reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM:)

Trochę mnie znowu tutaj nie było ale pisze bo mam też powody ;))

Miałam wczoraj intensywny dzien :0 w domku byłam przed 21 dopiero...
Byłam na wizycie wczoraj i dzidzi zdrowa i nieźle fikająca :D gin nie dawał rady zmierzyć zbadać :0 :D jak to mówi"ale czułe ucieka jak się tu chce przyglądnąć"hehe a to sie obracało a to podskakiwało :D rączki do buźki brało ;))no widok cudny(ale to wiecie hehe):))jak się zapytałam to gin mówi że nie chce zgadywac woli poczekac także czekamy na kolejne usg ;)
Następna wizyta 18 kwietnia(koniec 17 tc)moz ebęde miała usg ale tego nie wiem ale jak będę miec no to wtedy juz powinnam poznac płec :))

A co do jazdy hehe(miałam pierwszą)ale beka :p najpierw zapoznanie się ze wszystkim czyli co pod maską czy jakie swiatła no wsio wszystko ;)aaa potem na luzie do przodu i cofanie a potem to samo ale z gazem...no i jak to Pati nie ma wyczucia :pza mocno gaz naduszam hihi jej bo to takie czułe jest i mi się te obroty zaraz takie duże robia :0 ze sprzegłem fajnie mi idzie no a hamulec raz ok a raz troche za mocno :p coś ta prawa stopa jakas ciężka hehe no ale jak to opanowałam to do mnie"teraz pojedziemy miedzy tymi samochodami i po placu pojexdzimy"nooo i tu mi serce zaczeło :D bałąm się ze wjadę w te auta :0 ale poszło fajnie hihi ogólnie jak na pierwszą jazde jestem zadowolona;)fajny ten instruktor z takim to człowiek się nauczy jeździć ;)jutro na 14 kolejna i w poniedziałek juz też mam zaklepane na 13:30 i tak po 2 godz.tak samo jak nauka teorii po 2 godz.
Ogólnie jedziemy z tymi naukami dość szybko hehe

A dzisiaj mam wolne ;) szwagierka coś się źle czuje i w domu jest no i dobrze bo ja też jakas zmeczona po wczorajszym jestem...tak jak człowiek siediz non stop z dziećmi w domu a tu nagle prawie cały dzień w biegu to odczuwa się to do razu :p

A TUTAJ JA SZYBKO Z GRATULACJAMI NOOOO MISSKA NASZA!!!I BETTSIE(jak pomieszałam w nicku przepraszam) II ANDZIAK!!GRATULACJE SZCZĘŚLIWYCH MIESIĘCY DO PORODU:)))

MAMA mocne tulaski :**zdrówka!!

CZARODZIEJKA dokłądnie hehe pozbyłam sie wszystkiego i efekt tego taki że zbieram na nowo :D

Staraczkom kibicuję !!!zaciążonym również!!!

reklama
Gal - dziękuję Ci kochana za rady, ale wątróbki nie cierpię, królika też nie, od mandarynek, pomarańczy i grejfrutów na razie mnie odrzuca...zostały mi soki z marchwi, buraka, a takie warzywne soki mogą być??? wieprzowinę jem w małych ilościach ale spróbuję więcej wieprzowiny a mniej drobiu, sok pomarańczowy może być? szpinak i brokuły będę jeść, rośliny strączkowe też, na pewno skorzystam z jabłka nafaszerowanego gwoździami, nie wiedziałam, że to pomaga:szok: a jabłka wcinam jak opętana, kupię sobie te zioła z pokrzywy... jeszcze raz dziękuję serdecznie...a sałatę można jeść??? sok z pomidorów?
Daria - :-D super pomysł z tymi ugotowanymi plemnikami!!!
Mama - podziwiam powera!!! ja mam lenia, wygrzewam się na słońcu w ogrodzie...
Truskafffka - no no, działaj, działaj kochana, niech się kurzy!!!

Patrysiu oj to prawda....jak czlowiek jest z dziecmi w domu i nie zyje w takim biegu to potem wyjdzie na miasto na 3 godziny i pada na twarz
Ja jak wychodze na zaKupy to wieczorem jestem detka...juz pomijam fakt ze ledwie wejde do marKetu i juz jestem zmeczona:) no ale to jaby inna kwestia..bo ludzie tez z nas wysysaja energie!

Co do Usg mysle ze u Ciebie jeszcze wczesniuchno!!!! Wcale sie nie dziwie ze Gin wolal sie wstrzymac z ocenami tym bardziej jak maluszek nie wspolpracowal:) No ale najwazniejsze ze wszelkie paramatry wskazuja na okaz zdrowia!!!!!!

Powodzenia w jeżdzeniu:))))))

Tusia mysle ze wcale nie jest tak ze nie masz szans na core bo dieta to tylko jeden z czynnikow...mozesz sie przeciez zakwaszac poprzez suplementy i irygacje czy ten sylk, mozesz sprawdzac ph....No ale to moje zdanie...

Mama- ten Twoj wypoczynejktez bardzo ladny!!!! I mysle ze w turKusie to dopiero cudo!!!!
Ja nie chcialam jednak materialowego bo wiadomo jak to przy dzieciach moze wygladac..mam wrazenie ze skora jest łatwiejsza w utrzymaniu czystosci ale byc moze sie mysle...jak zamawialismy ten naroznik , wybieralismy material do obszycia...babka mi chyba ze 3 segregatory z probnikami wyjela...i wlasnie turkus i zielen mi sie podobala, pokazala nam nawet ze czysci sie to jak skora...wylejesz wode i nie wsiąka takie teraz cudenka sa...jednak po dlugiej analizie, namysle i debacie uzgodnilismy z R ze bierzemy w skorze.
Skóre tez nie kazdy lubi bo jest zimna i malo przyjemna jak sie lezy na niej bezposrednio nagim cialem...no ale tak chcielismy to tak mamy...

Ostatnia edycja:
Noo dokładnie hehe a wczoraj dokładnie tak na 12 jazda(2 gidz.)potem szybko do domku(troche dojśc trzeba)aby się przgotowac do gina na 15:40(doszłam na czas)a potem do cioci na herbatke bo na 18(kolejne 2 godz.)na nauki teorii takż enna prawd edla mnie to był szał ciał :p

Oj tak fikało fikało i cięzko by co tam zagladac i się zastanawiac...poczekam do tego 18 moż ebęde miała usg a wtedy też fajny czas na poznanie płci ;))

Patrysiu ja plec mojego MaksymilianKa poznalam w 16tyg i 6 dni dokladnie:))))
Bylo widac jak "na tacy" tak sie to moje dziecie "rozdziabilo" nogami!!!!!
Takze to jest bardzo dobry czas na poznanie plci pod warunkiem jednak ze dziecko zechce zdradzic tajemnice:)))))
A jakies odczucia, przeczucia masz co do plci???????/

Cześć wszystkim!

MissBella, kciuki za wyniki!! &&&&&&&&&&&&&&&& ...najlepiej jakby się okazało, że przeszłaś już toksoplazmozę i cytomegalię.

Czarodziejko, przepiękny narożnik!!!

Mama, mi by też brąz z turkusem pasował gdyż w salonie mam niebieskie elementy połączone z beżem i brązem :-) Pożycz mi swojego powera :-D

tasha, żelazo (a także ciążowe witaminy z żelazem) niestety słynie z tego, że powoduje w ciąży mdłości. Ja w ciąży piję duże ilości herbaty Rooibos - jest bardzo zdrowa, nie zawiera kofeiny, ma dużo przeciwutleniaczy i zawiera m.in. właśnie żelazo. A przy okazji jest pyszna. Pozwolę sobie zacytować:

Rooibos bogaty jest w składniki mineralne. Zawiera żelazo, potas, miedź, dostarcza organizmowi wapno, mangan, fluor oraz cynk i magnez. Jest źródłem naturalnych antyutleniaczy, zwanych „wymiataczami wolnych rodników”. Nie zawiera w ogóle kofeiny i bardzo niewiele garbników, dlatego działa uspokajająco, polecana jest osobom nerwowym i mającym kłopoty ze snem. Rooibos pomaga w dolegliwościach żołądkowych i jelitowych. Polecana jest kobietom w ciąży i matkom karmiącym, ponieważ uzupełnia niedobory żelaza i stymuluje prace gruczołów mlecznych. Herbatka jest skuteczna w alergiach na środki spożywcze, kurz domowy oraz przy katarze siennym, działa antybakteryjnie i antywirusowo. Pomaga również przy dolegliwościach w obrębie jamy ustnej np. próchnicy, zapaleniu gardła lub dziąseł.

Gal, ano nocka nieprzespana a synek marudny i jeszcze gorzej kaszle, wydaje mi się też, że przerodzi się to w katar :-(, dziś M na pewno kupi ten lek. Podobno można robić HSG bez RTG ale tylko pod kontrolą USG, jest to podobno troszkę mniej dokładne ale przynajmniej nie napromieniujesz się, takie HSG robione jest często w zwykłym gabinecie ginekologicznym a nie w szpitalu.

tusia, dieta to nie wszystko, zadbasz o niskie pH, wysoki poziom progesteronu, połykasz zakwaszające suplementy i masz ogromne szanse na córcię. Tak jak pisze Daria sprzymierzeńcem w planowaniu córeczki są też gorące kąpiele M przed starankami :-) Może faktycznie lepiej nie ryzykuj z drastyczną dietą przy kłopotach z sercem. Przy diecie dziewczynkowej nie wolno oczywiście wykluczyć potasu i sodu z diety, zaleca się po prostu by ich dzienne spożycie nie przekraczało 2500-3500 mg dla potasu i 700-1000 mg dla sodu, pierwiastki te należy jednak przyjmować w diecie gdyż są niezwykle ważne dla organizmu (słynna pompa sodowo-potasowa). Współczuję przeżyć z porodu, jak lekarz mógł się okazać tak nieodpowiedzialny :no:

Tasha- no to własnie masz przyczynę braku żelaza, brak miesa czerwonego w diecie, a ono jest doskonałym żródłem żelaza łatwo przyswajalnego. Kochana musisz to zmienić, a kotlety mielone lubisz?, to mieszaj zmielona wołowinkę z wieprzowiną. Niestety nasza dieta dziewczynkowa jest bardzo uboga w żelazo i ja też jestem ciekawa swojego teraz. Jedz dobre wędliny oczywiście wieprzowo -wołowe, sporadycznie drobiowe.
Oczywiście , jak najwiecej wszelakiej zieleniny, typu sałaty, brokuły, i duzo owoców, postaraj się jednak przekonać do własnorecznie wyciskanego soku z graejfuta, pomarańczy, może dosłodź sobie np, ksylitolem (bardzo korzystny dla zdrowia). Bardzo dobrym zródłem wit. c i żelaza jest też oczywiście natka pietruszki, ale jej by trzeba było sporo jeść, ale możesz wszędzie dorzucać.
może jeszcze jako żródło wit. c- żurawina, acerola. Jak najbardziej pomidory. oczywiście warzywa straczkowe możesz jesć, ale one za bardzo nie wpłyną na zwiekszenie hemoglobiny.
Zastananwiam się jeszcze czy nie powinanś pić nawet szklankę tego soku z burak, muszę to sprawdzić.

Także od dzisiaj pamietaj, pokrzywa to też podstawa, dobrze , że będzie ją pić, sprawdzę jeszcze potem tą spiruliną, bo naprawdę warto ją spozywać, ale nie jestem pewna czy w ciąży.

Trzeba wykonać zmasowany atak na to żelazo, ze wszystkich stron, a wyniki na pewno sie poprawią. Działaj, działaj, kochana Tasha:tak::-)

Patrysia- witaj, gratulacje zdrowej dzidzi!:-)

reklama
Do góry