reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DARIA tak szczerze do każdego wózka można się przyczepić ;)

Ja mam w nocy mdłości i na dniu...lepiej jest jak cos zjem no ale potem po chwili znowu...sa dni że ich tak nie mam ale są ze mam...ogólnie o jedzeniu myśle nie jest tak że mnie odtrąca tzn.od niektórych rzecyz tak np.tak jak uwielbiałam surówkę z pora tak nie mogę teraz na nia patrzeć;/

reklama
MissBella, pewnie lekarka założyła, że owulka będzie w 14 dc, tylko dziwne, że tak zrobiła, skoro pęcherzyk w 10 dc miał 17,5 mm a przyrasta średnio 2 mm na dobę - owulka wychodzi zatem według przybliżonych obliczeń w okolicy 12 dc (pęcherzyk zazwyczaj pęka kiedy ma 21-22 mm), czyli właśnie DZIŚ ...a ten ból brzucha i jajnika oraz wczorajszy pozytyw na teście tylko to potwierdzają. Tak więc dopadnij dziś swojego M jak najszybciej! :-)

Mama05
, a może załóż tymczasowo drugie konto na ENPR i tam nanieś wykresik? Chętnie bym obejrzała szczęśliwy Dominikowy wykres :-) Dam znać i jeszcze raz wielkie dzięki kochana!!! ...chyba M będzie na poczcie jednak dopiero jutro bo dziś po pracy zasuwa do przychodni żeby zdążyć przed 18-tą odebrać dla Krzysia receptę na Devikap. Ja nie miałam kompletnie żadnych objawów ciąży do 6 tygodnia (żadnych bóli brzucha czy piersi, mlecznego śluzu, żadnych mdłości, od niczego mnie nie odrzuciło) :-)

Ostatnia edycja:
Pirania tak zrobiłam Domisiowy cykl..tyle ,że nie do końca bo mi wchodzi na ten obecny.. w kazdym razie miałam na końcówce 37.1 ..37..37,1..37 i test i II :)
g.png

A TO OBECNY CYKL .....

g.png

Ostatnia edycja:
Mama, ale śliczny wykres, po prostu tylko go wziąć i wkleić do książki :-) ....i wiesz, faktycznie dość podobny do obecnego wykresu!
t2030.gif

Pirania oczywięscie 12dpo było 37,1 potem 37 ,potem 37,1 potem 37 i 37.1 i test i II ...taka była końcówka...
licze ,że teraz bedzie podobnie-wiec jak jutro bedzie skok to normalnieeeee ;):):):)

MissBella, zapomniałam Ci napisać, robienie testów owu po teście pozytywnym (piku LH) nic już nie daje - czasem kreska jest wciąż gruba w kolejnym dniu (gdy stężenie LH nie spada tak od razu) a czasem jest już bledsza, liczy się tylko pierwszy pozytywny test. Starania w 13 i 14 dc (tak jak doradziła gin) to już na 99% za późno, działajcie dziś najszybciej jak się da!
t2030.gif

Mama, zaczynam już zatem trening mięśni kciuków by móc z rana zacisnąć je jak najmocniej i zobaczyć piękny skok na Twoim wykresie!
t2014.gif

Ostatnia edycja:
Pirania dzięki ...
na tym Domisiowym wykresie zaznaczyłam też serduszka..
zaczęliśmy wcześnie ,ale sie udało...
teraz działaliśmy i przed owu i w owu i po..wiec bardzo licze na II no i jeszcze tego dupka biorę więc kurka musi się udać ...

rozwiesiłam pranie ,biorę sie za obiad..

Witam jestem tutaj nowa,od pol roku staramy sie o dzidziusia i niestety nie wychodzi-dzis zaskoczyla mnie @,pomyslalam o testach owulacyjnych i takim sposobem trafilam na to forum.Czy sa tu mamy ktore zaszly w ciaze dzieki testom?sprawdzily sie jak dlugo sie staralyscie?
dziekuje za odpowiedzi

reklama
Piranho wczorajszy pozytywny test owu wyszedl mi o godz 19 więc te przytualnki mogę zostawic na wieczór czy działać zaraz jak wrócę z pracy o 16. Kurczę ale sie namieszało a byłam taka spokojna o ten cykl...
Przepraszam, że tak Cię męczę ale nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.

Do góry