reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wrocilismy z saneczek brrr zimno bylo.
Mama normalnie ekscytuje sie tym Twoim wykresem. Jutro rano jak sie obudze to zaciskam od rana&&&&&
Patrysia i Piranha ja mieszkam w Gdańsku wiec do morza mam bliziutko, jakies 15minut samochodem do plazy.
Missbella trzymam kciuki za dzisiejsze owocne przytulanki:tak:

reklama
Aneczka dziekuję ...no teraz w tym cyklu i w Domisiowym też był spadek wiec jak jutro bedzie skoczek to moooże...
gdyby była szansa ,że mi test cos wykarze juz bym sikała ,ale pamietam ,że u Synka pokazała się słaba kreska w 27d.c. wiec nie ma co -czekam...mierzę i czekam...

Słodkamarzycielka witaj ..powodzenia .
ja stosuje testy ,ale jak widzisz nada ciążowego suwaczka nie mam więc testy to za mało...
miałas monitoring??
wiadomo jak to u Ciebie "w środku" wygląda??

Bella działajcie zaraz po pracy i jeszcze przed pójściem spać :))

mama05 ah z tymi starankami u mnie to dlugooo juz trwa ,od roku wspolzycie bez efektow,badania hormonalne i wspomaganie bromokryptyna obecnie juz hormony sa w normie a mimo 3 miesiecznego wspolzycia nadal nic sie nie dzieje :(Lekarz kazal mi czekac do kwietnia jesli nie zajde,monitorig cykli ale pomyslalam sobie,ze do tego czasu moze choc sie wspomoge testami:)
piszesz,ze jak narazie nie widac u Ciebie ciazy,bazujesz tylko na testach czy dodatkowo obserwacja sluzu czy temperatury?-ja w zeszlym cyklu prowadzilam kalendarzyk i niestety... :( @ dzis przyszla, owulacja sie opoznila takze juz sama niewiem ... pomalu trace cierpliwosc,staramy sie o 3 bobasa,w poprzednie ciaze zachodzilam do 3 cyklu staran,a teraz takie problemy :(

dziewczynki witam sie z wami i przepraszam ze tak pozno ale nie szlo siedziec przy kompie przez okropne hemoroidki ktore pozostaly po porodzie.
Mala jest kochana rozkochala nas wszytkich a w szczegolnosci tatusia, ktory byl tak przeciwny trzeciemu dziecku a teraz codziennie mi za nia dziekuje.
Porod jak dla mnie szybki ale bolesny przez jej duza waga, ktorej po niej nie widac
i tak w skrocie opowiem
w czwartek mialam masaz szyjki
w piatek zaczely sie skorcze od rana ale nie bardzo bolesne
o 1.00 w nocy z piatku na sobote pojechalismy do szpitala
tam stwierdzili rozwarcie na 4cm, po 2 godzinach w bolach zapragnelam znieczulenie w kregoslup
ale nie dostalam bo anestezjolog byl na bloku przy cc i musialam poczekac az skoncza
gdzies ok 4.00 5.00 stwierdzili ze na znieczulenie za pozno bo rozwarcie na 6-7cm
o 6.00 juz bylo na 9cm a ja poczulam chec parcia, zabronili mi ale nie dalo sie
wiec parlam dziecko razem z szyjka
o 7.00 pozwolili mi juz oficjalnie przec,
zawsze mowilam ze nie bede sie drzec ale okazalo sie ze to mi przynosilo ulge
i tak parlam 3 godziny na zmiane wciagajac gaz i krzyczac
myslalam ze to sie nigdy nie skonczy
i tak o 9.43 przyszla na swiat nasza ksiezniczka z raczka przy glowce wazaca 4360g i 51cm
nie moglam jej wypchnac bo potrzebowalam jeszcze wiekszy obwod niz glowka przez raczke
lekko mnie nacieli ale nawet tego nie czuje
wogole trafilam na super polozna w dodatku polke,
ktora widac ze oddaje sie pracy z calego serca
wytlumaczylam jej ze mialam ta plastyke krocza ona to wszedzie wpisala w papiery moje
i doktor ktory mnie zszywal robil to bardzo dokladnie wiedzac jak mi na tym zalezy,
i za 6tyg mam sie zglosic do szpitala na sprawdzenie i jesli bedzie cos nie tak to zrobia mi panstwowo plastyke krocza wiec jestem bardzo zadowolona i ciesze sie ze cc nie mialam bo moglam zaznac tak wspanialego uczucia jak narodziny mojego wymarzonego dziecka a ten bol co byl juz dawno poszedl w niepamiec

Beatka cud ,miód i orzeszki w karmelu:):):))))))))))))))))
sliczności nasza kochana :)

gratki raz jeszcze :):):))
jak fajnie,że wleciałaś ;)

Słodkamarzycielka no to przybij 5!! ja też staram sie o 3cie i też cuda na kiju z lekarzami już miałam,monit,hormony.......nic nie skutkuje.
teraz łykam witaminy,mierzę tempkę..
powodzenia ..
a w domu Kogo masz ?? synków ,córki,parkę jak ja??

mama05 mam 2 chlopcow 10 i 8 lat i tak z mezem mielismy cicha ndzieje na trzecia dziewuszke bo jednak przewaga mezczyzn:-D teraz z perpektywy czasz powiem,ze juz mi to obojetne,organizm plata figle, czlowiek z miesiaca na miesiac sie ludzi...
powiedz mi dlugo juz sie staracie o bobasa ? Z tymi monitorigami to jak to wyglada ?moglabys mi opisac bo jednak jesli sie nie uda do kwietnia to bedzie mnie to czekac,ewentualnie powiedzial ze jesli mam problemy z dojrzewaniem pecherzykow dodatkowe leki bedzie przepisywal ale powiedzial ze to niebezpieczne bo ryzyko ciazy mnogiej ajjj

mama i reszta kobietek dziekuje wam z calego serca za gratki i mile slowa
czytam was teraz powoli ale to dla mnie kosmos tyle piszecie
ok 50 stron mam nie wiem czy podolam :szok:

malutka jest strasznie grzeczna
prawie cala noc przesypia
budzi sie nad ranem ok 4.00 jak zglodnieje takim cichutkim placzem chyba zeby tatusiowi nie przeszkadzac
no przekochana jest
jestem taka szczesliwa ze sie odwazylam zaplanowac

teraz pragne zeby wam sie udalo bo to naprawde szczescie miec wymarzona plec a wszczegolnosci dziewczynke, one takie inne od chlopcow sa takie delikatne hmmmm
trzymam za was kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i przesylam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
mama i reszta kobietek dziekuje wam z calego serca za gratki i mile slowa
czytam was teraz powoli ale to dla mnie kosmos tyle piszecie
ok 50 stron mam nie wiem czy podolam :szok:

malutka jest strasznie grzeczna
prawie cala noc przesypia
budzi sie nad ranem ok 4.00 jak zglodnieje takim cichutkim placzem chyba zeby tatusiowi nie przeszkadzac
no przekochana jest
jestem taka szczesliwa ze sie odwazylam zaplanowac

teraz pragne zeby wam sie udalo bo to naprawde szczescie miec wymarzona plec a wszczegolnosci dziewczynke, one takie inne od chlopcow sa takie delikatne hmmmm
trzymam za was kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i przesylam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jak ci sie udalo zaplanowac plec bo widze 2 chlopcow juz posiadasz?j

Do góry