reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ladies, najgorsze jest to, że ona potrzebuje tego snu a budzą ją najdrobniejsze hałasy, ziewa okrutnie i co przyśnie to Krzysiu czymś zahałasuje i ją tym wybudza, po jakimś czasie płacze już ze zmęczenia. Jak odłożę ją do innego cichego pokoju to bardzo szybko się orientuje, że jest sama i jest wielki płacz, nie wiem jak z tego wybrnąć. A jak tam dzisiejsza tempka, wysoko?
no to rzeczywiscie .Krzysiu jeszcze malutki wiec nie rozumie tez zabardzo pewnie:(musisz wytrwac szkoda Kajuni bo sie napewno meczy,ale wkoncu musi byc lepiej..3mam kciuki!!
tempke chcialam zmierzyc i jakis error mi wyskoczyl wlasnie mi przypomnialas ze musze sprawdzic co sie z dzieje z tym termometrem moze tylko baterie slabe:)) a moge zapytac jaka temperaturka powinna byc??i czy trzeba o tej samej godzinie mierzyc???

reklama
pirania jak czytam o kai to mialam identycznie z bartkiem.Spal jak zajac za miedza niby spal a nie spal dzien i noc.A Filip niecale dwa lata tak bylo do chrzcin tak dwa miesiace

Ladies zleciało szybko, ale teraz zaczyna mi się dłużyć;-)
Natusia, a gdzie tam, brakuje nam materaca do koszyka i pościeli z wypełnieniem, bo do kosz to musi być jednak mniejsza, i przypomniało mi się, że może wanienka by się przydała;-) A i jakieś tam pierdółki do torby do szpitala, ba ale mam za to walizeczkę kupioną! idąc za modą zachodnich mamuś, będę ciągła za sobą walizeczkę na kółkach:-D Rzeczy nakupowałam tyle, że pewnie trojaczki bym w to ubrała, ale..... tak trudno oprzeć się tym cudom dla dziewczynek, i w tym momencie zawsze myślę o Andziak i jestem wkurzona, że jej się nie udało, a powinno!!!! Ba i wózka niet.
Piranha:-) tak liczę na to, że się urodzi taka blondi jak Kacuś:-D I będzie miała takie słodkie piegi jak Kacuś:-D

ladies, powinno się mierzyć w miarę możliwości o tej samej godzinie gdyż tempka z upływem dnia wzrasta. Owulację potwierdza skok tempki i utrzymująca się po nim przez kilka dni wyższa temperatura. Co do skoku to jedna z 3 temperatur po nim powinna być o minimum 0,2 stopnia wyższa od najwyższej z 6 temperatur poprzedzających skok, ENPR zaznacza grubą czerwoną linią najwyższą z 6 tempek przed granicą wyższych temperatur a cienką czerwoną linią poziom o 0,2*C wyższy.

Andziak, no właśnie jest tak jak piszesz, Kaja zamyka oczka i człowiek się cieszy, że zasnęła a tu nagle trach i oczy znów wielkie jak spodki ;-), do tego zaczyna ją budzić każdy najmniejszy hałas.

natusia, dzięki kochana! Kaja w nocy śpi dość fajnie (od cyca do cyca czyli drzemki 2-4h) ale niestety przez kolki poranne (a zaczynają się w okolicy 5-7 godziny) już spać nie może, gdy ich nie było to nie narzekałam, na szczęście kolki miną tylko jak ja dotrwam do tego czasu ;-)

Ostatnia edycja:
Piranho moja kochana...no to są chyba te trudniejsze strony macierzynstwa. Ale szybko minie!!!!
ja nie moglam narzekac bo zarowno jeden jak i drugi synek spal jak susel , gorsze chyba bylo jak ząbkowali i wstawalam w nocy po 100 razy!!!
Trzymaj sie dzielnie!!!
Ps/: jak (.)(.)?

natusia, dzięki! :-* Ano dziwne, a tym bardziej dlatego, że nigdy nie usypiałam Kai w ciszy i z hałasami była za pan brat, podobno noworodki śpią bez problemu w hałasie ale starsze niemowlęta są podczas snu już bardziej wrażliwe na otaczające je dźwięki. Fakt, B-Complex ma paskudny posmak przy przełykaniu i domyślam się, że przełamanie może to odczucie zintensyfikować ;-) Jeśli wapń masz w osobnym preparacie to można łykać z B-Complexem, jeśli jednak jest to preparat Ca+Mg (np. Calcium Citrate firmy NOW) to lepiej nie gdyż magnez zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego.

Czarodziejko
, dzięki kochana! Co do (.)(.) to mam od wczoraj ból jak przy zapaleniu ale nie ma temperatury i rumienia, dziś chyba jest już nawet lepiej tak więc obejdzie się bez antybiotyku. Ja za to przy Krzysiu nie odczułam ząbkowania, zęby wyszły nie wiadomo nawet kiedy :-)

Ostatnia edycja:
natusia masz racje:) wogole planowanie plci mysle tak wplywa na mnie przynajmiej u mnietak jest ze stresuje sie bardziej i chce jak najszybciej zajsc w ta ciaze bo juz mam dosc tej diety i dlugo na niej nie pociagne dla mnie to duza zmiana bo raczej mleka i jego przetworow nie jadlam wczesniej....wiec naprawde powoli mam dosc.. dlatego teraz sobie troche pogrzesze i zjem troszke ''chlopczykowych'' rzeczy poki jeszcze daleko do kolejnych staran....
tez nie moge przelknac b complex dlatego zjadam tylko polowki:)

jestem zla ze ten termometr nawalil ..:( jeszcze w takim momencie

reklama
Natusia - skierowanie do szpitala na cc mam na 16 sierpnia, ale gin powiedział, że jeśli ból stanie się nie do zniesienia to można zrobić cc tydzień wcześniej czyli 9 lub 10 sierpnia, chodzi o to, by było skończone 37 tyg, a 37 tyg będzie skończone 8 sierpnia...
Pirania - rozejście ma już 2,5 cm do tego mała chyba główką uciska, a co do spania to mój synuś taki był...mieszkaliśmy w wieżowcu i każde trzaśnięcie drzwiami od windy czy szczeknięcie psa powodowały, że oczy miał jak spodki i też płakał, trwało to pół roku:szok:, ale potem minęło jak ręką odjął, spał potem 2 razy dziennie po 3 godz i całą noc...
Czarodziejka - jak się odnalazłaś w domu po tym raju na ziemi, w którym byłaś???
Axarai - to mówisz, że stajesz się damulką z zachodu???:-D

Do góry