reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dzięki Wam dziewczyny za słowa uznania, co do mojego planowania. Wynikało to z tego, że zawsze planowałam 2 dzieci, ale tak bardzo chcemy synka, że musiałam spróbować. A że to już 3 dziecko to nie chciałam zdać się na przypadek. Mój mąż sobie żartuje: wiesz kochanie, auto mamy 7 osobowe, to mamy jeszcze 2 próby"...:szok: A ja sobie myślę: fajnie, cieszę się, że ma takie podejście, tylko kto te wszystkie ciąże będzie nosił:-D

Tak czytam o tym, jak Wam rosną (.)(.) w czasie ciąży i chyba cos ze mną nie tak, bo o ile w dwóch poprzednich podskoczyły mi leciutko, tak w tej wcale...jakś chyba lewa jestem:confused:

Kasia uk
ja tam nie kozaczę i od razu przyznaję się, że burzy boję się panicznie.:baffled: Za to mój mąż wyczekuje tu burzy każdego roku i nici. W tym kraju to wszystko jest jakoś tak od d*** strony;-)

Ostatnia edycja:

dziekuje!!!! Ja tez znalazlam go na ebay-u, czytalam o nim recenzje no ale kazdy chwali swoje. Ja kiedys kupowalam w PL Radical i tabletki Merzspecial ( chyba tak sie nazywaly) efekt byl.... jestes zadowolona z tego szamponu??? Widac efekt??? Ja jeszcze troszke i przestane sie chyba czesac ze strachu:szok:

Kasia mi bardzo wypadały włosy po ciąży i uzywałam tylko ten szampon nie brałam zadnych witamin i ja widze efekt, wypadaja mi jeszcze ale duzo mniej bede teraz kupowac jeszcze jeden bo ten mi sie kończy, tak ze ja moge go polecic, jeszcze kupowąłam mojej przyjaciółce i wysyłałam do USA ampułki z Vichy do wcierania, ona mi mówiła, ze zaczeły jej nawet troche po tym włosy odratac

Jestem na chwilę ..
mamy już 2 ściany pomalowane i z obwódkami okien ...cudnie jest -dokładnie tak jak myślałam ,że będzie..jestem bardzo zadowolona!!!

zaraz jedziemy nad jeziorko..u nas gorąco ,ale nie duszno-da się żyć ..

Daria &&&&&&&&&&&

Andziak co u Ciebie ?? byłas na wizycie?

poczytałam ,ale tyle napisałyście ,żem połowę zapomniała :-p

Truskaffka szybkiego końca pracy życzę :)

papaśki :*

Axarai, nie mogą przecież zmusić do porodu pośladkowego bo to za duże ryzyko jest (gdy dziecko wychodzi główką to pcha się największym wymiarem więc szyjka rozwiera się do 10 cm, gdy pcha się nóżkami to szyjka może się zbyt słabo rozewrzeć i główka utknie w szyjce macicy). A nie może Ci Twoja lekarka wypisać skierowania na CC z tego powodu? Moja koleżanka miała właśnie skierowanie od gina z powodu ułożenia pośladkowego i nie było problemu z CC w szpitalu.

Aga, mi na początku zależało na córeczce ale jak się okazało, że coś w ciążę nie zachodzę a wykresy tempki wskazywały, że coś nie halo to kwesta płci zeszła na drugi plan ...ale i tak zrobiłam chyba sporo by mieć córeczkę ale z drugiego synka cieszyłabym się równie mocno :-)

Magda
, no fakt, numerek rano odpadał definitywnie :-D Z tą fazą Księżyca to tylko dodatkowy czynnik, który może dopomóc szczęściu, sam w sobie niczego nie gwarantuje. Zrobiłaś bardzo wiele by mieć synka, już czekam z niecierpliwością na Twoje USG i rezerwuję kciuki na środę :-) U mnie objaw ciąży był podobny do Twojego: zamiast podenerwowania charakterystycznego przed @ czułam dziwny, błogi spokój :-), podobno taki spokój wywołuje progesteron ale wiele dziewczyn podaje właśnie rozdrażnienie jako pierwszy objaw ciąży ;-) Zauważyłam też (to są objawy przed pozytywnym testem), że w środku wszystko jest bardziej rozpulchnione a więc i ciaśniejsze ;-) Pocieszyłaś mnie z tą blizną, te zgrubienia to były takie coś jakby w miejscu cięcia wszyty był sznurek? :-) A mąż ma super podejście, ja mojego ledwo namówiłam na drugie dziecko. Mi w ciąży też się (.)(.) nie powiększały więc witam w klubie :-)

Kasiu, jesteś prześliczną babeczką i nie masz powodu do kompleksów a zgrabne (.)(.) też mają swój urok :-) ...no i nie oklapną na starość :-D Ja też się bałam serduszkować w ciąży gdyż w pierwszej po tego rodzaju przyjemnościach zdarzały mi się często krwawienia ...tak więc była abstynencja, chcica była spora ale strach jeszcze większy ;-)

kate
, szok jaki przyrost :-), u mnie zaledwie z B na C i to nie w ciąży (wtedy cały czas było B) a dopiero w czasie karmienia jak są wypełnione mlekiem. Ja mam właśnie chwilkę jakiej chyba jeszcze nie miałam - synuś i córka śpią jednocześnie :-) ...Kaja niestety śpi króciutko więc korzystam z chwili by do Was zajrzeć.

Mama, czekamy na fotki pięknej elewacji :-)

Właśnie w porodówce na TLC kobieta urodziła córkę mając 2 synków, marzyła o dziewczynce ale chciała mieć niespodziankę przy porodzie :-)

Młodsza córa wstała, więc koniec laby:-p Idę powoli obiad szykować.

mama05
udanego odpoczynku nad jeziorkiem;-)

Piranha
te zgrubienia na bliźnie były dokładnie takie jak sznureczek w miejscu zszycia, tyle że u mnie grubszy po bokach niż na środku. Na początku się bałam, że coś nie tak zrobili, ale potem się ładnie wszystko wchłonęło i dziś jest lepiej, jak było po pierwszym cięciu. Tak mniej więcej pół roku to trwało nim wszystko zaczęło być coraz mniej widoczne.
Tak mi się teraz przypomniało, że kiedy zaszłam w drugą ciążę, ale jeszcze nie wiedziałam, to coś mi mąż mówił, że strasznie u mnie ciasno.;-) Zapewne masz zatem rację. I dzięki za pocieszenie z (.)(.), bo już myślałam, ze coś ze mną nie tak.
Kciuki mi będą na pewno na środę potrzebne, więc dziękuję już dziś ,ale oprócz tego to chyba relanium;-) Wiem, że nie powinnam tak do tego podchodzić, ale jednak inaczej nie umiem. Strasznie się denerwuję:zawstydzona/y:

Miłego popołudnia dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
KASIA no nieźle ci powiedziano :0 moje niestety sa łądniusie w ciaży i podczas karmienia a potem trzeba lupa szukac :p i M korzysta z nich tylko i wyłacznie w czasie ciaży karmienia bo tak bardzo sie wstydze :(
MAGDA bo z tym planowaniem to tak dla pomocy ale jak to bedzie to juz u góry jest zapisane ;)
AXARAI ja ci kobietko współczuję...ja ze swgo doświadczenia wiem ze z tym cc różnie tzn.gin wypisał mi skierowanie na cc a mnie wzieli na sn...wtedy byłam mega przerażona az M do dzisiaj mówi ze wyglądałam tak jakbym zaraz chciała z tamtędy uciec :p dzisiaj jestem bardzo szcześliwa ze udało mi sie sn :) ale u ciebie jest juz konkretniejszy powód bo jednak posladkowy poród?dla mnie to bez zastanowienia cc powinno być no ale lekarze swoje wiedzą:/

reklama
Do góry