reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

heh nie potrafie tego wstawic:) ale wejdz na clo/duphaston/luteina i inne farmakologiczne wspomagacze staranek i na stronie 67 masz pokazane jak wstawic suwaczek.
Mi też kiedyś pomagali jak nie potrafiłam czegoś:-)
pozdrawiam

reklama
:-) Kurde, niby robię wszystko zgodnie z instrukcją, a suwaczka nie ma.:wściekła/y: Spróbuję jak radzisz.

A jednak, pokazał się automatycznie, jak wysłałam odpowiedź. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam i serdecznie pozdrawiam u mnie wszystko w porzadku tylko biorę bromergon a stranka mtrzeba od nowa czekac na dni płodne i dalej próbować mam bardzo dobre myśli że w końcu się uda może Bóg pomorze serdecznie pozdrawiam was wszystkie i trzymajcie się i nie poddawajcie sie w walce trzeba miec zawsze dobre myśli Pozdrawiam i gratuluję :)

Hejka Dziewczyny:-)
Co tam u was słychac ciekawego????
Daian jak tam staranka???
Pestka ciesze się że u Ciebie wszystko ok;-)
Imke a co z Tobą się dzieje???
Pozdrawiam Wszysykie staraczki i te zafasolkowane:-)

Witam się serdecznie.
Ja osobiście nie mam endometriozy ale mam przyjaciółkę która po półtora roku starań,po 1 operacji,bedąc na diecie zaszła w końcu w ciąże.
W pażdzierniku tego roku urodziła zdrowego ślicznego synusia Karolka i jest najszczęśliwszą mama na świecie.
Wiec mozliwe jest jak najbardziej zajście w ciąże z endometriozą tylko jak mówi Kasia trzeba przede wszystkim trafić na bardzo dobrego lekarza :tak:
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia

Witam się serdecznie.
Ja osobiście nie mam endometriozy ale mam przyjaciółkę która po półtora roku starań,po 1 operacji,bedąc na diecie zaszła w końcu w ciąże.
W pażdzierniku tego roku urodziła zdrowego ślicznego synusia Karolka i jest najszczęśliwszą mama na świecie.
Wiec mozliwe jest jak najbardziej zajście w ciąże z endometriozą tylko jak mówi Kasia trzeba przede wszystkim trafić na bardzo dobrego lekarza :tak:
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia

Hejka:-)
Badaicka fajnie że napisałaś i dajesz nadzieje:tak:
Jak moge zapytac to co to za dieta? i czy wiesz jakie leczenie przeszła Twoja przyjaciółka?
Dzięki i pozdrawiam świątecznie:-)

Cześć Asienka! Moje staranka to wyglądają tak, że dzisiaj zaczęła się u mnie owulacja, a mój mąż jest w pracy do rana... I zobaczymy sie dopiero jutro po południu... Wiem, że jeszcze nic straconego,ale chciałam w tym miesiącu trochę lepiej to zaplanować, a tymczasem niespodzianka, dopiero 11 d.c a tu proszę (zawsze mam 13- 14 d.c). Jakiś pech cholerny. Może jajeczko troche poczeka z tym wychodzeniem...
A co u Ciebie? Ty za pare dni chyba testujesz?
Badaicka, dzięki za słowa otuchy, bardzo nam to pomaga.
Pozdrawiam ciepło.

Cześć Asienka! Moje staranka to wyglądają tak, że dzisiaj zaczęła się u mnie owulacja, a mój mąż jest w pracy do rana... I zobaczymy sie dopiero jutro po południu... Wiem, że jeszcze nic straconego,ale chciałam w tym miesiącu trochę lepiej to zaplanować, a tymczasem niespodzianka, dopiero 11 d.c a tu proszę (zawsze mam 13- 14 d.c). Jakiś pech cholerny. Może jajeczko troche poczeka z tym wychodzeniem...
A co u Ciebie? Ty za pare dni chyba testujesz?
Badaicka, dzięki za słowa otuchy, bardzo nam to pomaga.
Pozdrawiam ciepło.

Hejka Daian:-)
Jestem pewna że jajeczko poczeka:-D Kochana a skąd wiesz ze zaczeła Ci się owu? teraz musisz ten czas wykorzystac na maxa (przytulanie:-))
A ja się nie nastawiam na dwie kreseczki bo w tym miesiącu troche się spózniłam z przytulaniem:-( heh zobaczymy 29 albo prędzej :tak:

Tak Wogóle to kochane Dziewczyny chciałam wam życzyc wesołych i spokojnych świąt oraz spełnienia wszystkich marzeń a w szczególnosci tego jednego wymarzonego:tak:
Buziaki

reklama
Asienka, zawsze przy owulacji mam bardzo wyraźne objawy "śluzowe", rozpulchnienie itd. Poza tym mam bóle owulacyjne. Zauważyłam że po laparoskopii te bóle są znacznie mniejsze i bardziej rozlane, wcześniej miałam takie że musiałam brać leki p-bólowe. Ale cieszę się, że tak jest bo wtedy łatwiej zaplanować. W tym miesiącu pierwszy raz użyłam testu owulacyjnego (tak dla sprawdzenia) - wczoraj, przed przytulaniem był dodatni, tzn. obie kreski o tej samej intensywności koloru. Może nie było za poźno... Tak czy inaczej też się w tym miesiącu nie nastawiam, w poprzednim świrowałam jak głupia, siedziałam na necie i czytałam o wczesnych objawach ciąży i wsłuchiwałam się w swoje objawy, tak że chwilami byłam prawie pewna że jestem. Tym razem spróbuje wyluzować, bo rozczarowanie jest bardzo przykre.
A jak u Ciebie z objawami owulacji? Mam nadzieję że jednak nie było za późno, mogą być przesunięcia (tak jak u nie, zawsze 14 dc, a teraz 11-12, choć prawie mi się to nie zdarza). Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieję że 2010 rok będzie dla nas najszczęśliwsz z dotychczasowych, w końcu zasługujemy na to po tym wszystkim co wycierpiałyśmy! Pozdrawiam Cię ciepło.
Życzę Tobie i wszystkim forumowiczkom Staraczkom i Mamusiom zdrowych, szczęśliwych i rodzinnych Świąt!!!:-)

Do góry