reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Czy można podkładać do spania poduszkę??

reklama
Ja osobiście nie jestem zwolenniczką jakichkolwiek poduszek dla tak maleńkich dzieciaczków.Wydaje mi sie to zbędne i chyba jednak najlepiej jak dziecko conajmniej do pół roku leży na płasko.
Ale każda mama inne ma zdanie:-)

u nas z powodu silnego ulewania Julka miała pod materacyk włozone ręczniki więc była kładziona pod niewielkim kątem, ale poduszeczkę taką płaską dostała dopiero ok 7 mca jak umiała sama siedzieć i swobodnie już się poruszała. Na poduszkę z tego linku szkoda kasy...

Ja mam taką poduszeczkę, ale starsza spała na niej dopiero jak skończyła pół roku :tak:, a młodsza jeszcze nie śpi na niej.

A czy szkoda kasy to nie wiem. Dostałyśmy ją od mojej mamy. Coś na opakowaniu pisało, że dziecko się nie poci na niej. Natalce dobrze się spało, teraz już ma normalną :-).

meyham, dlatego że bezpieczniej jak dziecko spi bez podusi dopóki nie zacznie samodzielnie się podnosić. Dlatego że taniej jest podłożyć pod materac ręcznik a kasę za poduszkę wydać na coś lepszego dla dzidziusia. Dlatego że jak napisała Karolina dziecko może olać takową podusię. Moja mała jak dostała poduszkę to i tak spała na kołdrze albo pod kołdrą bo strasznie wędrowała po całym łóżeczku. Teraz podusią nakrywa oczka i zasypia. Uważam poprostu że szkoda kasy na coś co nie jest wcale potrzebne i niezbędne do życia. Jeśli Ciebie stać to kup, ja wolałabym zainwestować w jakąś fajną zabawkę edukacyjna albo łóżeczko turystyczne.

Beatka - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Za 30 zł niestety nie kupię łóżeczka turystycznego, a szkoda! :)

Przekonałaś mnie - nie będę jej kupowała!

reklama
meyham, kochana wiem że nie kupisz za 30zł łóżeczka ale możesz uzbierać na coś fajnego rezygnując z zakupu czegoś co jest faktycznie zbędne dla malca. Ja wiem po sobie sama że masę rzeczy kupiłam bo miałam kasę i chciałam mieć to czy tamto a leżą one czasem nowe bo nie było kiedy albo potrzeby użycia :)

reklama
Do góry