reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

sprawdzilam w tej jej książeczce zostala zaszczepiona na Meningokoki ja w polsce jej nie chcialam na to szczepic tu ja zaszczepili bo obowiazkowa;/ czy to w ogole nie zapozno zostala na to zaszczepiona?
zostaly jej jeszcze szczepioni na pneumokokken , rotavirus i influenza ktos wie na co to ?
no to wcale sie nie dziwie, ze masz teraz z nia problemy, jak mi Nadie zaszczepili na menigokoki to potem musialam z nia do dermatologa jezdzic, bo dostala takiej wysypki jakby miala poparzona skore, leczylam jej to ponad miesiac :/ z tego co wiem to w DE nie szczepia na rotavirusa, poza tym to jest skuteczne jak dziecko zostanie zaszczepione do 12 tygodnia zycia, przynajmniej tak slyszalam i to jest doustna szczepionka. A Infuenza z tego co sie orientuje to grypa pandemiczna i tez u Nadii nie mam ani razu zaznaczonego tego szczepienia jako obowiazkowego czy cos :/ wiec na jakiegos dziwnego pediatre trafiliscie :/ wspolczuje...

Piranha Alicja ale Emilka tez ladnie :) potem bedziesz mogla dziecku czytac Alicje z Krainy Czarow heh

mama urocza mordka, a te pozy hehe skad ja to znam ;) chociaz nasza mala jeszcze inaczej spi ;) obie przednie lapy w jedna strone, obie tylne w druga strone, wygina tak kregoslup, jakby z gumy byl ;) no i moje trzy dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
mama- LambreKin...ale to babka dopiero mi uszyje bo materialy w kolorze takiej zieleni jaka jest na zaslonach nie miala. Mowila ze pojedzie na targi i kupi...wiec jeszcze..

Co do psa...ha ha moja suczuca identycznie spi:)))))
Piekny salon:)))) i jesli dobrze widze kochasz Storczyki podobnie jak ja:))))
storczyk.jpg

ciezki wybor z imienimie bo alicja mi sie podoba a jak wolaja ala to nie mam sasiadke Alicje a czasami wolaja ala to z stara baba mi sie kojarzy;/ chyba bym wybrala Emila :)albo i nie bo z meskim imieniem mi sie kojarzy emil ;/ u mnie w rodzinie bylo Dariusz i daria i sylwek i sylwia;/ wkurzało mnie jak wołali na mnie darus;/ trudny wybór :)

jak dla mnie niemieccy lekarze sie w ogole nie znaja i to nie tylko jakis przypadek tylko pelno tu takich . zwlaszcza jak to niemiec jeszcze jak polak to ok :) koelzanki dziecko od urodzenia mialo skaze a oni ze tak ma byc to nic takiego byla w pl i odrazu lekarz stwierdził skaze bialkowa i odstawila co musiala i dziecko wysypki nie ma;:)

no to wcale sie nie dziwie, ze masz teraz z nia problemy, jak mi Nadie zaszczepili na menigokoki to potem musialam z nia do dermatologa jezdzic, bo dostala takiej wysypki jakby miala poparzona skore, leczylam jej to ponad miesiac :/ z tego co wiem to w DE nie szczepia na rotavirusa, poza tym to jest skuteczne jak dziecko zostanie zaszczepione do 12 tygodnia zycia, przynajmniej tak slyszalam i to jest doustna szczepionka. A Infuenza z tego co sie orientuje to grypa pandemiczna i tez u Nadii nie mam ani razu zaznaczonego tego szczepienia jako obowiazkowego czy cos :/ wiec na jakiegos dziwnego pediatre trafiliscie :/ wspolczuje...

Piranha Alicja ale Emilka tez ladnie :) potem bedziesz mogla dziecku czytac Alicje z Krainy Czarow heh

mama urocza mordka, a te pozy hehe skad ja to znam ;) chociaz nasza mala jeszcze inaczej spi ;) obie przednie lapy w jedna strone, obie tylne w druga strone, wygina tak kregoslup, jakby z gumy byl ;)

co do tych szczepien moj maz moze cos pomylil znajac go ale niby jeszcze jakies 4 szczepionki ma dostac;/

Piranha a co do imienia to zazwyczaj jest tak ze jak sie dziecko urodzi i wtedy je zobaczysz to wiesz jakie dasz imie jakie do niej pasuje:) ja do nadii mówiłam caly czas Inez a w szpitalu byla opcja naomi lub nadia :)

Dzięki dziewczyny, podliczam głosy i na razie 3:3, oba imiona idą więc łeb w łeb i wciąż mam zatem mętlik w głowie :-D

nika, witamy! Pisz z nami częściej! Planujesz w najbliższym czasie trzecie dzieciątko? W jakim wieku masz synka i córkę?

Mama, Twój Bono ma sympatyczność dosłownie wymalowana na mordce! :-)

kate, podobno można jeść truskawki, maliny, por, zieloną fasolkę, groszek, ogórki, należy unikać bananów, ananasów, pomarańczy, arbuzów, cukini, czereśni, ananasów, brzoskwiń, moreli, gruszek, jabłek, ziemniaków, pomidorów, selera, karotek.

marti_ka, piękny piesio, to husky?

reklama
marti_ka, no właśnie tak się zastanawiałam czy to Husky czy też Alaskan Malamute, te drugie chyba są masywniejsze ale zawsze kiepsko mi szło odróżnienie tych 2 ras :-D

Do góry