy 3,5
starszy ma niezaciekawe zabki ale on smoczek jeszcze doil do 3roku
mlodszy nigdy nie chcial smoczka i ma zdrowe zeby
moj starszy odstawil jak mial 3 latka
a mlodszy 3,5
starszy ma niezaciekawe zabki ale on smoczek jeszcze doil do 3roku
mlodszy nigdy nie chcial smoczka i ma zdrowe zeby
hehe dobry plan ;-))) też by mi odpowiadało hihi teraz córeczkę mieć..
![]()
pozdrawiam i powodzenia życzę!
ha ha a dziekuje bardzo
dzis juz drugi dzien odkad robie testy owu ale poki co drugiej kreski nie widac jeszcze... no na upartego gdzis tam w tle jakas bialo blada kreske dojrze.. takze jeszcze trzeba czekac
ale czytalam ze na chlopca to nie trzeba zbytnio sie pilnowac i mozna sie przytulac kiedy sie chce?
a wam testy owu pomogly? mam ogromna nadzieje zajsc w tym cyklu
Ja sie o zeby nie boje, bo moj sie kapie, dostaje butle i idziemy myc zeby
odkad je posiada to tak jest, on z butla nie usypia, nie te czasy
a co do wieku i butli to ja dokladnie do II klasy podstawowki butle pilam przed snem (zebow nie mylam juz pozniej co najciekawsze), razem z bratem ktory byl malutki. Wiec to dopiero kosmos
)
Ja zeby mialam zawsze idealne, zreszta do dzis mam.
No i ja ciesze sie, ze moj butle wypija bo np czasami sie zdarza, ze nie chce kolacji, czasami nie zje porzadnego sniadania wiec chociac sie naje kaszka z butli. No i niech pije ile chce, nie bede mu zabierac tej dziecinnej przyjemnosci. Smoczka nigdy nie chcial, ma swojego wymiaginowanego czyli doi warge
a co do wieku i butli to ja dokladnie do II klasy podstawowki butle pilam przed snem (zebow nie mylam juz pozniej co najciekawsze), razem z bratem ktory byl malutki. Wiec to dopiero kosmos
Ja zeby mialam zawsze idealne, zreszta do dzis mam.
No i ja ciesze sie, ze moj butle wypija bo np czasami sie zdarza, ze nie chce kolacji, czasami nie zje porzadnego sniadania wiec chociac sie naje kaszka z butli. No i niech pije ile chce, nie bede mu zabierac tej dziecinnej przyjemnosci. Smoczka nigdy nie chcial, ma swojego wymiaginowanego czyli doi warge
AneczkaK
mama bambulinkow
2sweet na chłopca ponoć łatwiej bo wystarczy poczekać na 2 grube kreski na teście owu i potem przytulanko do 12h i kolejne za następne 12h. Pomaga tez obserwacja śluzu i szyjki ale jak się nie znasz na tym to patrz na testy.
Witajcie dziewczęta,dawno nie pisałam,ale czytam was prawie codziennie :-)
dzisiaj bylam na USG 3d/4d (bo juz 33tydz minął) i mialam dokładne pomiary itp...no i potwierdziła sie na 1000%płeć-chłopiec
a miałam jeszcze nadzieje ze moze lekarz w 20tc sie pomylił;-)ale niestety!
ale rozmawialam z moim gin na temat planowania płci-tzn. czy ma to sens, czy te metody sa potwierdzone naukowo i sie sprawdzaja itd....i powiedział "najwazniejsze w palnowaniu jest znac swoj organizm, wiedziec kiedy ma sie owulacje, mamy dwa jajniki, ktore pracuja na zmiane-zaobserwowac jakiej dligosci sa cykle, skorzystac z testow owolacyjnych no i na 99% nawet na 100%sie uda zaplanowac"-to jego slowa!szkoda ze do niego nie chodzilam czesniej:-(
tak wiec Beatko i reszta dziewczyn ktore planowałyscie nie ma mozliwosci zeby sie nie udało!!!!!!po tej wizycie znacznie wzmocnila sie moja wiara w planowanie i wierze ze wam sie udalo (jesli tylko napewno dobrze wyliczyłyscie!)
Beatko i tak jak pisalam jesli tobie sie uda to ja za jakies 2 latka planuje córcie
pozdrawiam
dzisiaj bylam na USG 3d/4d (bo juz 33tydz minął) i mialam dokładne pomiary itp...no i potwierdziła sie na 1000%płeć-chłopiec

ale rozmawialam z moim gin na temat planowania płci-tzn. czy ma to sens, czy te metody sa potwierdzone naukowo i sie sprawdzaja itd....i powiedział "najwazniejsze w palnowaniu jest znac swoj organizm, wiedziec kiedy ma sie owulacje, mamy dwa jajniki, ktore pracuja na zmiane-zaobserwowac jakiej dligosci sa cykle, skorzystac z testow owolacyjnych no i na 99% nawet na 100%sie uda zaplanowac"-to jego slowa!szkoda ze do niego nie chodzilam czesniej:-(
tak wiec Beatko i reszta dziewczyn ktore planowałyscie nie ma mozliwosci zeby sie nie udało!!!!!!po tej wizycie znacznie wzmocnila sie moja wiara w planowanie i wierze ze wam sie udalo (jesli tylko napewno dobrze wyliczyłyscie!)
Beatko i tak jak pisalam jesli tobie sie uda to ja za jakies 2 latka planuje córcie

pozdrawiam
hej kobitki
A moja Ola w życiu butli do buzi nie wzięła i od 6 msc łyzeczka , rano i na wieczór.....ja nawet chcaiłam bo wygodnie ale Ola nie i koniec......ale Ola do 2 latek cyca musiała mieć.... teraz nawet przyjdzie tylko cmoknąć cycusia albo pogłaskać ....
Za to plusy takie że dzis sama zje rano, sama zje na wieczór i nawet sama ostatnio wcina płatki na mleku- jak ma fazę.....
A moja Ola w życiu butli do buzi nie wzięła i od 6 msc łyzeczka , rano i na wieczór.....ja nawet chcaiłam bo wygodnie ale Ola nie i koniec......ale Ola do 2 latek cyca musiała mieć.... teraz nawet przyjdzie tylko cmoknąć cycusia albo pogłaskać ....
Za to plusy takie że dzis sama zje rano, sama zje na wieczór i nawet sama ostatnio wcina płatki na mleku- jak ma fazę.....
2sweet na chłopca ponoć łatwiej bo wystarczy poczekać na 2 grube kreski na teście owu i potem przytulanko do 12h i kolejne za następne 12h. Pomaga tez obserwacja śluzu i szyjki ale jak się nie znasz na tym to patrz na testy.
no to super, bo mam nadzieje ze pierwszy bedzie chlopiec
a ciezko w ogole zajsc w ciaze? dlugo sie staracie/staralyscie?
z tego co zauwazylam na forum to to wcale nie jest taki pikus ... tylko naprawde trzeba staran
jesli w czasie owu czy przytulajac sie przed owu nie zajde w tym cyklu czy mam powody do obaw?
reklama
R
RiSiA
Gość
Witajcie dziewczęta,dawno nie pisałam,ale czytam was prawie codziennie :-)
dzisiaj bylam na USG 3d/4d (bo juz 33tydz minął) i mialam dokładne pomiary itp...no i potwierdziła sie na 1000%płeć-chłopieca miałam jeszcze nadzieje ze moze lekarz w 20tc sie pomylił;-)ale niestety!
pozdrawiam
wiesz co troszkę się uśmiałam
patrząc na to, ze jajniki nie zawsze pracują naprzemiennie
a u mnie tak przed porodem probemy, cykle 60 dniowe, stymulacja, samooserwacja itp a po porodzie cykle jak w zegarku 35-36 dniowe śluzik płodny, bóle owulacyjne itp... no i owulka co cykla a ja sie nie moge starac

Podziel się: